iPad Pro 2022 review: de beste tablet voor creatieve professionals

iPad-Pro-2022-review

Ruim voordat de iPad Pro 2022 arriveerde, in mei 2021, verbaasde Apple ons met zijn geheel nieuwe M1 iPad Pro. De release voorzag deze tablet van de technologiegigant met de kracht van een desktop-pc en een nieuw mini-LED-aangedreven XDR-scherm, die beide hebben bijgedragen tot het versterken van het als misschien wel ‘s werelds meest flexibele creatieve tool. Dus toen ik hoorde dat er een versie uit 2022 zou komen, moest ik me afvragen hoe Apple dat in vredesnaam zou kunnen overtreffen. In deze iPad Pro 2022 review lees je mijn ervaringen!

Dit is Apple, toch? En dat is precies wat ze hebben gedaan: de siliciumchip upgraden van een M1 naar een M2 (later meer over wat dat betekent), en het scherm upgraden naar, ongelooflijk, iets dat nog beter is. Klinkt indrukwekkend, toch? En het is. Maar de echte vraag is of de verbeteringen voldoende zijn om u te laten afzien van uw zuurverdiende geld.

Nadat ik de nieuwste Pro nu een paar maanden in handen heb, kan ik veilig stellen dat het de ultieme tablet voor creatieve professionals blijft, en zonder twijfel de beste iPad om te tekenen(opent in een nieuw tabblad). En dat is allemaal te danken aan een combinatie van de pure kracht onder de motorkap, een onverslaanbaar scherm en het scala aan beschikbare apps/software. Je kan de tablet bij bol.com bestellen vanaf €1069. Scroll naar beneden voor meer informatie over wat de iPad Pro 2022 precies kan doen.

iPad Pro 2022 review

Prijs en vermogen

Het iPad Pro 2022 12,9-inch model begint bij €1069, een lichte prijsstijging ten opzichte van het vorige model. Het grootste deel van de prijsstijging is te danken aan de update van het vermogen. Ik zal eerlijk zijn, ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de mogelijkheden van de M2-chip van Apple volledig begreep (heeft iemand dat echt?). Een ding dat ik echter wel weet, is dat de nieuwe iPad Pro tot nog meer in staat als het op prestaties aankomt. Nu ondersteuning voor ProRes-video-opname mogelijk is, is het eigenlijk alsof je een complete filmstudio bij je hebt, waar je ook heen gaat. We hebben het over hoogwaardige laptopniveaus, allemaal verpakt in een gestroomlijnd ontwerp dat superdraagbaar is.

iPad Pro 2022 review

iPad Pro 2022 review: Dispay

Ik zou alle technische informatie over het nieuwe Liquid Retina XDR-display van de iPad Pro 2022 kunnen opsommen, maar als je op mij lijkt, wil je weten hoe dat is in het echt. En, kortom, het is iets moois. Werkelijk.

Ik heb de afgelopen maanden veel tijd besteed aan voornamelijk werken in Procreate, foto’s maken en bewerken en films kijken met de nieuwe iPad Pro, en het biedt een uitzonderlijke visuele ervaring. Het is haarscherp, levert de mooiste, meest nauwkeurige kleuren en de eerlijk gezegd ongelooflijke resolutie stelt je in staat om aan de kleinste details te werken en ze duidelijk te zien.

Als je het nog niet wist, een nit is de term die wordt gebruikt om te beschrijven hoe helder een monitor, scherm, tv enz. Is. Hoe hoger de nit, hoe helderder het scherm. De iPad Pro kan een helderheid van 1600 nits met een hoog dynamisch bereik bereiken. Ter vergelijking: het beste toestel van Samsung, de Galaxy Tab S8, bereikt 600 nits. Dus ja, het is helder. Echt helder. En tilt de helderheid en algehele ervaring van het scherm naar een geheel nieuw, adembenemend niveau.

De iPad voor een goede workflow

En het ziet er niet alleen goed uit. Het nieuwste iPad Pro-display biedt opnieuw ondersteuning voor de 2e generatie Apple Pencil, die net zo plezierig en nauwkeurig is als altijd. Het nieuwe grote ding hier is echter de ‘hover’-functie, waarbij het scherm kan herkennen waar het potlood zich bevindt voordat het het scherm raakt. In de apps die deze functie ondersteunen (wat op dit moment niet veel is, maar we weten zeker dat dit zal veranderen als dit blijft hangen), is de zweeftekst meestal zichtbaar als een stip onder de pen zelf, zodat je precies kunt zien waar het potlood tekent of het scherm aanraakt.

Het is moeilijk te zeggen of deze functie op dit moment een game-changer is. Veel zal afhangen van hoe apps van derden deze omarmen en er ondersteuning voor ontwikkelen. Op dit moment reageert de zweeffunctie goed op systeemelementen, zoals app-pictogrammen, knoppen en menulijsten, maar Apple heeft ontwikkelaars nodig om hiermee aan boord te springen om meer nuttige, specifieke taken uit te voeren, zoals het regelen van penseelgroottes in Procreate , bijvoorbeeld. Het is een functie die veel kansen biedt, dus ik ben verheugd om te zien hoe het zich de komende 12 maanden ontwikkelt. Met name voor de workflow van digitale artiesten kan ik zeker zien hoe het, met wat inventieve input van ontwikkelaars, een functie zou kunnen worden waarvan je je afvraagt hoe je zonder zou kunnen leven.

U leest: iPad Pro 2022 review: de beste tablet voor creatieve professionals

Ook populair: Top 5 beste smartphone voor 500 euro die je nu kunt kopen