Jade roller gebruiken als blender voor je dagcrème of foundation

jade roller gebruiken

Ik wil beter leren een jade roller te gebruiken. Ik bewaar de mijne in mijn vriezer, wat betekent dat ik me niet kan herinneren dat ik hem heb totdat ik een maaltijd tevoorschijn haal om in mijn magnetron te gooien als ik te hangry ben om te overwegen een koude steen tegen mijn gezicht te drukken.

Maar als ik de tijd neem om een ​​gezichtsroller te gebruiken – met glijdende druk van wenkbrauwbot naar haarlijn, dan in mijn jukbeenderen en rond mijn kaak – voel ik me daarna altijd minder opgezwollen en meer gebeeldhouwd. Dus toen ik zag dat de nieuwste schoonheidstrend van TikTok het hacken van een jade roller als make-upblender betrof, dacht ik: oké, dit kan helpen om het rollen van het gezicht een gewoonte te maken.

De best beoordeelde jade roller op bol.com is de LimberLux Rose Quartz Roller, verkrijgbaar in diverse sets

Jade roller gebruiken

Besparen op je gezichtscrème of foundation

Ter inspiratie heb ik een video bekeken van visagiste Avonna Sunshine die haar foundation aanbracht met een rozenkwartsroller. Ze legde uit dat de steenroller, in tegenstelling tot een make-upspons of kwast, geen foundation absorbeert, wat betekent dat je minder product hoeft te gebruiken en een vollere dekking krijgt.


Nieuwsgierig probeerde ik de hack. Ik trok mijn eigen roller uit de zijdeur van mijn vriezer en gebruikte de koude steen als een voertuig om mijn SPF getinte moisturizer aan te brengen. Het punt dat je niet te veel product nodig hebt, is goed voor het geld. Ik gebruikte een heel klein beetje getinte moisturizer, minder dan normaal, en omdat er geen productabsorptie plaatsvond, kon ik de roller gebruiken om mijn gewenste dekkingsniveau te bereiken…maar het duurde even. Er was rigoureus rollen nodig om de make-up gelijkmatig over mijn hele gezicht te laten mengen – wat, als je de hack overweegt vanwege de voordelen van gezichtsmassage, een goede zaak zou kunnen zijn.

Ik vond het leuk om mijn jaderoller als een verfroller voor het gezicht te gebruiken, maar het is niet voor iedereen een truc. Visagist Cara Lovello vertelt me ​​dat het “te rommelig” is en niet genoeg precisie biedt. “Er is geen manier om je foundation gelijkmatig op alle moeilijker bereikbare plaatsen te krijgen”, legt ze uit. Toch hebben sommige TikTokers een manier gevonden om de rollertechniek met wat aanpassingen te implementeren. Rachel Rigler gebruikt bijvoorbeeld haar jaderoller als eerste stap om haar foundation te blenden en gebruikt vervolgens een make-upspons om in ‘de spleten’ te komen, zoals rond de neus.

Een jade roller als primer

Er is ook een alternatieve methode: gebruik je jade- of rozenkwartsroller vlak voor de foundation. Als je ervoor kiest om deze techniek te proberen zoals het is, zal het je meer dekking geven, maar je foundation zal meer op de huid blijven zitten dan wanneer je het zou aanbrengen met een schoonheidsspons of borstel. Het is raadzaam in plaats van foundation, deze techniek te proberen met een primer.

Ik ga wat meer experimenteren met mijn jade-roller om mezelf een kans te geven om een ​​meer regelmatige massager te worden.

U leest: Jade roller gebruiken als blender voor je dagcrème of foundation

Ook populair: La Mer The Renewal Oil review: een innovatieve multitasker