Hotstone set kopen? Bestel de 36-delige set online!

hotstone set

Een massage met hotstones hebben een buitengewoon weldadige werking op lichaam en geest. Deze massagemethode werd al jaren geleden toegepast in de Chinese geneeskunde, maar ook de oude sjamanen in Hawaii en Indiaanse stammen gebruikte de techniek regelmatig. Zelf ben ik sinds kort begonnen met masseren door middel van deze hete lavastenen. Ik ben begonnen met het lezen van een boek, heb vervolgens een set met stenen aangeschaft en ben gewoon begonnen. De combinatie de warmtebehandeling en helende krachten die de stenen bezitten zorgt voor een heerlijke, heilzame ontspanning. Elke keer wanneer ik zelf met deze massagestenen gemasseerd word, voel ik me heerlijk ontspannen en ik het ik na afloop energie voor tien!

Ik ben op internet gaan zoeken naar een goede set met massagestenen en ik kwam uiteindelijk bij Bol.com uit. Hier wordt een 36-delige Hotstone set aangeboden voor €89, 95. Het wordt in een luxe koffer geleverd, voorzien van diverse vakken om de verschillende formaten in op te bergen. Deze hete basaltstenen blijven lang warm en hebben een goede kwaliteit. Daarom kan je ze elke keer weer gebruiken voor een lange, fijne massage. Je hoeft niet per se naar de massagesalon voor een goede massage met massagestenen, je kan gewoon zelf thuis met deze professionele set aan de slag. Wanneer je dan na afloop beseft wat een weldadig effect deze behandeling heeft, besef je dat de aanschaf elke cent waard is.

Bestel hier de professionele massagestenen die ik ook met veel plezier gebruik voor €89,95 online!

hotstone set

Waarom een massage met hotstones?

Massagestenen hebben een grote weldadige werking op lichaam en geest. Bekende aanleidingen waarvoor deze behandeling zeer geschikt is, zijn:

  • stress of vermoeidheid
  • spier- en gewrichtspijn
  • rug- en nekklachten
  • een slechte doorbloeding
  • voor de enorme ontspannende werking

 

De warmte van de basaltstenen trekt helemaal door naar de spieren. Het stimuleert de orgaanfuncties, zorgt voor de afvoering van afvalstoffen, het ontgift en brengt het lichaam weer in balans. Je kan ervoor kiezen om regelmatig naar een salon toe te gaan voor deze heerlijke wellnessbehandeling. Maar vaak is dit toch enigszins prijzig en het is niet altijd even prettig om door onbekende handen gemasseerd te worden in een vreemde omgeving. Zelf houd ik er dan ook van om gewoon zelf thuis te masseren, of dat mijn partner of een vriendin het bij mij doet. Het bespaart een hoop geld en je hebt vind ik persoonlijk veel meer plezier aan de behandeling.

Een hotstone massage geven

Het geven van hotstone massages is makkelijk aan te leren. Zelf ben ik begonnen met het lezen van het boek ‘Hot Stones’ van auteur D. Fleck (deze kan je tevens bij Bol bestellen). Over het algemeen is de massagetechniek erg makkelijk aan te leren en komt het op het volgende neer.

  1. Verwarm de stenen. Dit kan au bain marie of in een speciale hotstonepan (deze heb ik ook in mijn bezit en ik vind het ideaal).  Doe ze echter niet in de magnetron, daarvoor zijn ze niet geschikt en zullen ze te heet worden.
  2. Masseer de huid eerst met de blote handen, zodat het vast verwarmd wordt.
  3. Gebruik een massageolie om de huid gladder te maken. Zo sullen de stenen beter glijden.
  4. Kies een geschikt formaat steen en wrijf met masserende bewegingen over de rug.
  5. Na het masseren laat je de stenen op de huid liggen. Nu trekt de warmte diep in de huid naar de spieren en organen, wat een zeer ontspannend effect heeft.

Thuis een hotstone massage geven? Bestel deze populaire hotstone set voor €89,95 online!

hotstone set

Zelf leren masseren

Hoe leuk is het om met je partner zelf massagetechnieken uit te proberen? Zelf ben ik het grootste fan van de hotstonetechniek, simpelweg omdat dit bij mij het meest ontspannen werkt. Je kan natuurlijk ook kijken voor andere sets met stenen, dan de 36-delige set hierboven. Je kan ook een 60-delige set, dan heb je helemaal alles in huis wat je nodig hebt. Om nieuwe massagevormen te leren kan je natuurlijk ook even kijken bij het boekenaanbod, want geheid vind je hier net als ik, precies wat je zoekt en zal je er geregeld veel plezier aan beleven.

Dit vind je misschien ook leuk: