Hoeveel uur per dag moet de verwarming aan?

Hoeveel-uur-per-dag-verwarming-aan-

Nu de winter volop aan de gang is, vraagt u zich misschien af hoeveel uur per dag de verwarming aan moet staan om uw rekening zo laag mogelijk te houden. Ondanks het koudere weer van de afgelopen tijd hebben veel gezinnen de verwarming zo veel mogelijk uitgezet vanwege zorgen over de hoogte van hun energierekening. Kouder weer betekent dat de kans groter is dat je de verwarming vaker nodig hebt. Maar dit is een probleem, aangezien veel mensen worstelen met de hoge energieprijzen en verwarming doorgaans goed is voor meer dan 50% van je totale energierekening.

Hoeveel uur per dag verwarmen?

Verwarmingsexpert Matthew Jenkins zegt: “Er is geen goed antwoord op de vraag hoeveel uur per dag je verwarming aan moet staan. Hoe kouder het buiten is, hoe langer het duurt voordat je huis is opgewarmd. Uw leeftijd en gezondheid moeten in de vergelijking worden meegenomen, evenals de grootte van uw huis en het isolatieniveau dat u heeft. Een kleine, goed geïsoleerde woning hoeft de verwarming misschien maar een paar uur per dag aan te hebben, terwijl een grotere woning met minimale isolatie de verwarming veel langer nodig heeft.”

Met de hoogste energieprijzen ooit, is de belangrijkste boodschap deze winter, om de rekeningen zo laag mogelijk te houden, om je verwarming alleen te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Hoewel er geen wet is om de verwarming de hele dag en nacht aan te laten staan, zal dit met de huidige energieprijzen enorm duur zijn. Als u merkt dat uw huis de warmte niet vasthoudt, is het de moeite waard om te kijken naar subsidies of regelingen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt en die u kunnen helpen de isolatie van uw huis te verbeteren om te voorkomen dat warmte te gemakkelijk ontsnapt of om uw ketel voor een efficiëntere.

Bespaar op uw energiekosten door het gebruik van een elektrische kachel. De best beoordeelde heater op bol.com is de Dynter Elektrische Kachel met 2000W vermogen. Het verwarmt ruimtes tot 50m² snel en efficiënt. Dankzij de roterende functie, het LCD-display met touchscreen en afstandsbediening, ben je altijd in controle over de temperatuur in je kamer

Hoeveel uur per dag verwarming aan

Wanneer moet je verwarming aan?

Voor de meeste mensen zijn de piekmomenten voor centrale verwarming 07.00 uur en 19.00 uur, maar wanneer je de verwarming aanzet hangt af van je levensstijl en omstandigheden. Volgens Ovo Energy heeft ongeveer 70% van de huishoudens de neiging om hun verwarming twee keer per dag te programmeren en een extra uur aan te zetten als het erg koud is. Dit werkt vooral goed voor degenen die het grootste deel van de dag buiten zijn om te voorkomen dat het huis onnodig wordt verwarmd.

Thomas Halpin van Price Your Job zegt: “Om er het meeste voordeel uit te halen, raden we je aan om je verwarming ‘s ochtends en ‘s avonds aan te zetten. Het eerste in de ochtend en als de zon eenmaal onder is, zijn meestal de koudste punten van de dag. Dus als u het gebruik van uw verwarmingssysteem beperkt, zijn dit de beste tijden om uw verwarming aan te zetten zodat u zich op uw gemak voelt.

“Door je verwarming ’s nachts uit te zetten en als je niet thuis bent, kun je aanzienlijk besparen op je totale energierekening. De nacht kan echter vaak een van de koudste uren van de winter zijn, dus worstel je niet door de nacht als je huis catastrofaal lage temperaturen bereikt.

Voor degenen die overdag thuis zijn, is het nog steeds het beste om te voorkomen dat de verwarming constant aanstaat. U kunt proberen uw verwarming ‘s ochtends als eerste aan te laten gaan (idealiter een half uur voordat u normaal opstaat), een keer midden op de dag en een paar uur ‘s avonds. Verwarmingsexpert Thomas Halpin voegt eraan toe: “Als je vanuit huis werkt, kun je overwegen om slechts één kamer van je huis te verwarmen terwijl je werkt, in plaats van elke dag de prijs te betalen voor verwarming in het hele huis.”

Probeer waar je, vooral op mildere dagen, kunt kiezen voor alternatieve goedkope manieren om warm te blijven inclusief het gebruik van een deken of het dragen van een extra laag. ‘S Avonds kunt u kiezen voor een elektrische deken, die minder kost dan uw centrale verwarming, maar u toch lekker warm kan houden.

