IJsklontje op je gezicht: waarom facial icing goed voor de huid is

ijsklontje op gezicht

Als je beauty influencers op Instagram volgt, heb je waarschijnlijk gehoord over facial icing. Het is een snel proces dat je zelf kunt toepassen en het houdt in dat je met de hand of met gereedschap een ijsklontje op je gezicht legt. Voorstanders zweren erbij voor voordelen zoals verminderde ontsteking of acne problemen. In dit artikel vertellen we alles over facial icing, ofwel een ijsklontje op het gezicht aanbrengen en de uitwerking daarvan.

Wat is facial icing?

Natuurlijk is het niet helemaal nieuw om een ijsklontje op je gezicht te smeren. Het is een eeuwenoude huidverzorgingstruc. Esthetici vertellen mensen al jaren: als je een puistje hebt, ijs het. Er is geen bewijs dat facial icing steeds populairder wordt, maar anekdotisch denkt Marino van wel. Ze schrijft de toename van vragen die ze heeft gekregen over de trend naar sociale media, die mensen toegang hebben gegeven tot tips en trucs voor huidverzorging.

Veel professionals praten erover en veel influencers op het gebied van huidverzorging praten erover. Mensen willen weten wat het kan. Mensen doen het op sociale media. Het ziet er leuk en ontspannend uit. Maar facial icing is niet precies hetzelfde als je gezicht in een kom met ijs steken, hoewel het niet veel ingewikkelder is dan dat.

De beste methode is om ijs rechtstreeks met de hand aan te brengen of een ice roller te gebruiken.

Wat heb je nodig voor een gezichtsbehandeling met ijs

Je hebt eigenlijk maar één hulpmiddel nodig voor deze add-on voor huidverzorgingsroutine. Over het algemeen heb je alleen ijs nodig. Je hebt ook een ijsmachine of ijsblokjeshouder nodig. Als je het ijs niet direct met de hand wilt aanbrengen, zijn er een paar andere hulpmiddelen op de markt die u kunt proberen. Zo kan je een ijskoude gezichtsroller gebruiken, die je erbij pakt nadat deze 20 minuten in de koelkast of vriezer heeft gestaan.

Met echt ijs zul je het laten druipen en smelten. Met de rollers hoef je je geen zorgen te maken dat het water smelt in je hand: De ijskoude roller houdt de kou heel goed vast.

De Instantcare Ice Roller stimuleert de bloedsomloop in je gezicht, brengt de glans terug in je huid en zorgt voor optimale aanmaak van cellen. Daarnaast verdwijnen zwellingen en roodheid.

ijsklontje op gezicht

Hoe doe je je ijs gezichtsbehandeling?

Experts beschouwen een facial icing behandeling als een snellere, handigere versie van een cryotherapie-gezichtsbehandeling, een behandeling die meestal ongeveer 15 tot 30 minuten duurt en meer dan €100 kan kosten. In tegenstelling tot een in-spa-behandeling, voegt een ijs-gezichtsbehandeling slechts één minuut (of minder) toe aan uw huidverzorgingsroutine.

  • Je moet het ijs 30 seconden tot een minuut in beweging houden.
  • Doe dit een a twee keer per dag, elke dag, om op de lange termijn voordelen te behalen zonder het te overdrijven. Je wilt de huid niet over stimuleren of irritatie veroorzaken.
  • Je kunt het doen wanneer je maar wilt, maar veel mensen doen het ‘s ochtends of voor het slapengaan.

Voordelen van een ijsklontje op je gezicht

Er zijn niet veel peer-reviewed onderzoeken om de vermeende voordelen van ijs-gezichtsbehandelingen te ondersteunen, maar dit is wat veel mensen denken dat de voordelen zijn.

IJsgezichtsbehandelingen kunnen helpen bij cystische acne en andere chronische huidproblemen

Ontsteking is betrokken bij verschillende chronische huidaandoeningen, waaronder eczeem, acne en psoriasis. Ontsteking wordt ook geassocieerd met vroegtijdige veroudering. Voorstanders van ijs-gezichtsbehandelingen zeggen dat het kan helpen om ontstekingen te kalmeren. Koud is hoe we die ontsteking verminderen. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat intermitterende cryotherapiebehandelingen laesies veroorzaakt door inflammatoire acne verminderden.

Gezichtsbehandelingen met ijs kunnen zwelling van de ogen verminderen

Niet alle huidaandoeningen zijn chronisch. Sommige, zoals gezwollen ogen, komen seizoensgebonden voor vanwege allergieën of door een gebrek aan slaap. Het Allergy and Astma Network stelt voor om even een vochtig washandje in de vriezer te leggen en het op je ogen aan te brengen als je last hebt van allergieën.

