Ik heb een smart douchekop geprobeerd en dit is er veranderd

smart douchekop

Als je je douchetemperatuur en -druk nog steeds elke ochtend handmatig aanpast, hebben we goed nieuws: de toekomst is hier. Het is tijd om je douchekop naar de 21e eeuw te brengen. De Hai Smart Showerhead verhelpt het probleem van het constant aanpassen van je douche-instellingen. Het maakt gebruik van smart technologie om een ​​spa-achtige ervaring te geven en een gewone badkamer om te toveren in een waar heiligdom voor zelfzorg, terwijl het energie- en waterverbruik wordt bijgehouden. Maar is het het extra geld waard? Als redacteur en douche-enthousiasteling greep ik de kans om een ​​recensie te schrijven over de Hai smart douchekop.

Bij bol.com kan je een smart douchekop bestellen met diverse functies van bekende merken

smart douchekop

Wat is een smart douchekop?

De Hai-douchekop beweert een vervanging te zijn voor de typische douchekop die bij je badkamer werd geleverd, of je nu een appartement huurt of een huis bezit. Het is een milieuvriendelijke douche (vooral als u kiest voor de optie van 1,8 gallon per minuut in plaats van de optie van 2,5 gallon per minuut) die uiterst eenvoudig te installeren is. Het wordt aangedreven door Bluetooth en zit boordevol manieren om uw douche aan uw specifieke voorkeuren aan te passen.

Toen ik de douchekop voor het eerst uitpakte, kwam ik het soort clean minimalisme tegen waar de Hai-website en het merk om bekend staan. De douchekop zat netjes achter twee kartonnen flappen en zag er heel anders uit dan de douchekoppen die ik eerder gebruikte.

Volgens Hai compenseert de douchekop zijn koolstof tijdens zijn levensduur, waardoor je minder water verbruikt. De app houdt je water- en energieverbruik bij, zodat je kunt zien wanneer je moet bezuinigen op lange, warme douches. Maar groen blijven is echt aan jou.

Dankzij aangepaste LED-waarschuwingen laat de slimme douchekop je weten wanneer het water de gewenste temperatuur bereikt en houdt hij regelmatig gebruik bij. Nooit meer naast een stromende douche staan ​​en om de paar seconden je hand onder de straal steken.

Het biedt meer dekking dan de gemiddelde douchekop en bevat een schuifregelaar voor de sproeiregelaar om de manier waarop het water op je lichaam valt aan te passen. Het heeft ook een duurzaam roestvrijstalen frame en een slanke, gladde slang zonder groeven, waardoor het gemakkelijker schoon te maken is.

Ik ontving de maanschaduw, een spierwitte kleur, in de WaterSense-stroomoptie van 7 liter per minuut om meer water te besparen. Het was eenvoudig uit de gebruiksverpakking te halen en bij het goede deel te komen – douchen.

De Hai Smart Douchekop installeren

Bij het maken van mijn Hai Smart Showerhead-recensie, probeerde het het te gebruiken zoals ik gewoonlijk doucht. Tijdens mijn test van een maand heb ik ook de mening van mijn verloofde geworven. Hij is extreem kieskeurig wat betreft watertemperatuur, waterstroom en gebruiksgemak bij het douchen, zelfs meer dan ik. Hij is meestal de aangewezen persoon voor alles wat met badkameronderhoud te maken heeft, zoals het opzetten van ons bidet.

Maar om de slimme douchekop te testen, besloot ik een rondje te maken en te kijken of het echt zo eenvoudig is als de verpakking en instructies suggereerden.

Ik ben blij te kunnen melden dat de installatie ongelooflijk eenvoudig was, vooral omdat ik eerder een originele douchekop heb vervangen. Toen ik voor het eerst mijn appartement betrok, moest de afgeleefde douchekop weg, en het was een nachtmerrie om het nieuwe armatuur te verwijderen en toe te voegen.

Ter vergelijking: het installeren van de Hai was een makkie. Het vereiste vrijwel nul gereedschap, zoals beloofd. Het was binnen ongeveer 20 minuten operationeel, inclusief het instellen van de app. En toen dat eenmaal gedaan was, was het tijd voor een proefritdouche.

smart douchekop

Alles over het testen van de Hai Smart-douchekop

Omdat dit slimme technologie is, is een app nodig om te werken. Ik gebruikte de app om een ​​dagelijkse douchetemperatuur in te stellen op 95 graden. We hebben een kleine boiler en meestal afvalwater dat de temperatuur meet. Dit is vooral het geval in de winter, wanneer het pure marteling is om in een lauwe douche te springen.

