Is de Dyson Airwrap het geld waard? Dit vind ik na 3 jaar gebruik

Is de Dyson Airwrap het geld waard

GASTARTIKEL – Is de Dyson Airwrap het geld waard? Toen de Dyson Airwrap in 2018 werd gelanceerd, tartte het in wezen alles wat we dachten te weten over het stylen van haar. Convention zegt dat je warmte nodig hebt (en veel ook) om haar te drogen, glad te maken en te krullen. Maar de wetenschappers en ingenieurs van Dyson hebben een manier bedacht om de luchtstroom te benutten, met name iets dat het Coanda-effect wordt genoemd, om haar te stylen zonder al te veel warmte. Het resultaat? Een professionele blowout, met slechts één tool, voor alle haartypes.

Ik heb de Dyson Airwrap de afgelopen drie jaar af en aan gebruikt, en dat wil zeggen dat ik veel gedachten heb over dit geniale apparaat. Verderop, mijn eerlijke recensie van de Airwrap – en of het de moeite waard is om deze vakantieperiode aan een geliefde (of jezelf) cadeau te doen. Je kan de complete set vanaf €635 bij bol.com bestellen.

Is de Dyson Airwrap het geld waard

Mijn haartype

Ten eerste is het belangrijk om mijn haartype te weten. Ik heb van nature golvend/krullend haar dat dicht en dik is, dus het kan wel 25 minuten duren om het met een gewone föhn te föhnen. Mijn typische haarroutine omvat een föhn, een stijltang voor mijn pony en punten, en dan een krultang om glanzende, gecontroleerde golven terug in mijn haar te brengen. Het is een proces en er komt veel warmte bij kijken.

Er zijn Dyson Airwrap-fans over het hele haarspectrum. Als je fijn haar hebt, zal dit apparaat je droogtijd halveren en je de body en het volume geven waarvan je thuis altijd al hebt gedroomd. Als je krullend en dik haar hebt, maken de zachte en stevige gladmakende opzetborstels de Airwrap een belangrijk hulpmiddel om aan je routine toe te voegen.

Hoe te gebruiken

Om de beste resultaten van de Airwrap te krijgen, moet u de aanwijzingen volgen. Dit was mijn eerste probleem toen ik het begon te testen. De tool is niet zo intuïtief als andere toverstokjes en strijkijzers, omdat het styling op een heel andere manier benadert.

Je moet het gebruiken op licht vochtig – niet nat, niet droog – haar. Het pre-styling-drogerhulpstuk helpt je haar van drijfnat tot nauwelijks vochtig te maken, maar het doet ook dienst als een geweldige reisföhn. Als je daarmee klaar bent, plaats je een nieuw opzetstuk: ofwel de zachte of stevige gladmakende borstel, de volumegevende ronde borstel of een van de vier krultangen. De opzetstukken helpen je haar te stylen tijdens het drogen, en het resultaat is altijd een variatie van veerkrachtige, volumineuze golven.

Voor mijn haar houd ik van licht drogen, dan pak ik de stijlborstel of de ronde borstel om het glad te maken voordat ik het afwerk met de grotere krultangen. Ik gebruik de hoogste warmte-instelling, maar niet de hoogste luchtstroominstelling, wat mijn haar te pluizig maakt (en behoorlijk luid kan zijn om gedurende zo’n 10 minuten naast je oren te houden).

De krultangen zijn waar de magie echt gebeurt. Het kruleffect komt hier van pas door je haar automatisch om de wand te wikkelen, zolang je het opzetstuk kiest met de luchtstroomrichting van je beoogde krul (dus ofwel weg van je gezicht of ernaartoe; je hebt de keuze). Nadat je een stuk haar hebt geplukt, laat je het een paar seconden door de wand draaien en druk je vervolgens op de coolshot-knop om de krul op zijn plaats te vergrendelen. Schakel de Airwrap uit om klitten te voorkomen en laat vervolgens de krul los.

Is de Dyson Airwrap het geld waard
Voor en na gebruik met de Dyson Airwrap

Trouble shooting

De vele keren dat ik in de problemen ben gekomen met de Airwrap, is geheel mijn schuld. Je haar moet nauwelijks vochtig zijn voordat je begint met stylen – probeer geen kletsnat haar te stylen, want daar ben je uren mee bezig. Als je de Airwrap op droog haar gebruikt, krijg je niet zoveel body en hold.

