Is oogcreme nodig? Dermatologen leggen het ons uit!

is oogcreme nodig

Vraag jij je af: is oogcreme nodig? Oogcrème staat al lang in het middelpunt van een verhit debat in de schoonheidsindustrie. Sommige dermatologen raden aan om er een te gebruiken om de bijzonder delicate en gevoelige huid rond de ogen te verzorgen, terwijl anderen beweren dat het een onnodige en dure extra stap is Oogcrèmes zijn gewoon elegante vochtinbrengende crèmes, geformuleerd om de pH van je tranen te evenaren, zodat ze minder irriterend zijn.

In tegenstelling tot sommige niet-onderhandelbare huidverzorgingsproducten, zoals zonnebrandcrème en het verwijderen van je make-up ‘s avonds, is er nog steeds geen duidelijk antwoord op de vraag of je echt oogcrème moet gebruiken. Om u te helpen beslissen of het de uitgave waard is, hebben we huid experts gevraagd om hun mening over het onderwerp te geven. Lees verder om erachter te komen wat dermatologen u aanbevelen om voor uw altijd zo gevoelige gebied onder de ogen te zorgen.

Wat is oogcreme precies?

Wat is het verschil tussen vochtinbrengende crème en oogcrème?
Een vochtinbrengende crème is bedoeld om de hydratatie van het huidoppervlak te behouden en/of te verhogen. Als zodanig kan het bijna overal op het lichaam worden gebruikt.

Een oogcrème is nodig daarentegen omdat dit speciaal ontwikkeld is om onder de ogen te worden gebruikt, een gebied waar de huid notoir kwetsbaar is en vatbaar is voor tekenen van veroudering. Als zodanig is het meestal lichter van textuur en bevat het actieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur of vitamine C, die gericht zijn op specifieke problemen. Afhankelijk van de ingrediënten die het bevat, kan een oogcrème hydraterende, ontstekingsremmende of antioxiderende effecten hebben (die de huid helpen beschermen tegen omgevingsstressoren die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken, zoals UV-stralen en vervuiling). Het kan ook wallen verminderen, de huid verhelderen of fijne lijntjes in het gebied verminderen.

Is het veilig om een ​​vochtinbrengende crème als oogcrème te gebruiken?
Het hangt ervan af, en het gaat meer om geschiktheid dan om veiligheid. Over het algemeen kunnen moisturizers als oogcrème worden gebruikt. De samenstelling van een vochtinbrengende crème is echter mogelijk niet zo geschikt voor de huid rond de ogen, gezien hoe delicaat en dun het gebied is. Een oogcrème is speciaal ontwikkeld om zacht te zijn. Houd er rekening mee dat de huid rond de ogen als eerste tekenen van veroudering vertoont (zoals rimpels en verslapping), dus een huidverzorgingsproduct dat is gemaakt om deze problemen aan te pakken, kan zowel preventief als herstellend zijn. Moisturizers bevatten meestal zwaardere oliën en zuren die oog- en huidirritatie kunnen veroorzaken.

Wanneer is het juiste moment om oogcrème te gaan gebruiken?
Is oogcreme nodig voor de jongere of juist de oudere huid? Een oogcrème kan op elk moment worden gestart. Het beste is wanneer het op de volwassen huid kan worden gebruikt. Een rijpere huid (die tekenen van veroudering vertoont) — zoals huidverslapping, fijne lijntjes, doffe teint of ongelijkmatige pigmentatie ⁠— kan meer baat hebben bij het gebruik en meer verbetering zien bij een consistente toepassing in de loop van de tijd.

Wat is de beste techniek voor het aanbrengen van oogcrème?
Ondanks de naam mag oogcrème niet te dicht bij de ogen worden aangebracht, zoals op de oogleden of direct onder uw onderste wimpers. Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan rond beide ogen, tik zachtjes met je ringvinger rond het orbitale bot en strijk het vervolgens glad naar de slaap.

Heb je wat extra hulp nodig om er op je best uit te zien na een lange nacht? Je kunt na het aanbrengen een koele Gua Sha of gezichtsroller gebruiken om wallen, versteviging en verheldering rond de ogen te helpen verminderen. Men raadt aan om je gezichtsgereedschap in de koelkast te bewaren als je ze niet gebruikt voor onmiddellijke koeling en de-puffing.

Op welke ingrediënten moeten consumenten letten bij het kopen van oogcrème?
Dit hangt af van uw huidverzorgingsdoelen. Sommige belangrijke ingrediënten om naar te zoeken zijn hyaluronzuur en ceramiden (om te hydrateren), retinol (om rimpels aan te pakken), vitamine C (om donkere kringen te behandelen) en cafeïne (om wallen te verminderen).

Huid experts suggereren plantaardige ingrediënten zoals aloë, hyaluronzuur, algen- of zeewierextracten en lichtgewicht oliën zoals jojoba om te kalmeren en hydrateren, evenals groene thee en cafeïne-extracten. Van deze ingrediënten is aangetoond dat ze de gevoelige huid rond de ogen helpen beschermen.

Zijn retinol oogcrèmes veilig om te gebruiken rond de tere huid rond de ogen?
Hoewel ze speciaal zijn ontwikkeld voor de oogcontour, zijn retinol-oogcrèmes krachtig en moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Over-the-counter retinol oogcrèmes zijn relatief veilig, omdat ze minder retinol bevatten. Als je een oogcrème op basis van retinol gebruikt, raden huid experts aan om deze alleen ‘s avonds aan te brengen en overdag een lichte, hydraterende oogcrème te gebruiken.

Is oogcreme nodig voor gevoelige ogen? Als je huid gevoelig of reactief is, vermijd dan formules die retinol bevatten en kies voor zachte, hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en aloë vera.

Kan oogcrème milia veroorzaken of erger maken?
Milia is een aandoening waarbij kleine, pijnloze witte bultjes (gerstekorrels) op uw gezicht (vaak op de wangen) of oogleden ontstaan. Het zijn eigenlijk kleine cysten die zich onder de huid vormen wanneer keratine, een eiwit dat van nature door je lichaam wordt aangemaakt, vast komt te zitten. Oogcrème kan geen milia veroorzaken of verergeren als je de juiste gebruikt. Als ze worden veroorzaakt door producten, zijn de kleine bultjes meestal het gevolg van oogcrèmes die zware crèmes of oliën bevatten, in combinatie met de opbouw van dode huidcellen. Als u denkt dat uw oogcrème milia veroorzaakt, vervangt u uw huidige product door een oogcrème op water- of aloë-basis. Als het probleem niet is opgelost, moet u een dermatoloog raadplegen.

Ben je klaar om oogcrème aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen? Blader hieronder door enkele van onze favorieten.

Kiehl’s Creamy Eye Treatment With Avocado

is oogcreme nodig

Zoek naar een oogcrème die avocado bevat om wallen te behandelen.

Olay – Nacht oogcreme – Regenerist Retinol24

is oogcreme nodig
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png


Om rimpels onder de ogen te behandelen, zoekt u naar een oogcrème die retinol bevat.

Biodermal Oogcrème

is oogcreme nodig
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Is een parfumvrije oogcreme nodig? Een parfumvrije oogcrème is een goede optie voor de extra gevoelige huid.

Ook populair: Vichy Mineral 89 Oogcrème review: een egaal makende formule