Is melk gezond voor ouderen? Volgens deze 4 redenen wel!

Is melk gezond voor ouderen

Is melk gezond voor ouderen? Hoewel we vaak horen over het belang van het drinken van melk tijdens de kindertijd en adolescentie, biedt melk ook veel voordelen voor mensen van 60 jaar en ouder. Hier zijn vier belangrijke redenen voor oudere volwassenen om meer melk in hun dieet te krijgen.

Waarom is melk gezond voor ouderen?

1. Levert kalium

Kalium is een voedingsstof die veel senioren die zuivelproducten overslaan in onvoldoende hoeveelheid missen. Te weinig kalium en te veel natrium in het bloed zijn risicofactoren voor hoge bloeddruk, ook wel bekend als de “stille moordenaar”, die veel voorkomt bij oudere volwassenen. Hoge bloeddruk bij senioren verhoogt het risico op chronische nierziekte, hartaanval en beroerte. De meeste senioren consumeren al te veel zout in hun voeding, maar het verhogen van de inname van kalium kan dit risico verminderen.

Senioren die gezond willen blijven naarmate ze ouder worden, kunnen op verschillende manieren profiteren van professionele thuiszorg. Home Care Assistance is er om uw naaste te helpen dagelijkse taken uit te voeren, ziekte te voorkomen en zich te concentreren op een gezonder en bevredigender leven.

2. Levert glutathion
Een recente studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, vond een verband tussen de inname van melk en de niveaus van een antioxidant, glutathion genaamd, in de hersenen van oudere volwassenen. Studiedeelnemers die kort voordat ze werden getest melk dronken, hadden hogere niveaus van glutathion, waarvan wordt aangenomen dat het de oxidatieve stress vermindert die verband houdt met de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen.

Drink je melk uit deze leuke ouderwets ogende melkkan van Blond Amsterdam met een knipoog naar het oud-hollandse Delfts blauw servies

Is melk gezond voor ouderen

3. Levert calcium
Een van de belangrijkste voordelen van melk is het hoge calciumgehalte, een essentiële voedingsstof voor het opbouwen en behouden van botsterkte bij senioren. Calcium is uiterst belangrijk voor het voorkomen van osteoporose, vooral bij oudere vrouwen. Een enkele kop magere melk bevat bijna 300 mg calcium, wat bijna de helft is van de aanbevolen dagelijkse inname voor senioren.

Als uw ouder wordende naaste hulp nodig heeft bij het uitvoeren van dagelijkse taken of aanmoediging om een gezondere levensstijl aan te nemen, wendt u zich dan tot Home Care Assistance, een toonaangevende aanbieder van thuiszorg voor ouderen. Edmonton Home Care Assistance biedt 24 uur per dag professionele zorgverleners aan huis om senioren te helpen langer, gelukkiger en gezonder te leven.

4. Levert vitamine D
Mensen produceren vitamine D in de huid door blootstelling aan zonlicht. Hoewel de zon de bron is van de meeste vitamine D in het lichaam, wordt de huid met het ouder worden minder effectief in het produceren van deze essentiële vitamine. Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten omdat het het lichaam helpt calcium op te nemen. Melk is een goede bron van vitamine D om de calciuminname te stimuleren en het risico op osteoporose en fracturen van uw geliefde te verminderen. Een portie magere melk bevat 2 IE vitamine D, een vijfde van de aanbevolen dagelijkse inname.

Moedig uw geliefde aan om regelmatig melk te consumeren en profiteer van deze gezondheidsvoordelen. Ouder worden op zijn plaats kan een aantal unieke uitdagingen opleveren voor oudere volwassenen. Sommigen hebben alleen parttime hulp nodig bij het sporten of het bereiden van maaltijden, terwijl anderen ernstig ziek zijn en meer baat hebben bij inwonende zorg.

U leest: Is melk gezond voor ouderen? Volgens deze 4 redenen wel!

Ook populair: Top 6 beste massagestoel van 2023 voor ontspannen spieren