Issey Miyake A Drop d’Issey review: amandelzeep & bloemengeur

Issey Miyake A Drop d'Issey review

A Drop d’Issey. Ik hou van het idee van deze fles: een dauwdruppel. Poëtisch en vredig, minimalistisch, natuur-oproepend, zo in lijn met het iconische het merk, maar toch zo compleet anders. De uitvoering is niet even praktisch. Het lensachtige glazen gedeelte is mooi, maar de fles kan niet blijven staan en is best onhandig om vast te houden en te spuiten; plus, het matte plastic deksel verpest het uiterlijk. Is dit een verfijnd kunstwerk of een handzeepdispenser? In deze Issey Miyake A Drop d’Issey review vertel ik jullie wat ik van deze parfum vind.

Issey Miyake A Drop d'Issey review

De geur van amandelmelk zeep & een boeket seringen

Ondanks de bijna etherische presentatie is A Drop d’Issey verrassend intens. Het opent met een rijke, romige amandelmelknoot, met bittere en frisse nuances (en een vleugje pittige steranijs), maar vooral zoet – ik zou zeggen een beetje te veel. Het doet me denken aan Nivea crème en amandelmelk shampoo/haarconditioner, met een toegevoegde dosis glucosesiroop.

Sering komt daarna, afgerond door jasmijn. Het ruikt aards en nectarig, subtiel groen en net als de amandel een beetje te zoet – maar met een aangenaam gevoel voor diepte. Ik vind dit akkoord een beetje denken aan Gucci Bloom: bedwelmend, met een aards randje dat doet denken aan echte bloemen in plaats van shampoo-schone. Of dit goed is of niet, het hangt gewoon af van iemands smaak, maar ik vind het een merkwaardige keuze om zo’n dichte stijl van bloemen naast het amandel-vanille-achtige deel van deze geur te plaatsen – die erg doet denken aan bad- / lichaamsproducten .

De geur wordt dan eindelijk ingepakt door een glanzende, ronde, waterig-frisse basis die erg Issey Miyake is (ik haal het ook uit hun L’Eau d’Issey-collectie). En nogmaals, hoewel deze aquatische afdronk niet per se onaangenaam is, weet ik niet zeker of het bij de rest van de geur past; misschien zou een meer poederachtig (of zelfs houtachtig-muskachtig) effect beter passen bij deze zware, aardse melkachtige bloemen.

Naarmate het opdroogt, wordt A Drop d’Issey steeds bloemiger, met minder romige amandel en meer lila. De glanzende frisse basis en de algehele zoetheid blijven, secundair maar duidelijk merkbaar.

Over Issey Miyake – A Drop d’Issey

A Drop d’Issey is gecomponeerd door parfumeur Ane Ayo.

Geur impressies

Noten: (Top) Amandelmelk, Damastroos; (Hart)sering, oranjebloesem, jasmijn, steranijs, zonnenoten; (Basis) Madagascar vanille, musk, ambroxan, ceder.

Kleurimpressie: Lila.

Roept op: Handzeep van amandelmelk & een boeket seringen.

Vergelijkbaar met: Issey Miyake L’Eau D’Issey; Marc Jacobs Perfect; Gucci Bloei; Aerin Lila Pad.

Seizoen en gelegenheid: late lente, vroege herfst.

Issey Miyake A Drop d'Issey review

Mijn Issey Miyake A Drop d’Issey review geeft deze parfum 4 sterren

A Drop d’Issey is een merkwaardig parfum. Romig, nootachtig, nectarachtig, schoon, dan aards-bloemig, met een aquatisch randje dat de zware compositie niet opheft. Het is een tikkeltje te zoet (vooral in de opening), en een tikkeltje kakofoon… Toch hou ik van de gedurfde, goed ronde kwaliteit van elk akkoord (rijke amandelmelk, rijke aardse seringen), en de unieke persoonlijkheid die ze in dit akkoord brengen. geur.

A Drop d’Issey is verre van etherisch en heeft veel karakter. Fans van zachte, luchtige bloemen geven misschien de voorkeur aan het meer delicate Aerin Lilac Path (ik geef toe dat ik dat doe), maar als je op zoek bent naar een gedurfde, frisse maar dichte lila-gecentreerde geur (met een sterk amandelachtig randje), is dit misschien perfect voor jou!

Voor mij krijgt A Drop d’Issey 4 sterren. Ik bewonder de uniciteit van deze parfum. Interessant!

Ook populair: Top 10 beste Dolce en Gabbana parfum voor haar aller tijden