IT Cosmetics CC Cream kopen? Bestel hier voor €29,95 online!

De eerste keer dat ik CC+ Cream van IT Cosmetics van dichtbij bij iemand zag, was ik behoorlijk gebiologeerd. Mijn collega was op een dag op het werk gekomen en zag er verdacht stralend uit, en toen ze me vertelde dat deze CC crème het enige product was dat ze droeg, was ik op zijn zachtst gezegd geïnteresseerd. En ik ben het niet alleen.

Deze CC-crème heeft een toegewijde cult-aanhang dankzij het vermogen om dekking (en bescherming tegen de zon!) te bieden zonder het zware, cakeachtige gevoel. Omdat ik altijd op zoek ben naar manieren om een ​​gelijkmatige huid te krijgen, was ik er helemaal voor om het te proberen. Maar voldeed het aan de hype? Lees verder voor mijn IT Cosmetics CC Cream review.

IT Cosmetics CC Cream

IT Cosmetics CC Cream met SPF50

  • BEST VOOR: Normale tot droge huid (mensen met een vette huid kunnen het ook gebruiken, maar er is ook een olievrije optie)
  • GEBRUIK: Gezichtsmake-up, huidverzorging-make-up hybride
  • BELANGRIJKSTE INGREDINTEN: Zinkoxide, titaniumdioxide, collageen, niacinamide, peptiden, hyaluronzuur
  • POTENTILE ALLERGENEN: Citroenschilolie, fenoxyethanol, sinaasappelschilolie, chloorhexidinedigluconaat, tocoferylacetaat, kaneelschorsextract
  • CRUELTY FREE: Ja
  • PRIJS: Vanaf €29,95 online verkrijgbaar
  • OVER HET MERK: IT Cosmetics is opgericht in 2008 en is een schoonheidsmerk opgericht door voormalig nieuwsanker Jamie Kern Lima. Het bedrijf werd eerst populair op het thuiswinkelkanaal van QVC voordat het in 2016 werd overgenomen door L’Oréal.

Over mijn huid: normaal met minimale puistjes

Wat mijn huid betreft, zou ik mezelf gelukkig prijzen. Mijn huidtype is normaal – niet superdroog of vettig – en puistjes komen zelden voor bij mij. Ik ben ook behoorlijk lui en doe niet veel aan make-up of zelfs huidverzorging. Op een normale dag kan ik niet veel meer doen dan een beetje vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème dragen. Als ik make-up draag, gebruik ik graag net genoeg om mijn huidskleur te egaliseren zonder het helemaal duidelijk te maken dat ik in de eerste plaats iets draag. Gezien dit, leek IT Cosmetics CC Cream, van wat ik had gezien, goed te passen bij mijn dagelijkse routine.

Ingrediënten: huidvriendelijk

Een van de dingen die ik het leukst vond aan dit product, is de formule. Verpakt met huidvriendelijke ingrediënten zoals hyaluronzuur, niacinamide en collageen, voelde het als een extra dosis huidverzorging en hydratatie in mijn make-up, wat ik altijd op prijs stel.

Dit product heeft ook een breedspectrum minerale SPF 50-bescherming, dankzij zinkoxide en titaniumdioxide. Hoewel het mijn zonnebrandcrème zeker niet zal vervangen, is het leuk om te weten dat er een extra laag ingebouwde bescherming is.

Over ingebouwde ingrediënten gesproken, dit product fungeert ook als een primer, wat prettig is omdat het een extra stap elimineert. Ik denk dat dit heeft bijgedragen aan de reden waarom mijn huid het leuk vond – het was hydraterend maar niet vettig en voelde voedend aan voor mijn huid.

Het is ook vermeldenswaard dat het merk een paar andere iteraties van deze CC-crème aanbiedt, waaronder een die lichtreflecterende pigmenten bevat voor een extra glans, evenals een olievrije versie voor een matte afwerking.

Tintbereik: vrij beperkt

In het verleden had ik problemen met formules met volledige dekking waardoor ik er maskerachtig uitzag (of me volledig uit elkaar brak), en CC-crèmes deden niet genoeg om een ​​verschil te maken. Ik heb ook uitdagingen gehad die nauwkeurig pasten bij mijn huidskleur, die neutrale, licht gouden ondertonen heeft. Sommige foundations zien er asgrauw uit, terwijl andere er te rood uitzien of me er oranje laten uitzien, wat niet ideaal is.

Kleurselectie was absoluut mijn grootste zorg met deze CC-crème, die in 12 kleuren wordt geleverd. Ook biedt de creme, in tegenstelling tot andere CC- en BB-crèmes, een aanzienlijke hoeveelheid dekking. Ik draag vaak zeer lichte foundations, maar kies in de zomer ook graag meer licht neutrale foundations als die beschikbaar zijn.

IT Cosmetics CC Cream
Voor en na met de IT Cosmetics CC Cream

Het gevoel: super lichtgewicht

Vers uit de flacon voelt deze CC-crème aan als een gewone foundation, maar enigszins als een serum. Het is echter niet dik – het drijft ergens in het midden. Over het algemeen vond ik het erg fijn omdat ik het niet voelde. Eén pompje bedekt de rug van mijn hand en het verspreidt zich heel gemakkelijk over mijn huid. Het heeft absoluut een gewichtloze kwaliteit en het irriteerde mijn huid helemaal niet.

De resultaten met de IT Cosmetics CC Cream

Ik hoefde niet veel van dit product te gebruiken om een ​​groot verschil te zien. Voor mijn hele gezicht gebruikte ik iets meer dan een pompje en paste het toe met een Beautyblender (berucht om het opzuigen van product), maar zag nog steeds resultaten.

Het is zeker ook te bouwen, dus als je meer dekking wilde, zou je dit zeker kunnen bereiken. Het oxideert ook niet dramatisch, hoewel ik merkte dat het een beetje donkerder werd als het droog was, maar uiteindelijk werkte dat eigenlijk beter voor mijn huidskleur.

De waarde: goed als je niet veel product gebruikt

Alle huidvriendelijke ingrediënten, zoals hyaluronzuur en peptiden, maakten dit product de moeite waard voor mij. Qua prijs is het vergelijkbaar met andere populaire formuleringen en zelfs een beetje goedkoper dan andere high-end CC-crèmes die ik heb geprobeerd. Uiteindelijk denk ik dat het een goede prijs is voor hoeveel je krijgt, maar ook gebruik ik normaal niet veel product tegelijk, dus deze zal me waarschijnlijk een tijdje meegaan. Als ik wist dat ik om de zes weken een flesje zou drinken, zou ik er misschien anders over denken.

Vergelijkbare producten met de IT Cosmetics CC Cream

Laura Mercier Tinted Moisturizer: De Laura Mercier Tinted Moisturizer, die ik ook fijn vind, lijkt behoorlijk op de IT Cosmetics CC Cream. Het heeft ook een ingebouwde SPF en bevat macadamia- en kukui-zaadolie, die de huid helpen hydrateren (hoewel dit misschien niet ideaal is voor iemand met een vette huid). De Laura Mercier-optie heeft boevndien een betere tintselectie.

IT Cosmetics CC Cream

U leest: IT Cosmetics CC Cream kopen? Bestel hier voor €29,95 online!

Ook populair: Milieuvriendelijke wattenschijfjes, wattenstaafjes en make-up doekjes