Haast je ook niet door het curlingproces. Methodisch krullen, afkoelen en dan voorzichtig loslaten is de manier om glanzende krullen te krijgen die lang meegaan. De krul moet droog aanvoelen voordat je hem uit het vat haalt. Sommige haartypes zullen merken dat de Airwrap-krullen niet zo lang meegaan als krullen met een traditionele warmte-krultang. Dat kan waar zijn, vooral omdat de Airwrap veel minder warmte verbruikt. Probeer een stylingproduct met een lichte fixatie in je haar voordat je met het proces begint, en fixeer de krullen aan het eind met een flinke hoeveelheid haarlak. Je zou in staat moeten zijn om ten minste drie dagen uit elke Airwrap-sessie te halen, afgezien van een paar aanpassingen.

Mijn haar is vatbaar voor kroezen en als ik niet oppas, kan de Airwrap het juist verergeren. De luchtstroom lager zetten maar de warmte hoog houden helpt hierbij, net als het gebruik van een gladmakend product zowel voor als na het stylen. Als je krullend haar hebt, of dik en dik haar, wil je de instellingen voor warmte en luchtstroom helemaal omhoog houden. Je kunt je stijl ook afmaken met de stevige gladmakende borstel om eventuele resterende kroezen te helpen kalmeren.

Als je lang haar hebt of een minder gedefinieerde krul wilt, verkoopt Dyson ook de Dyson Airwrap Complete Long multistyler set voor €649 met extra langere curling-vaten.

De resultaten

Bij correct gebruik maakt de Airwrap de belofte waar van een blow-out thuis met minimale warmte met een look alsof je zo uit de salon bent gelopen. Mijn haar voelt zoveel gezonder aan als ik het gebruik in plaats van mijn andere stylingtools, en ik heb nog nooit in mijn eentje zoveel body en volume kunnen bereiken. Maar er is niet veel veelzijdigheid in termen van de looks die je kunt bereiken met de Airwrap.

Al met al heeft de Airwrap mijn haarroutine niet per se sneller gemaakt (ik heb veel haar) – alleen een stuk slimmer. Het is veel gemakkelijker om slechts één product en snoer te gebruiken dan twee, drie of vier. Van nat naar droog gaan – met drogen, borstelen en krullen – kan me tot 30 minuten kosten.

Eén advies: borstel de krullen een beetje uit met je vingers of een peddelborstel voordat je de deur uitloopt voor een echte pro-blowout look.

Is de Dyson Airwrap het geld waard

Is de Dyson Airwrap het geld waard?

De Airwrap-styler kost €635 – en 14 euro meer als je de vaten voor lang haar wilt. Maar is de Dyson Airwrap het geld waard? Dat is een serieuze investering, die alleen de moeite waard is als je a) ongebreidelde vreugde haalt uit het bezit van de coolste beautytools of b) van het uiterlijk van professionele blowouts houdt en ze thuis wilt doen.

Als je je zorgen maakt over haarbeschadiging en je je haar vaak stijlt, dan is de Airwrap 100 procent de moeite waard. Als je haar in orde is en je constant op zoek bent naar salonwaardig volume, dan is het het waard. Als je haar gekruld is en je op zoek bent naar een manier om het steiler te krijgen met minimale hitte, dan is het de moeite waard. Als je veel reist en niet een heleboel verschillende tools wilt inpakken, dan is het de moeite waard.

Het is het niet waard als u op zoek bent naar een oplossing om de stylingtijd te verkorten, of als u graag krullen en stijlen met veel variatie wilt bereiken. Als je de Airwrap bezit, wil je wellicht nog steeds een extra föhn, krultang en stijltang hebben. Maar je zult merken dat je er minder vaak naar grijpt – want je haar zal zoveel gezonder zijn en aanvoelen door de Airwrap te gebruiken.

Ik ben na drie jaar nog steeds ontzettend blij met mijn Dyson Airwrap Styler, het is de haarstylingtool die verreweg met kop en schouders boven de rest uitsteekt en zorgt voor prachtige gezonde, langhoudende coupes en minimale hitteschade.

U leest: Is de Dyson Airwrap het geld waard? Mijn mening na 3 jaar gebruik

Ook populair: 8x de beste shampoo voor lang haar volgens haarstylisten