Maar voorstanders van ijs-gezichtsbehandelingen zeggen dat de add-on voor huidverzorgingsroutine een ander alternatief biedt, omdat het ook ontstekingsremmende voordelen heeft. Het Allergie- en Astmanetwerk stelt voor om uw gezicht niet rechtstreeks aan te raken. Als u denkt dat uw gezwollen ogen een product zijn van allergieën, wilt u misschien kiezen voor een roller of bol. Zorg ervoor dat u het apparaat schoon houdt.

IJsgezichtsbehandelingen kunnen je huid een natuurlijke glans geven

Te veel hitte (door blootstelling aan de zon) kan leiden tot bruin worden – of brandwonden. Maar de Skin Cancer Foundation raadt het zonnen af ​​om een ​​glans te krijgen, omdat het nog steeds schade door de zon is die het risico op huidkanker verhoogt. Je kunt een natuurlijke uitstraling kunt krijgen door ijs op je gezicht aan te brengen.

Bonus: het houdt je koel.

IJsgezichtsbehandelingen kunnen helpen bij lymfedrainage

Voorstanders van ijs-gezichtsbehandelingen zeggen dat ze niet alleen het uiterlijk van gezwollen ogen verminderen, maar dat ze ook eventuele zwelling van het gezicht kunnen verminderen. Een grote reden voor dit voordeel is dat het verplaatsen van het ijs helpt om overtollig vocht uit het lymfestelsel af te voeren dat bijdraagt ​​​​aan zwelling van het gezicht.

Met de Instantcare Ice Roller kan je jezelf eenvoudig thuis een facial icing behandeling geven en geniet je van alle voordelen die goed zijn voor de huid

ijsklontje op gezicht

Voorzorgsmaatregelen voor een ijsklontje op het gezicht

Iedereen kan zichzelf over het algemeen een ijsgezichtsbehandeling kan geven, maar er zijn enkele dingen die je moet weten voordat je begint.

Houd het ijs in beweging

Denk er eens over na: als u te lang in de kou staat zonder handschoenen, loopt u het risico bevriezing of ijsverbranding op uw handen te krijgen. Hetzelfde geldt voor facial icing. Dit is de reden waarom huidexperts zeggen dat het belangrijk is om het ijs te verplaatsen en het proces maximaal 1 minuut voort te zetten.

Verwacht wat roodheid

Roodheid is normaal, maar mensen met een gevoelige huid of aandoeningen, zoals rosacea, kunnen meer ervaren dan anderen. IJs kan je huid verergeren. Je wilt ervoor zorgen dat je een barrière hebt tussen de huid en het ijs. Het gebruik van een bladmasker met bio-cellulosecoating is een aanrader als barrière voor de gevoelige huid.

Gooi je moisturizer niet weg

Hoewel water de huid kan bevochtigen, kan te veel de huid uitdrogen. Als we water van de huid laten verdampen, kost het wat vocht. Het is daarom goed om de huid na het icen te hydrateren om uitdroging en schilfering te voorkomen.

Doe het niet na bepaalde procedures

Het is raadzaam om een ​​schoonheidsspecialiste of arts te raadplegen voordat je jezelf een ijsgezichtsbehandeling geeft als je onlangs het volgende hebt gehad:

  • laserprocedure:
  • chemische peeling
  • cosmetische chirurgie

Je wilt dat de huid vanzelf geneest.

Facial icing is geen wondermiddel

U wilt uw verwachtingen managen. U kunt bijvoorbeeld een vermindering van puistjes zien, maar misschien niet. Er is geen echt klinisch bewijs om de voordelen van gezichtsglazuur te ondersteunen. Zonder klinisch bewijs is het moeilijk om een ​​tijdschema te geven voor wanneer puistjes en andere huidaandoeningen zullen verbeteren – of helemaal niet.

Bovendien zijn gezichtsbehandelingen met ijs geen wondermiddel. Het is raadzaam om uw gebruikelijke huidverzorgingsroutine te behouden, inclusief het gebruik van een reinigingsmiddel en vocht inbrengende crème. Leefstijlfactoren, zoals bescherming tegen de zon en voeding, spelen ook een rol bij de gezondheid van de huid.

Waar het op neer komt

Het bewijs om de voordelen van facial icing te ondersteunen is tot nu toe slechts anekdotisch, maar sommige experts zeggen dat het ontstekingen en wallen kan verminderen. Het is ook een snel en toegankelijk proces.

Voor het grootste deel heb je alleen ijs nodig. Je kunt ook gereedschap kopen, zoals ice rollers, om te helpen bij het aanbrengen.

Je beweegt een minuut of minder een ijsklontje op je gezicht en voltooit dan je gebruikelijke huidverzorgingsroutine. Het is belangrijk om het ijs te blijven verplaatsen, want als het te lang op één plek blijft staan, kan het ijs verbranden.

Praat met uw arts of chirurg voordat u een gezichtsbehandeling met ijs doet als u onlangs een laserbehandeling of andere cosmetische chirurgie heeft ondergaan.

Ook populair: BB Cream, CC Cream of foundation: wat zijn de verschillen?