Is het goedkoper om de verwarming de hele dag laag te laten staan?

Helaas is het niet goedkoper om je verwarming overdag laag te laten staan in plaats van hem te programmeren om aan te gaan wanneer en wanneer je hem nodig hebt. Dit is vooral het geval in woningen die minder goed geïsoleerd zijn, waar warmte makkelijker ontsnapt. Je verwarming laag laten staan is een van die goedkope verwarmingsmythes(opens in new tab) die je uiteindelijk meer geld gaan kosten.

General manager bij vloerverwarmingsspecialist Wunda Group, Tom Edmunds zegt: “Je verwarming in elke kamer aan laten staan is onnodig duur, vooral als je niet elke kamer gebruikt die je verwarmt. Als je de verwarming de hele dag aan moet laten staan omdat de kamers niet warmer worden of warmte vasthouden, is het de moeite waard om te bepalen hoe goed je huis is geïsoleerd; en het vinden van waar u verbeteringen kunt aanbrengen.

“Als je voor langere tijd weggaat, kan het verleidelijk zijn om de verwarming af en toe aan te laten staan, maar dat is niet nodig. Zet in plaats daarvan de verwarming lager of uit om te voorkomen dat u onnodig geld uitgeeft, maar schakel de ketel niet helemaal uit, dit kan storingen veroorzaken die later tot hogere kosten leiden. Gebruik de vakantiemodus of antivriesinstellingen als je thermostaat die heeft, zodat je leidingen zelfs bij temperaturen onder nul beschermd blijven.”

Als je de energierekening zo laag mogelijk wilt houden, zet dan je thermostaat een graadje lager. Dit kan volgens de Energy Saving Trust 10% besparen op je energierekening.

Deze flanellen Auronic Elektrische Warmtedeken zorgt dat je warm en ontspannen de koude dagen doorkomt. De deken heeft drie warmtestanden en schakelt na 180 min. automatisch uit en is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Het materiaal is geschikt voor handwas

Hoeveel uur per dag verwarming aan

Wat is de ideale kamertemperatuur?

De ideale temperatuur in huis, de laagste waarbij je je prettig voelt, ligt tussen de 18 en 21°C, volgens de Energy Saving Trust. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt in haar rapport over huisvesting, energie en thermisch comfort ook dat een ‘voldoende warmtestandaard’ voor gezonde volwassenen in geschikte kleding minimaal 18°C is in bezette kamers.

Als je ‘s nachts onder je dekbed ligt, heb je misschien geen temperaturen nodig van 18°C om comfortabel te zijn. Maar voor baby’s adviseert The Lullaby Trust dat de beste kamertemperatuur 16-20°C is om je baby comfortabel en veilig te houden. Deze temperatuur wordt ook aanbevolen door Pampers.

“Om uw kamers op hun ideale warmte te houden, stelt u eenvoudig de temperatuur van uw thermostaat op dit niveau in”, adviseert Matthew Jenkins van MyJobQuote. “Zorg ervoor dat je thermostaat uit de buurt van de radiator wordt geplaatst en zorg voor een redelijke luchtcirculatie in de kamer waar hij staat. Dit zal helpen om het goed te laten werken.”

Maar wat gebeurt er als de temperatuur in uw huis onder de aanbevolen temperatuur zakt? Volgens een onderzoek uit 1996 van huisvestingsexpert Richard Moore zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan temperaturen die aan weerszijden van het aanbevolen ideaal liggen.

  • Alles onder de 9°C – Risico op onderkoeling
  • 9-12°C – Risico op beroertes, hartaanvallen
  • 12-16°C – Risico op luchtwegaandoeningen
  • 16-18°C – Ongemak, kleine gezondheidsrisico’s
  • 18-21°C – Comfortabele temperaturen
  • 21-24°C – Toenemend ongemak
  • 24°C en hoger – Cardiovasculair risico op beroertes en hartaanvallen

Maar onthoud: het gebruik van dekens, warmwaterkruiken en extra lagen kan je helpen om op te warmen (we hebben de sommen gemaakt om te zien wat goedkoper is om te gebruiken – een elektrische deken of een warmwaterkruik(opens in new tab)), maar soms verwarmt alleen uw centrale verwarming uw woning voldoende.

Onthoud dat als u moeite heeft om uw energierekening te betalen, er hulp beschikbaar is. Praat in eerste instantie met uw energieleverancier die u advies op maat kan geven om uw rekeningen te verlagen of te helpen betalen.

U leest: Hoeveel uur per dag moet de verwarming aan?

Ook populair: Top 10 beste wind- en waterdichte handschoenen voor koud weer