Hyaluronzuur voor het haar: de voordelen en hoe te gebruiken

hyaluronzuur haar

We kennen hyaluronzuur als het ingrediënt dat verantwoordelijk is voor het hydrateren en tijdelijk opvullen van de huid om superfijne lijntjes te verminderen, maar wist u dat het ook uw haar ten goede kan komen? Als je hyaluronzuur nog niet in je haarverzorgingsproducten hebt gebruikt, is dit een ingrediënt waar je naar op zoek wilt gaan. Maar even een waarschuwing: het verschijnt mogelijk niet als ‘hyaluronzuur’ op het etiket van uw product. Hyaluronzuur is er in verschillende vormen, en de minst dure versie is natriumhyaluronaat, vaker gezien voor haarverzorging. Lees verder om nog meer te weten te komen over hoe u deze huidverzorgingsfavoriet op uw haar kunt gebruiken.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in uw lichaam voorkomt, hoewel het ook synthetisch kan worden gemaakt. Als bevochtiger kan het vocht vasthouden en ongeveer 1000 keer zijn gewicht in water binden.

 • SOORT INGREDIËNT: Bevochtiger
 • BELANGRIJKSTE VOORDELEN: Hydrateert het haar en de hoofdhuid en vermindert kroezen.
 • WIE ZOU HET MOETEN GEBRUIKEN: De vochtbindende eigenschap van hyaluronzuur is gunstig voor alle haartypes en texturen door te helpen de juiste balans te behouden van lipiden, bevochtigingsmiddelen en eiwitten die nodig zijn voor gezond haar.
 • HOE VAAK KUNT U HET GEBRUIKEN: Hyaluronzuur kan dagelijks topisch worden aangebracht of naar behoefte op uw wasdagen.
 • WERKT GOED MET: Water en vitamine E
 • NIET GEBRUIKEN BIJ: Hyaluronzuur werkt goed met de meeste, zo niet alle, ingrediënten. Hyaluronzuur is een heel gemakkelijk ingrediënt om in producten te formuleren, en daarom wordt het zo vaak gebruikt.

De L’Oreal Paris Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo reinigt en geeft het haar een hydratatieboost. Door de aanwezige hyaluronzuur ziet verzwakt en futloos haar ziet er weer levendig en verzorgd uit tot in de punten

Hyaluronzuur haar

Voordelen van hyaluronzuur voor haar

Voor alle duidelijkheid: hyaluronzuur is geen vochtinbrengende crème (het is een bevochtiger). Het werkt door water vast te houden en vocht naar het huidoppervlak te trekken. Dit komt het haar en de hoofdhuid op verschillende manieren ten goede:

 • Hydrateert het haar: De vochtbindende eigenschappen van hyaluronzuur werken op dezelfde manier op haarvezels als op de huid, waardoor de haarvezels vocht van producten kunnen vasthouden en afdichten.
 • Vermindert kroezen: hyaluronzuur helpt ook om de cuticula af te dichten, waardoor wordt voorkomen dat ongewenst vocht dat kroeshaar en krulkrimp veroorzaakt, binnendringt.
 • Maakt het haar voller: Hoewel er meer studies nodig zijn, kan hyaluronzuur in theorie helpen droog, beschadigd haar op te vullen. Dit plumping-effect zou kunnen worden gebruikt voor extra volume bij de wortels, maar er zijn extra ingrediënten nodig om de schade daadwerkelijk te herstellen.
 • Hydrateert de hoofdhuid: Hyaluronzuur is niet alleen goed voor de haarlokken, maar ook voor de hoofdhuid. Humectant-moleculen trekken vocht aan en binden het aan de huid, waardoor collageen kan gedijen in de huid en hoofdhuid. Het kan de hoofdhuid gehydrateerd houden en een droge hoofdhuid kan voorkomen.
 • Revitaliseert hoog poreus haar: droog, beschadigd haar houdt niet gemakkelijk water vast, maar hyaluronzuur helpt de scheuren van de poreuze haarschacht op te vullen en te hydrateren.

Overwegingen bij het haartype

Alle haartypes en texturen kunnen baat hebben bij het gebruik van producten op basis van hyaluronzuur op hun haarvezels. Het vermogen van het ingrediënt helpt om zich aan vocht te binden en de juiste balans te behouden van lipiden, bevochtigingsmiddelen en eiwitten die nodig zijn voor haarsterkte en elasticiteit.

