Hotstones kopen? Bestel de 20-delige hotstone set online!

hotstones kopen

Al eeuwenlang gebruiken de oude sjamanen uit Hawaii, de Indiaanse volksstammen en de Chinese medicijnkunde gebruik van de heilzame effecten van hotstone massages. Bij deze vorm van masseren wordt gebruik van basaltstenen die als eigenschap hebben dat de warmte doortrekt naar spieren en organen. Hierdoor kunnen diverse klachten voorkomen worden en zal je je na afloop heerlijk ontspannen voelen. Zelf gebruik ik deze methode sinds enkele maanden thuis met mijn eigen set massagestenen en ik kan je vertellen dat ik helemaal om ben. Regelmatig een massage met deze stenen zorgt voor een aangename mate van ontspannenheid en ik heb na afloop altijd weer energie voor tien!

Een tijd terug ben ik begonnen met het lezen van een boek over deze massagetechniek. Daarna besloot ik mijn eigen set te bestellen. Op Bol.com kan je dezelfde hotstones kopen als die ik nu gebruik. Dit zijn professionele, authentieke basaltstenen die heel lang aangenaam warm blijven, dus je kan er fijne massages mee geven. Het is een 20-delige massageset die in een luxe koffer geleverd wordt. Door de verschillende formaten kan je precies kiezen welke stenen jij het prettigst vindt. Meestal gebruik ik de grootste voor de rug en de kleinere voor andere delen van het lichaam. Door de goede kwaliteit blijven ze een lange tijd op de juiste temperastuur, waardoor je er prettig mee kunt werken en kunt genieten van het heilzame effect.

Bij Bol.com kan je de authentieke 20-delige hotstoneset voor €69,95 bestellen!

hot stones kopen

Hoe geef je zelf een hotstone massage?

Je kan zelf heel eenvoudig thuis een massage met hete lavastenen geven. Zelf ben ik begonnen met het lezen van het boek ‘Hot Stones’ van auteur D. Fleck (deze kan je ook bij Bol bestellen). Daarna kocht ik mijn eigen stenenset en ben ik begonnen. Over het algemeen komt de techniek op de volgende manier neer:

  1. Verwarm de stenen au bain marie of met een hotstonepan. Zelf heb ik ook zo’n pan en ik vind hem ideaal want de stenen komen er perfect mee op de juiste temperatuur. Doe ze in geen geval in de magnetron want daarvoor zijn ze niet geschikt en dan zullen ze veel te heet worden.
  2. Masseer het lichaam eerst met je handen, zodat de huid vast opgewarmd wordt.
  3. Gebruik een fijne massageolie om de huid vast glad mee te maken. Op deze manier zullen de stenen prettig meebewegen over het lichaam. Bovendien brengt het vaak een heerlijke geur met zich mee!
  4. Pak de stenen erbij en maak masserende bewegingen ermee.
  5. Na de massage kan je ze laten liggen op de rug. Nu zal de warmte diep door de huid trekken richting de spieren en organen wat een aangenaam ontspannen en helend effect heeft.

Waarvoor is deze massagebehandeling geschikt?

Massagestenen hebben een grote weldadige werking op lichaam en geest. Bekende aanleidingen waarvoor deze behandeling zeer geschikt is, zijn:

  • stress of vermoeidheid
  • spier- en gewrichtspijn
  • rug- en nekklachten
  • een slechte doorbloeding
  • voor de enorme ontspannende werking

Zelf merk ik ook echt na afloop dat ik enorme baat heb gehad bij deze massage. Daarom wil ik iedereen aanraden om zelf thuis deze massagevorm te proberen. Het is leuk om te doen, maar het scheelt ook een hoop geld wanneer je regelmatig de wellnesssalons bezoekt. Nu kan je gewoon lekker vanuit huis te werk gaan wanneer jij wilt!

Bij Bol.com kan je authentieke hotstones kopen voor thuis

hotsones kopen

Ook voor andere massageartikelen

Houd jij van massagebehandelingen, dan kan je eens in het complete assortiment van Bol kijken. Je vindt er werkelijk van alles op wellness gebied, van boeken met alle informatie die je nodig hebt tot massageolie in jouw favoriete geur die je kan gebruiken. En heb jij nog een tegoedbon in de kast liggen? Gebruik die dan hiervoor en doe jezelf of iemand anders een aantal heerlijke massages cadeau!

Ook populair: Top 6 oogmassage apparaat voor migraine die helpen bij hoofdpijn