Hoe zwemkleding wassen: tips zodat het de hele zomer mee gaat

hoe zwemkleding wassen

Het vinden van het juiste zwempak is een van de perfecte momenten van het leven, of je nu een wedstrijdzwemmer bent of gewoon wilt ontspannen bij het zwembad. Nu je het hebt gevonden, zal het een enorm verschil maken in hoe je zwemkleding wast, hoe goed het zijn vorm behoudt en zijn kleur behoudt. Stoffen van badpakken zijn onderhevig aan veel slijtage door chemicaliën in het zwembad, zonnebrandcrème, zout, zweet en zand, maar als je leert hoe je zwemkleding wassen moet op de juiste manier, kun je ervoor zorgen dat je badpak er het hele seizoen goed uitziet.

Zorg ervoor dat je je zwempak na elke keer dragen wast, zelfs als je niet in het water gaat. “Zonnebrandmiddelen bevatten ingrediënten die de stof kunnen beschadigen en kunnen leiden tot de uiteindelijke afbraak van het materiaal”, zegt Marysia Reeves, ontwerper van Marysia Swim. Als klap op de vuurpijl zijn sommige SPF’s schadelijker dan andere, waarschuwt Lindsey J. Boyd, mede-oprichter van de volledig natuurlijke wasmiddellijn, The Laundress. Op mineralen gebaseerde lotions en olieformuleringen kunnen na verloop van tijd vergeling of geleidelijke vlekken veroorzaken als zwemkleding niet goed wordt gewassen.

De spandexvezels in badkleding die voor rek zorgen, zijn het meest vatbaar voor breuk en verkleuring door chloor en lichaamsvuil. Het beste wat je voor je zwempak kunt doen, is het uit te spoelen in koud water zodra je het uittrekt. Nog beter, vul een gootsteen met koud water en laat het pak ongeveer 30 minuten weken om de meeste chemicaliën en lichaamsvuil te verwijderen die de stof kunnen beschadigen. Neem een ​​voorsprong door een lekvrije plastic zak of kleine container met schoon water te vullen en je zwempak toe te voegen om te genieten op de reis naar huis vanaf het zwembad of het strand.

SOAK Celebration is de moderne was verzorging. Het is perfect voor het wassen van je meest sexy lingerie, zachtste truien, badkleding en alle fijne was die je het meest belangrijk vindt

Hoe zwemkleding wassen

Hoe zwemkleding wassen?

Een badpak of bikini met de hand wassen is het beste, want met de hand wassen is zachter en helpt uitrekken te voorkomen. Vul een gootsteen met lauw water en voeg een zacht wasmiddel toe dat is ontwikkeld voor actieve kleding. Een theelepel van een wasmiddel is voldoende om een ​​enkel badpak schoon te maken. In een mum van tijd zweert Boyd ook door een scheutje witte azijn toe te voegen, bekend om zijn deodoriserende en antibacteriële eigenschappen, in plaats van wasmiddel.

Keer het badpak binnenstebuiten. Gebruik een schar van het wasmiddel op een zachte nylon borstel (een oude tandenborstel werkt prima) om halslijnen en gebieden met zonnebrandvlekken voorzichtig te schrobben. Zwaai het pak door het schuimende water terwijl u zachtjes de stof enkele minuten knijpt.

Leeg het schuimende water en vul de gootsteen opnieuw met koel, schoon water om het badpak af te spoelen. Knijp voorzichtig het water eruit – niet wringen! Rol het badpak in een badstof handdoek om overtollig water te absorberen of hang het gewoon aan de lucht op een plek met goede luchtcirculatie, uit de buurt van direct zonlicht, waardoor kleuren kunnen vervagen. Voeg een circulerende ventilator toe om het drogen te versnellen. Sla de droger over, want hoge temperaturen kunnen de stof blijvend beschadigen.

Hoe een badpak in de wasmachine te wassen?

Als je een wasmachine gebruikt, is het een goed idee om het badpak te wassen met vergelijkbare soorten synthetische stoffen. (Was strandhanddoeken in een aparte lading). Keer het badpak binnenstebuiten en behandel de juiste plekken voor zonnebrandvlekken met een beetje zacht wasmiddel. Plaats het pak in een mesh waszak om haken en ogen te voorkomen. Zet de wasmachine op de zachte cyclus en gebruik koud water en een zacht wasmiddel. Wanneer de cyclus is voltooid, haalt u het badpak uit de zak en hangt u het aan de lucht om te drogen.

Met deze Waszakken Set komt je zwemkleding er fris en schoon uit zonder dat het verdraaid en uit de vorm wordt getrokken in de wasmachine

Hoe zwemkleding wassen

Vermijd deze don’ts:

  • Laat een badpak niet ‘s nachts weken. Hierdoor kunnen vezels losraken.
  • Laat een zwempak niet direct in de zon drogen. Dit kan vervaging veroorzaken.
  • Stop een zwempak niet in de droger. De hitte verzwakt de elasticiteit van de spandex. Dit is dezelfde reden waarom je je favoriete bikini niet in een bubbelbad zou moeten dragen.
  • Hang een zwempak niet aan een metalen staaf om te drogen. Ophangen kan de vorm van het kledingstuk veranderen, terwijl de metalen staaf een roestvlek kan achterlaten die er niet meer uit kan.
  • Ga niet op ruwe oppervlakken zitten terwijl u een zwempak draagt. Het beton naast het zwembad of het hout van de ligstoelen kan het badpakmateriaal blijven haken. Leg altijd een handdoek neer voordat u gaat zitten.

U leestL Hoe zwemkleding wassen: tips zodat het de hele zomer mee gaat

Ook populair: Sandalen die lekker lopen: de Birkenstock Mayari sandalen

Dit vind je misschien ook leuk: