JBL Flip 5 review: een aanwinst voor je outdoor getaways

jbl flip 5 review

Welkom bij deze JBL Flip 5 review! De dagen van het proberen om je kleine, blikkerige telefoonluidsprekers te horen over het geraas van golven of luide bosvogels zijn voorbij: Bluetooth-luidsprekers hebben geweldige, on-the-go audio mogelijk gemaakt, en de JBL Flip 5 (verkrijgbaar bij bol.com voor €94,00) is een van de beste die er is. De gebruiksvriendelijke luidspreker van JBL levert rijke, basvriendelijke audio en een fantastisch waterdicht ontwerp voor een prijs die de meeste mensen kunnen waarderen.

De Flip 5 is robuust genoeg om jarenlang gebruik te weerstaan ​​en beknibbelt niet op functies of geluidskwaliteit.
Er zijn tegenwoordig veel Bluetooth-speakers op de markt: een snelle Amazon-zoekopdracht levert tienduizenden resultaten op. Toch levert elke nieuwe versie van JBL’s Flip-lijn een Goldilocks-niveau van ontwerpelementen en geluid: niet te veel, niet te weinig, precies goed.

Natuurlijk kun je een solide luidspreker pakken voor €50 of minder. Maar als je net dat beetje extra kwaliteit wilt – iets dat robuust genoeg is om jarenlang buitengebruik te weerstaan ​​en niet beknibbelt op functies of geluidskwaliteit – slaat de Flip 5 echt de middenweg tussen instapniveau en high-end. In deze JBL Flip 5 review vertellen we je alle ins en outs van deze waterbestendige, draagbare bluetooth speaker.

JBL Flip 5 review

Over de JBL Flip 5

De Flip 5 is de nieuwste toevoeging aan JBL’s populaire “Flip” -luidsprekerlijn, en als de vijfde generatie versie van dit model heeft hij een aantal grote schoenen te vullen. Hier zijn de specificaties op een rij:

Prijs: €94,00
Breedte x hoogte x diepte: 181 x 74 x 69 mm
Gewicht: 1,19 pond
Kleuren: Wit, Grijs, Zand, Roze, Blauw, Groen, Mosterdgeel, Zwart Mat, Zwart Camo, Rood, Teal, Squad of Ontwerp je eigen (voor $30 meer)
Levensduur batterij: tot 12 uur
Draadloze verbinding: Bluetooth 4.2
Opladen: USB-C
Stof-/waterbestendigheid: IPX7
Extra functies: PartyBoost

De Flip 5 is een gestroomlijnde Bluetooth-luidspreker, die helpt om de prijs laag te houden, maar dat betekent wel dat je een paar functies moet opgeven: hij maakt gebruik van een iets oudere Bluetooth-verbinding, is niet bestand tegen stof en zal je geen luidsprekertelefoon of spraakassistent integratie.

Wat accessoires betreft, krijg je alleen de luidspreker en een USB-C-oplaadkabel.

Wat we goed vinden

Fun, meet functie

Ik weet niet wat het is met het ontwerp en de materialen die JBL gebruikt voor zijn Bluetooth-luidsprekers, maar het bedrijf heeft echt het algemene “gevoel” van dit product genageld.

Net als eerdere Flip-luidsprekers is de Flip 5 zwaar versterkt, de uiteinden zijn gehuld in schokabsorberend rubber dat de basradiatoren omringt. De behuizing van de luidspreker is eveneens voorzien van een zeer stevig gebreide stof die zacht aanvoelt en toch in wezen ondoordringbaar aanvoelt. Het hele pakket is ook IPX7-waterdicht, wat betekent dat het is getest om tot een half uur onderdompeling in maximaal één meter water te overleven.

Ondanks de robuustheid van het ontwerp, voelt de Flip 5 niet dik of overdreven ontworpen aan. Er is een speelse gladheid, een gastvrije rondheid die je meteen geruststelt: “Ik mag dan gekleed zijn voor de strijd, vriend, maar ik ben hier om plezier te hebben.”

In termen van interface met deze kleine luidspreker, kan het echt niet eenvoudiger. Van links naar rechts over de bovenkant vind je tactiele knoppen voor het regelen van het volume en afspelen/pauzeren. De aan / uit- en Bluetooth-knoppen bevinden zich aan de achterkant, verlicht terwijl de luidspreker actief is.

Een van mijn favoriete ontwerpaspecten is er een die je in eerste instantie misschien niet eens opmerkt: aan de achterkant van de luidspreker, naast de USB-C-oplaadpoort, bevindt zich een batterijniveau-indicator. Deze witte LED-balk vult zich langzaam terwijl de speaker wordt opgeladen en loopt leeg tijdens het afspelen. Het is een klein detail, maar het maakt het gemakkelijk om te raden hoeveel afspeeltijd je nog hebt zonder de JBL Portable-app (voorheen JBL Connect) te openen.

JBL-Flip-5-controlsCredit: Beoordeeld / Jackson Ruckar
U vindt de belangrijkste afspeelknoppen aan de bovenkant van de luidspreker. Op de achterkant (afgebeeld) vindt u de aan / uit- en Bluetooth-knoppen, de oplaadpoort en een nette kleine batterij-indicator.

Kleine luidspreker, groots geluid
De draagbaarheid en het robuuste, waterdichte ontwerp van de Flip 5 maken hem een ​​waardige partner voor je avonturen in de buitenlucht, aan het zwembad en op het strand, maar de echte reden waarom je hem mee wilt nemen, is hoe geweldig hij klinkt.

Ik heb dagenlang naar deze luidspreker op een laag volume aan mijn bureau geluisterd; Ik nam het mee naar Ocean Beach en beluisterde het op redelijk volume in een strandtent; en ik hing het aan mijn douchekop en luisterde ernaar boven het lawaai van stromend water. Het maakt niet uit hoe of waar ik de Flip 5 gebruikte, het was ronduit schitterend.

De geluidskwaliteit hier gaat verder dan mijn oudere Bluetooth-luidspreker, de Sony SRS-XB2. De rommelende baseindkappen en het ronde luidsprekerchassis van de Flip 5 zorgen voor een vol geluid dat luid genoeg kan zijn om je buren aan de overkant te irriteren, maar ook stil genoeg om bijna privé te gebruiken.

Waar ik het meest van onder de indruk ben van de Flip 5 is de basweergave. Het ontwerp van JBL – dat lage frequenties uit beide uiteinden van de conische luidspreker pompt, waardoor de eindkappen kunnen rommelen en vrij kunnen bewegen als dat nodig is – biedt een serieus bevredigend basniveau, vooral gezien hoe relatief klein en draagbaar deze luidspreker is.

Zijn er beter klinkende Bluetooth-luidsprekers? Natuurlijk, laten we de beste alternatieven benoemen in deze JBL Flip 5 review: de Sonos Roam, vooral bij het spelen via wifi, kan de kwaliteit behouden op een manier die de Flip 5 met alleen Bluetooth niet kan. En JBL’s grotere, duurdere Charge 5 is een andere geweldige optie. Deze grotere luidspreker gebruikt hetzelfde ronde luidspreker- en basradiatorontwerp als de Flip 5 om het even volle geluid te leveren bij nog hogere volumes. Maar in deze algemene prijsklasse is de Flip 5 een van de best klinkende opties die er zijn.

Een regenboog aan kleuropties

Dit is een kleine “pro”, maar het enorme aantal kleuropties dat beschikbaar is voor de Flip 5-lijn is absoluut een pluspunt. Er zijn meer dan 11 verschillende standaardkleurenschema’s – ons testexemplaar was helaas een beetje saai grijs – waardoor het gemakkelijk is om een ​​tint voor je te vinden.

Als je echt enthousiast bent over het uiterlijk van je Flip 5, kun je ook $30 extra betalen (voor een totaal van $149,95) om je eigen ontwerp te maken. Kies een basisontwerp uit 20 effen kleuren, 13 patronen en negen prints, of upload je eigen afbeelding of tekst. De mate van maatwerk zorgt voor serieuze variatie, maar of het een extra $30 waard is, is aan jou.