Hyaluronzuur kan het meeste profijt bieden bij mensen met droog, broos en misschien beschadigd haar, evenals kroeshaar. Het ingrediënt is bijzonder goed om krullen niet te verzwaren en geen vettig gevoel op het haar achter te laten. Zelfs met kleur behandelde en chemisch verwerkte strengen kunnen baat hebben bij hyaluronzuur; in feite, hoe meer het haar beschadigd is, hoe beter.

De Grow Gorgeous Intens Verdikkende Conditioner bevat een groot aantal ingrediënten die gezond haar en een gezonde hoofdhuid bevorderen: amla-olie, cafeïne en hyaluronzuur, om er maar een paar te noemen. Het stimuleert ook de haardichtheid, wat een grote overwinning is als dunner wordend haar een probleem voor u is

Hyaluronzuur haar

Hoe hyaluronzuur voor haar te gebruiken

 • Breng het aan op je hoofdhuid als een pre-shampoobehandeling: vóór het wassen, stelt Hill voor om hyaluronzuur royaal over je hoofdhuid aan te brengen en het met je vingers in cirkelvormige bewegingen in te masseren, waarbij je je concentreert op gebieden die problematischer zijn dan andere.
 • Gebruik het op nat of vochtig haar: Het is raadzaam om na het douchen hyaluronzuur aan te brengen terwijl je lokken nog nat zijn. Dit is niet alleen wanneer het haar het meest ontvankelijk is voor producten, maar water is ook de sleutel bij het gebruik van hyaluronzuur. Omdat hyaluronzuur water absorbeert, kan het gebruik van het ingrediënt op vochtig haar het effect versnellen. Hyaluronzuur gedijt goed als er vocht is, dus zorg ervoor dat wanneer je hyaluronzuur gebruikt, je veel water of tonic mist, zodat hyaluronzuur het kan binden en een laagje kan vormen om het vocht binnen te houden voor een maximaal effect.
 • Kies producten die zijn geformuleerd met hyaluronzuur: in plaats van te experimenteren met je eigen haar-brouwsel gemaakt met je hyaluronzuur-huidverzorgingsproducten, is het beste om een formule te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het haar.
 • Gebruik het als een leave-in conditioner: hyaluronzuur-haarserums kunnen nuttig zijn als stylingbehandelingen op vochtig haar of als onderdeel van een haarmasker. Het is raadzaam om hyaluronzuur op vochtig haar aan te brengen als eerste laag op je stylingproduct. Breng het aan van wortel tot punt, kam door voor een gelijkmatige verdeling en breng vervolgens je favoriete stylingproduct aan.
 • Combineer het met oliën: hoewel hyaluronzuur nuttig kan zijn bij het voller maken van het haar, kan je het ingrediënt het beste gebruiken in combinatie met andere ingrediënten om het beschadigde haar te helpen herstellen zoals jojoba- en arganolie voor droog haar en collageen en eiwitten, zoals keratine, voor het versterken van het haar.

FAQ

Kun je huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur gebruiken om haar te behandelen?
Het is raadzaam om alleen op de huid gebaseerde hyaluronzuurproducten op de hoofdhuid te gebruiken onder toezicht van een gecertificeerde tricholoog, haarvervangende arts of medische professiona. Voordat u het product op de hoofdhuid aanbrengt, is het absoluut noodzakelijk om een goed begrip te hebben van de onderliggende oorzaken die ertoe leiden dat u hyaluronzuur gebruikt om aandoeningen te behandelen. Niet alleen dat, huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur kunnen duur zijn en dat je het niet per se wilt verspillen aan je haar, dat technisch dood is.

Heeft het gebruik van hyaluronzuur op het haar bijwerkingen?
Over het algemeen hebben actuele versies van HA geen bekende bijwerkingen; het is echter vermeldenswaard dat HA in een omgeving met een lage luchtvochtigheid in feite vocht van het haar naar de lucht kan onttrekken. Het is dus het beste om aan te brengen met een mix van oliën en andere vochtinbrengende middelen.

Hoe lang moet ik hyaluronzuur in mijn haar laten zitten?
Afhankelijk van het hyaluronzuur haarproduct dat je gebruikt, zal de tijd variëren. Sommige producten vereisen dat je ze slechts een paar minuten in je haar laat voordat je ze uitspoelt. Anderen kunnen worden aangebracht en blijven zitten. Het is het beste om de productinstructies te raadplegen.

U leest: Hyaluronzuur voor het haar: de voordelen en hoe te gebruiken

Ook populair: L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review