De app was belachelijk eenvoudig te gebruiken en relatief onfeilbaar. Het houdt de gegevens bij die u opslaat, zoals uw waterverbruik.

In de perfecte temperatuur douche stappen was alsof je een stomende sauna binnenstapte. Het was duidelijk dat de nieuwe douchekop veel meer te bieden had dan degene die ik had gebruikt.

Staand onder de perfecte temperatuur van water met een zachte (of sterkere) stroom en de jets gaven me het gevoel dat ik in een hotel of een resort was. Het prachtige wit van de douchekop droeg bij aan de esthetische factor. Ik genoot van elk moment dat ik onder zo’n luxe stroom water stond.

Mijn enige echte zorg met de Hai Smart Showerhead kwam voort uit de moeilijkheid om de slang te wringen in vergelijking met de douchekop van derden die ik acht jaar geleden installeerde. Ik zou niet zonder een handdouche gaan.

Ik ontdekte ook dat, hoewel ik het grotere gebied dat de Hai bood, op prijs stelde, ik het niet zo leuk vond met de handheld-optie en de voorkeur gaf aan de dunnere stroom en precisie van mijn oudere douchekop. Beide waren echter kleine zorgen, omdat de pluspunten van de Hai ruimschoots opwogen tegen die kleine problemen.

Voordelen:

  • Eenvoudig te installeren en te gebruiken binnen 20 minuten;
  • Aantrekkelijk ontwerp ziet er chic uit;
  • App-gestuurde instellingen voor het bijhouden van temperatuur en waterverbruik;
  • Laat je weten wanneer je douche klaar is;
  • Eenvoudig schoon te maken na gebruik;
  • Luxe, spa-achtige jets.

Nadelen:

  • Duurder dan een gewone douchekop;
  • Moet een smartphone hebben om de app te gebruiken;
  • Slang kan onhandelbaar worden als hulpstuk voor een handdouche.
  • Eindoordeel over de Hai Smart Showerhead

De Hai Smart Showerhead transformeerde mijn douchesessies. Het verminderde de wachttijd voor de douche en begon de persoonlijke tijd in de badkamer een stuk meer ontspannend te maken. Ik zou het absoluut beschouwen als een van de beste slimme apparaten voor thuisgebruik die ik in de loop der jaren aan mijn verzameling heb toegevoegd, inclusief spraakassistenten en videodeurbellen.

Ondanks een paar tekortkomingen, wordt de Hai Smart Showerhead met mijn hoogste aanbeveling geleverd, vooral als je het hebt gehad met de saaie, vermoeide oude douchekop die je kreeg toen je er voor het eerst kwam wonen. Of je nu milieubewust bent en een verschil in de voetafdruk van uw waterverbruik, of u wilt gewoon douchen van iets waar u tegen opziet in iets dat u leuk vindt, de Hai Smart Showerhead past perfect.

Je zou zelfs kunnen besluiten om het te combineren met andere slimme thuisgadgets om dit een onmisbaar onderdeel van je slimme huisconfiguratie te maken. Ik kan me een routine voorstellen waarbij je de douche op temperatuur brengt, je favoriete deuntjes aanzet met een slimme assistent en de thermostaat dienovereenkomstig instelt, zodat je niet bevriest als je uit de douche komt.

Bestel de beste smart douchekop voor in jouw badkamer online bij bol.com

Waar de Hai Smart-douchekop te kopen?

Klaar om je douche-ervaring te upgraden? Je kunt de Hai Smart Showerhead kopen via de officiële Hai-website voor $249,99. Het is ook beschikbaar voor dezelfde prijs bij Bed Bath & Beyond. Kies uit zes kleuren: houtskool, maan, branding, persimmon, citroen en rozenkwarts.

Als je water wilt besparen, kies dan voor het normale stroommodel of de Water Sense-optie. De eerste laat 9,5 liter water per minuut toe voor uw douche, en de laatste 7 liter.

En het bleek dat het al snel een van de beste slimme douches werd die ik ooit heb mogen nemen. Het is absoluut daar als een van de beste douchekoppen. We leven echt in de toekomst.

U leest: Ik heb een smart douchekop geprobeerd en dit is er veranderd

Ook populair: Haar kammen na het douchen? Gebruik de Wet Brush!

Dit vind je misschien ook leuk: