Hotstone pan met stenen kopen? Bestel een heater + 25 stenen!

Hotstone pan met stenen

Een hotstone massage is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Tijdens dit proces zal een therapeut gladde, verwarmde stenen op sommige lichaamsdelen plaatsen om ernstige pijn of ongemak te verlichten. Het kan ontspannend zijn, omdat de warmte effectief kan zijn bij het losmaken van strakke spieren en weefsels. Lees verder voor meer informatie over hotstone-massage. Bij bol.com kunt u online een hotstone pan met stenen bestellen om zelf thuis een hotstone massage uit te voeren.

Met de verbazingwekkend grote ZenGrowth hotstoneheater van 17 liter verwarm je de 45 massagestenen uit deze set moeiteloos tegelijkertijd!

Hotstone pan met stenen

Hoe werkt een hotstone massage?

Tijdens een hotstone massage maakt een therapie meestal gebruik van de technieken van reguliere massages. Zoals hierboven vermeld, zal hij of zij verschillende warme of hete stenen op bepaalde lichaamsdelen plaatsen, zoals voeten, handen, gezicht, buik of rug. De stenen zijn vaak gemaakt van basalt en zijn meestal plat en glad, waardoor ze de warmte beter vasthouden.

Over het algemeen houdt de therapie de stenen in de handen en beweegt ze door de gebieden. Hierdoor kan de warmte zonder al te veel druk dieper in de weefsels en spieren doordringen. Zo kunt u zich onmiddellijk opgelucht en ontspannen voelen.

Hotstone-massage omvat vele technieken en slagen van andere vormen. In de meeste gevallen voelt u de spanning niet, omdat de spieren door de warmte direct kunnen ontspannen. Hoewel de temperatuur in het begin hoog kan zijn, zult u dit niet merken als het lichaam zich eenmaal in een comfortabele staat bevindt. Deze therapie zou je in een meditatieve en gelukzalige staat moeten brengen.

Voordelen van hotstonemassage

Een hotstone massage kan een effectieve optie zijn om pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door veel gezondheidsproblemen, zoals auto-immuunziekten, artritis of fibromyalgie. De combinatie van massagetechnieken en warmte kan het bewegingsbereik verbeteren en het ongemak bij deze patiënten verlichten. Sommige onderzoeken hebben ook de effectiviteit van deze therapie bewezen bij mentale problemen zoals angst of stress.

Mensen die slaapproblemen hebben, vooral slapeloosheid, kunnen baat hebben bij hotstone massage.Dit effect kan worden toegeschreven aan de ontspanning in zowel fysieke als mentale toestanden. Enkele andere voordelen van deze therapie zijn verbeterde gewrichtsflexibiliteit, verminderde spierspanning, betere immuniteit en verminderd risico op kanker.

Is een hotstone massage geschikt voor mij?

Met de bovengenoemde voordelen kan hotstone massage een goede optie zijn voor mensen die last hebben van stress, slapeloosheid of spierpijn en spanning. Overweeg deze therapie bovendien als je te maken hebt met een chronische aandoening die ongemak en pijn veroorzaakt.

Hoewel hotstone massage in principe veilig is, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico’s, zoals botbreuken, zenuwbeschadigingen of bloedstolsels. Zorg er dus voor dat u dit met uw arts bespreekt voordat u beslist. Dit is vooral belangrijk als u bepaalde medische aandoeningen heeft, zoals hartaandoeningen, diabetes of hoge bloeddruk. Kinderen en zwangere vrouwen mogen geen hotstone massage ondergaan.

Ben je een startende masseur of een fanatieke hobbyist en wil je beginnen met hotstone massages? Dan is deze set bestaande uit een hotstone pan met stenen een ideale start!

Hotstone pan met stenen

Risico’s en waarschuwingen van hotstone-massage

Wanneer uitgevoerd door een professionele expert, kan een hotstone massage in principe veilig zijn. Er zijn echter nog steeds enkele risicofactoren waarvan u op de hoogte moet zijn. De mogelijke lijst omvat zenuwbeschadigingen, bloedstolsels en botbreuken. Om brandwonden tijdens de massage te voorkomen is het noodzakelijk om een laagje tussen de huid en de steen te hebben, zoals een laken of een handdoek. Vermijd het gebruik van stenen die zijn verwarmd met een oven, kookplaat, slowcooker of magnetron.

Gebruik van koude stenen in een massage

In sommige gevallen kan een koude steen afwisselend met een hete steen worden gebruikt. Koude temperaturen zijn effectief bij het verzachten van een hete huid en het kalmeren van gezwollen of gespannen bloedvaten. Bovendien is het een nuttig decongestivum dat afval en vocht rond ontstoken gebieden kan duwen. Deze optie is geschikt voor het verlichten van zenuwsedatie, tendinitis, lymfedrainage, wrijvingswerk en ontsteking.

Hotstone pan met stenen: FAQ

Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende vragen over hotstone massages op een rijtje gezet. Als u nog andere vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  1. Is een hotstone massage pijnlijk?
    Een steen die voor deze therapie wordt gebruikt is vaak vlak en glad. Aangezien het proces alleen de gebruikelijke massagetechnieken toepast, zal er geen pijn of pijn zijn. Sommige mensen kunnen zich echter een beetje ongemakkelijk voelen door de hitte.
  2. Hoe lang blijven de stenen heet?
    Over het algemeen blijft een steen vaak zeker 30 tot 60 minuten heet. Uw therapie zal het echter elke 5 minuten in de oven of in warm water plaatsen om meer warmte te krijgen. Het allerbeste is om een hotstone pan met stenen te gebruiken; deze pan verwarmt de stenen nauwkeurig en snel op waardoor ze veel gebruiksvriendelijker zijn.
  3. Hoe vaak moet je een hotstone massage krijgen?
    Idealiter zou u één tot twee keer per week een hotstone-massage moeten ondergaan. Mensen met chronische pijn of intense fysieke activiteiten zouden meer sessies moeten overwegen om hun pijn te verlichten.

U leest: Hotstone pan met stenen kopen? Bestel een heater + 25 stenen!

Ook populair: 5x de beste pillow spray van 2022 voor een goede nachtrust

Dit vind je misschien ook leuk: