Is gel slecht voor je haar? Wees bewust van deze vier bijwerkingen!

Is gel slecht voor je haar

Is gel slecht voor je haar? Als je ervan houdt om je haar te stylen maar je zorgen maakt over de meerdere bijwerkingen van haargels, maak je dan geen zorgen! We zijn hier om u te helpen de belangrijkste problemen met haargels te begrijpen en hoe u deze kunt omzeilen. De meesten van ons streven de hele dag door naar een elegante, nette en passende uitstraling. Het omvat goede kleding, een goed verzorgd gezicht en netjes gestyled haar. Haar is een van de belangrijkste aspecten van iemands persoonlijkheid en uiterlijk, maar het is ook moeilijk te onderhouden. Haargels zorgen voor het moeilijke proces om het haar goed te stylen en op zijn plaats te houden.

Haargels zijn haarstylingbehandelingen die het haar uitharden en in verschillende kapsels brengen. Historisch onderzoek toont aan dat mensen natuurlijke haargels gebruiken sinds de oude Egyptische en Grieks-Romeinse periode. Maar de conventionele haargel werd in de jaren zestig geproduceerd door Luis Montoya uit de VS en verkocht onder de merknaam DEP, wat stond voor het belangrijkste ingrediënt in het product, diëthylftalaat, dat het zijn duidelijke niet-plakkerige textuur gaf. Gewone gels bestaan ​​voornamelijk uit kationische polymeren, die positieve ladingen hebben die de gel zijn stijfheid geven, waardoor het gemakkelijk aan de haarschacht kan hechten, het laat buigen en zijn plaats voor langere tijd vasthoudt.

Deze gels helpen bij het stylen van het haar, maken kapsels langer houdbaar, verbeteren hun textuur, geven lokken een aangenaam glad uiterlijk, maken het haar en gezicht er presentabel en verzorgd uit, en versterken het algehele karakter van een persoon. Maar aan de andere kant worden haargels geacht negatieve gevolgen te hebben voor het haar, de hoofdhuid en het lichaam vanwege de aanwezigheid van giftige chemicaliën. De volgende zijn enkele van de negatieve gevolgen van haargel. Blijf lezen.

De best beoordeelde haargel op bol.com; de Goldwell Stylesign Volume Ultra Volume Lagoom Jam Styling Gel met een alcoholvrije hydro-styling formule wat minder schade brengt aan het haar

Bijwerkingen van haargel

1. Drogen en uitdrogen van het haar

Haargels bevatten alcohol en bijtende chemicaliën die vocht uit het haar en de hoofdhuid verwijderen en ze droog en uitgedroogd maken. Deze gels knoeien met het vochtgehalte en verminderen de productie van talg, waardoor droog, broos en breukgevoelig haar ontstaat dat problemen veroorzaakt met een jeukende en schilferige hoofdhuid. Ze maken het haar pluizig en geven daardoor aanleiding tot onhandelbare, droge, ruwe, slappe en glansloze lokken.

2. Haaruitval

Deze gels drogen het haar en de hoofdhuid uit, waardoor het haar vatbaar is voor breuk en uitvallen. De chemische verbindingen die in deze gels aanwezig zijn, samen met externe verontreinigende stoffen, reageren samen met de opbouw van dode cellen en overtollig talg op de hoofdhuid. Dit verstopt de haarzakjes en veroorzaakt uiteindelijk haaruitval. Overmatige en langdurige haaruitval kan leiden tot problemen zoals terugtrekkende haarlijn, kaalheid, enz.

3. Roos

Een uitgedroogde, ondervoede en geïnfecteerde hoofdhuid wordt gekenmerkt door irritatie, jeuk en schilfering van de hoofdhuid, wat leidt tot roos. Onjuiste productie van talg, ongezonde en verstopte huidporiën en haarzakjes, verzwakte haarwortels veroorzaken en verergeren het probleem van roos, seborroïsch eczeem of ontsteking van de hoofdhuid, wat verder kan leiden tot andere huidziekten zoals acne.

4. Verkleuring en beschadigingen

Schade, gespleten punten, dunner wordend haar en verkleuring van het haar zijn ook vaak voorkomende bijwerkingen van het gebruik van haargels. Deze gels scheuren de voeding en het vochtgehalte van het haar af, breken en strippen het, verstoren de pH-balans van het haar en maken het ongezond, schaars en dof. Schadelijke chemicaliën in deze gels hebben ook nadelige effecten op gekleurd haar, zoals vervaging en verkleuring, en langdurig gebruik van deze gel resulteert ook in vroege vergrijzing.

Haargels vergemakkelijken het stylen van je haar zeker, maar het is belangrijk om te weten welke schade ze aan je lokken kunnen toebrengen. Haargels kunnen je haar uitdrogen en uitdrogen, en ook de normale talgproductie beïnvloeden. Ze kunnen je haar pluizig en onhandelbaar maken. Ze kunnen ook leiden tot haarbreuk en ernstige haaruitval. Andere bijwerkingen van haargels zijn roos, verkleuring en schade zoals gespleten punten en dunner wordend haar. Als je onlangs je haar hebt gekleurd, wil je misschien een tijdje geen haargels gebruiken, omdat ze je nieuwe haarkleur kunnen doen vervagen.

Is gel slecht voor je haar: veel gestelde vragen

Kan ik haargel elke dag gebruiken?

Als je elke dag haargel gebruikt, moet je deze elke nacht afwassen om de vettigheid en productresten te verwijderen. Maar het is niet gezond om je haar elke dag met shampoo te wassen, omdat het je haar kan uitdrogen. Gebruik dus niet dagelijks haargel op je haar.

Wat kan ik gebruiken in plaats van gel?

Als je gel gebruikt om je haar te ontwarren of om het stylen te vergemakkelijken, kun je dit vervangen door een natuurlijke olie of een ontwarrend serum. Voor fixatie kun je een haarmousse of haarlak gebruiken.

Is haarwax beter dan gel?

U kunt beide gebruiken, afhankelijk van uw voorkeur. Haargel is niet zo dik als haarwax, maar haarwax maakt je haar niet stug zoals haargel.

Heb je haar gel nodig?

Als je je haar lang in model wilt houden, moet je haargel of een vasthoudproduct gebruiken.

Kan ik vaseline als haargel gebruiken?

Ja, je kunt een klein beetje vaseline (petroleum gelei) gebruiken als vervanging voor haargel. Het houdt je haar intact en maakt het gemakkelijker te stylen en te beheren. Het is echter belangrijk op te merken dat het erg moeilijk is om vaseline van je haar te wassen.

Kun je kokosolie als haargel gebruiken?

Ja, je kunt kokosolie gebruiken als gezonder alternatief voor haargel.

U leest: Is gel slecht voor je haar? Wees bewust van deze vier bijwerkingen!

Ook populair: 8x de beste leave-in conditioner voor hydratatie van elk haartype

Dit vind je misschien ook leuk: