HyperX’ nieuwe headset heeft een batterijduur van bijna 2 weken

HyperX headset

HyperX, maker van gamingrandapparatuur, heeft op CES 2022 een draadloze versie van zijn populaire Cloud Alpha-headset onthuld. Maar het ontbreken van kabels is niet het meest opvallende element. De HyperX headset heeft namelijk tot 300 uur batterijduur op een enkele lading. Dat is 12 en een halve dag.

Die forse levensduur van de batterij lijkt het belangrijkste kenmerk te zijn, waarbij HyperX beweert dat het de langste batterij biedt van alle draadloze gamingheadsets die er zijn. Of het die titel kan waarmaken, valt nog te bezien, maar het is zeker in de running. De meeste headsets van dit type gaan ongeveer 20 tot 40 uur mee voordat ze moeten worden opgeladen.

Afgezien van het batterijpakket, is deze versie van de Cloud Alpha-headset grotendeels vergelijkbaar met zijn bekabelde voorganger. Het beschikt over DTS X surround sound, een verwijderbare ruisonderdrukkende microfoon en slankere tweekamerdrivers. Het is echter zwaarder, gezien de batterij, maar komt nog steeds uit op een vrij typische 11,8 gram.

De best beoordeelde HyperX Headset op bol.com: HyperX Cloud Alpha’s voor de PC heeft een baanbrekende Dual Chamber Drivers-design en geeft je audio meer onderscheid en helderheid doordat vervorming wordt gereduceerd.

Een geweldige lading voor de HyperX headset

De Cloud Alpha is bekend geworden als een betaalbare headset. In onze recensie van de Cloud Alpha-headset dachten we dat dit een van de beste gamingheadsets in zijn prijsklasse was. Voeg daar een paar audioverbeteringen en een mega-batterijduur aan toe, en je hebt een mengsel dat zeker een winnaar is.

Natuurlijk blijft de grote vraag: kan HyperX daadwerkelijk een headset leveren met een batterijduur van 300 uur? Het is een hele opgave en zonder meer details van de fabrikant over hoe ze een uitgebreide batterij hebben bereikt zonder significante offers te brengen aan gewicht en slankheid, moeten we de kit in handen krijgen voordat we definitieve oordelen vellen.

Dat is niet de enige release die HyperX aan het koken is. Tijdens CES kondigde het ook de Cloud II Gaming-headset aan, die een audiobedieningsbox bevat om zijn 7.1 virtuele surround-geluid aan te passen en die in maart wordt uitgebracht voor ongeveer €100. Het onthulde ook zijn Clutch Wireless Gaming Controller voor pc en Android, die in maart wordt gefactureerd voor zo’n €50, naast een nieuwe Pulsefire Haste-gamingmuis die in februari uitkomt voor ongeveer €80.

U leest: HyperX’ nieuwe headset heeft een batterijduur van bijna 2 weken

Ook populair: Nintendo Switch OLED review: net zo indrukwekkend als gehoopt