Is een bubbelbad gevaarlijk voor uw gezondheid?

Is een bubbelbad gevaarlijk

Is een bubbelbad gevaarlijk? Een lekker lang bad in een bubbelende, aangenaam geurende hot tub kan behoorlijk decadent aanvoelen. Of u nu thuis een bubbelbad hebt, bij een vriend thuis bent of op vakantie bent, bubbelbaden kunnen uw spieren openen en uw lichaam op hun gemak stellen. Toch is er altijd het stigma rond bubbelbaden die ongezond zijn, iets waar deze kleine zwoele zwembaden vaak mee te maken hebben.

Er zijn zelfs specifieke demografische groepen die geadviseerd worden om helemaal weg te blijven van bubbelbaden. De volgende groepen moeten met de nodige voorzichtigheid omspringen met bubbelbaden:

 • Diabetici
 • Mensen die lijden aan diabetische neuropathie.
 • Personen die lijden aan hartaandoeningen.
 • Mensen die diuretica gebruiken.
 • Degenen met een gecompromitteerd immuunsysteem.
 • Zwangere vrouw.
 • Degenen die open zweren op hun lichaam hebben.

Je zou prima in orde kunnen zijn en geen problemen hebben om wat tijd door te brengen in een van de beste bubbelbaden. Als u echter zwanger bent of gezondheidsproblemen heeft, kan het de moeite waard zijn om met uw arts te praten voor meer informatie. Uiteindelijk mag uw algehele gezondheid nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd of op enigerlei wijze in gevaar worden gebracht. Als u voorzichtig moet zijn met het gebruik van een bubbelbad of er helemaal uit de buurt moet blijven, is het belangrijk om deze kritieke informatie te kennen. Is een bubbelbad gevaarlijk voor uw gezondheid? U leest hier verderop!

Het bestverkochte opblaasbaar bubbelbad op bol.com: het Bestway Lay-Z-Spa Opblaasbaar Bubbelbad voor 2 tot 4 personen. 

Is een bubbelbad gevaarlijk

Is een bubbelbad gevaarlijk voor zwangere vrouwen?

Elke zwangere vrouw die haar OBGYN-specialist ziet, krijgt een lijst met dingen die ze wel en niet kunnen doen en wat ze wel en niet kunnen eten en drinken. Deze beperkingen zijn bedoeld om de baby en de moeder tijdens de zwangerschap gezond en veilig te houden.

Het wegblijven van het gebruik van een bubbelbad, vooral tijdens het eerste trimester, is waarschijnlijk een richtlijn die een zwangere vrouw door haar arts zal krijgen. Het eerste trimester is wanneer er zoveel dingen mis kunnen gaan en het is daarom niet verstandig om onnodige risico’s toe te voegen aan de gezondheid en levensvatbaarheid van uw zich ontwikkelende baby. V

oor zwangere vrouwen is een bubbelbad gevaarlijk in de in van lichaamstemperatuur. Als een lichaam slechts 10 minuten in een bubbelbad ligt, kan de interne lichaamstemperatuur van die persoon oplopen tot meer dan 38 graden Dit kan aanvaardbaar zijn voor een man of een vrouw die geen kind heeft, maar voor een zwangere moeder is dit zeer riskant.

Hoewel er niet veel onderzoek is gedaan naar warmte en defecten bij ongeboren baby’s, zijn er enkele onderzoeken die een verband aantonen tussen neurale buisdefecten en zwangere vrouwen die ziek zijn geworden en koorts hebben gehad. Dit wordt vooral versterkt tijdens de vroege zwangerschap.

Verhoogde lichaamstemperatuur en geboorteafwijkingen zijn niet de enige zorg waar een zwangere vrouw rekening mee moet houden. Miskraam en koorts zijn ook in verband gebracht. Hoewel er meer diepgaande studies nodig zijn, zullen ervaren artsen hun patiënten adviseren om weg te blijven van lange hete baden en bubbelbaden totdat de baby is geboren.

Als je gewoon niet kunt stoppen met bubbelen en zwanger bent, pas dan de volgende veiligheidsprocedures toe:

 • Dompel niet langer dan 10 minuten in een zeer hete badkuip met water.
 • Houd het grootste deel van uw lichaam uit het water.
 • Steek uw hoofd nooit onder heet water.
 • Als u iets ongewoons of ongemakkelijks voelt, verlaat dan onmiddellijk het water.

Houd uw bubbelbad schoon met de bestverkochte filters op bo.com: de 24 S-1 Intex Pure Spa Filter. Deze filters van Intex houden het water van uw Spa schoon.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van het gebruik van bubbelbaden?

Zelfs als u niet tot een risicogroep behoort omdat u extra voorzichtig bent of als u wordt verteld om bubbelbaden volledig te vermijden, moet u toch voorzichtig zijn wanneer u overweegt een bubbelbad te gebruiken. Als het water van een bubbelbad er bijvoorbeeld onduidelijk uitziet en mogelijk niet schoon is, ga dan niet erin. Als u dat wel doet, kunt u erg ziek worden. In dat opzicht is een bubbelbad gevaarlijk voor uw gezondheid.

De volgende keer dat u de kans krijgt om een ​​bubbelbad te gebruiken, neem dan even de tijd om over het volgende na te denken:

 • Hot Tub Rash kan het gevolg zijn van de pseudomonas-bacteriën die voorkomen in bubbelbaden die niet goed zijn schoongemaakt en behandeld om ervoor te zorgen dat hun pH-waarden correct zijn. Ook moet de juiste hoeveelheid chloor worden gebruikt om schadelijke bacteriën zoals pseudomonas te doden. Meestal verdwijnen infecties die optreden. Toch kunnen er ernstige gevallen zijn waarin een persoon pijnlijke diepe steenpuisten in de huid, littekens en haaruitval krijgt.
 • Hot Tub Long treedt op wanneer Mycobacterium avium-bacteriën worden ingeademd. Een onhygiënische hot tub die niet goed wordt schoongemaakt en onderhouden, kan kolonies van deze bacteriestam vormen. Mycobacterium avium is verantwoordelijk voor het kwellen van mensen met tuberculose. Een bubbelbad vol met deze bacteriën zorgt ervoor dat het in de lucht zweeft en nietsvermoedende gebruikers kunnen onbedoeld dit gif inademen en erg ziek worden. Hoewel het mogelijk is om te herstellen van een infectie met Mycobacterium avium, zijn er situaties waarin een persoon kan overlijden door het inademen.
 • Genitale herpes heeft een lange levensduur als het op een oppervlak leeft. Herpes simplex-virus kan wel 4,5 uur leven op een onbehandeld en gedesinfecteerd oppervlak. Dus als u op een stoel in een bubbelbad zit die niet goed is schoongemaakt, kunt u uzelf in een uitstekende positie brengen om met herpes geïnfecteerd te raken.
 • De veteranenziekte is een infectie van de longen waarbij een persoon legionellabacteriën inademt. Dit type infectie kan koorts en hoesten veroorzaken, maar kan normaal gesproken worden behandeld door het gebruik van antibiotica. Maar toch, als zich een ernstig geval voordoet of als het onbehandeld is, is de dood een realistische uitkomst.
 • Een verlaagd aantal zaadcellen kan ertoe leiden dat mannen te veel tijd doorbrengen in zeer hete omgevingen zoals in een bubbelbad. Dus als u probeert uw gezin uit te breiden, is het gebruik van een bubbelbad waarschijnlijk het laatste dat u moet doen.

Gebruik voor een echt luxe spa ervaring deze verlichte Intex spa bekerhouder. Het verlichte dienblad heeft twee bekerhouders en ruimte voor snacks en een standaard voor telefoon of tablet.

Is een bubbelbad gevaarlijk

Zijn bubbelbaden helemaal veilig?

Niet iedereen hoeft weg te blijven van een heerlijke duik in een bubbelbad. De beste bubbelbaden worden zorgvuldig onderhouden voor een uitstekende hygiëne en netheid. Voor gezonde volwassenen die niet zwanger zijn of zwanger willen worden, mogen schone bubbelbaden geen probleem vormen.

Net het tegenovergestelde eigenlijk. Een sanitaire hottub kan heel ontspannend en plezierig zijn. Het kan ook therapeutisch zijn om het stressniveau te verlagen, uw lichaam te helpen het bloed efficiënter te laten circuleren en mogelijk de bloeddruk te verlagen.

Een beetje due diligence gebruiken voordat u in een bubbelbad stapt, is de sleutel om veilig te blijven en het rustig aan te doen. Ervoor zorgen dat de hot tub die u betreedt schoon water heeft, op de juiste manier wordt onderhouden en een geschiedenis van consistent en regelmatig onderhoud heeft, draagt ​​in grote mate bij aan uw algehele gezondheid en welzijn.

U leest: Is een bubbelbad gevaarlijk voor uw gezondheid?

Ook populair: Steunzool voor schoenen kopen? Dit zijn de beste steunzolen!