JBL Flip 5 review

Wat we minder goed vinden


Gestroomlijnd, voor beter en slechter

Ik denk dat de Flip 5 heel redelijk geprijsd is, maar het is ook waar dat voor wat je betaalt, het een aantal functies mist die je misschien wilt hebben. Je krijgt geen 3,5 mm-ingang voor extra afspelen, en het kan ook niet werken als een luidspreker (er is geen microfoon), of je smartphone opfleuren zoals zijn broer of zus, de Charge 5. Het enige echte “extra” hier is PartyBoost, een instelling waarmee je meerdere JBL-speakers kunt koppelen.

Ik betwijfel of de meeste mensen de moeite zullen nemen om de JBL Portable-app te installeren.
Je kunt ook communiceren met de Flip 5 met behulp van de JBL Portable-app, maar de waarheid is dat er een grens is aan het nut ervan. Ik heb de app eigenlijk alleen gebruikt om de software van de Flip 5 bij te werken, wat lang duurde (maar aangezien de update werd afgehandeld via een Bluetooth Low Energy-verbinding, is dat niet verwonderlijk).

Je kunt de app ook gebruiken om het aan/uit-geluid uit te schakelen en je batterijniveau nauwkeuriger te controleren dan de indicator op het apparaat, maar ik betwijfel of de meeste mensen zelfs de moeite zullen nemen om het te installeren, eerlijk gezegd.

Geen stofbescherming

Het is je misschien opgevallen dat de Flip 5 een IPX7-classificatie heeft. De “7” betekent dat het in wezen waterdicht is, maar de “X” betekent dat het niet is getest op bescherming tegen stof en binnendringend water.

Dit is geen groot probleem, want het is een vrij standaardbehandeling voor veel Bluetooth-luidsprekers, maar geïnteresseerde kopers moeten weten dat het beschermende ontwerp beperkingen heeft. Een stofbeschermingsniveau van 5 of hoger kan een langere levensduur van uw apparaten betekenen.

Moet je het kopen?

De Flip 5 doet meer dan alleen de klus klaren: hij is intelligent ontworpen, klinkt geweldig en is buitengewoon gebruiksvriendelijk. Hoewel er een heleboel fatsoenlijke Bluetooth-luidsprekers beschikbaar zijn voor minder geld als je een geweldig ontwerp en een uitstekende geluidskwaliteit wilt, is de Flip 5 de investering waard.

Als u nog meer nut wilt, zijn er natuurlijk andere opties om te overwegen. Met een batterijduur van slechts 12 uur is de afspeeltijd van de Flip 5 goed-niet-geweldig. Je kunt de JBL Charge 5 krijgen voor €75 meer, wat niet alleen een batterijduur van 20 uur oplevert, maar ook is uitgerust met een pass-thru-oplaadfunctie waarmee je je telefoon of tablet via de luidspreker zelf kunt opladen.

Bovendien zou je voor €85 meer de Sonos Roam kunnen pakken en je functiehulpprogramma aanzienlijk kunnen vergroten. De Roam biedt Wi-Fi-weergave voor een betere geluidskwaliteit, hij kan worden gekoppeld aan andere Sonos-speakers in een groep, hij kan worden bediend via spraakopdrachten en ondersteunt zelfs draadloos (Qi) opladen. Je krijgt ook AirPlay 2, voor een beter iOS-hulpprogramma. Houd er rekening mee dat de Roam een ​​nog kortere totale batterijduur heeft dan de Flip 5, met een kloksnelheid van slechts ongeveer 10 uur.

Afgezien van krachtige gebruikers en technofielen, heeft de Flip 5 precies de rijke geluidskwaliteit en functies waar de gemiddelde Joe naar op zoek is. Als u een goed geprijsde Bluetooth-luidspreker wilt die niet alleen aan de verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft, raadt deze JBL Flip 5 review de bluetooth speaker absoluut aan.

JBL Flip 5 review

U leest: JBL Flip 5 review: een aanwinst voor je outdoor getaways

Ook populair: 7x de beste Chromebook van 2021 beoordeeld door tech experts

Dit vind je misschien ook leuk: