Je haar beschermen tegen chloor uit het zwembad met deze tips

haar-beschermen-tegen-chloor

Regelmatig een zwembad opzoeken – of het nu voor sport of vrije tijd is – kan heel leuk zijn en zwemmen is een uitstekende workout. Maar helaas kan chloor negatieve effecten hebben op zowel je huid als haar. Een goede hoeveelheid vochtinbrengende crème of bodylotion kan een droge of vochtarme huid onderdrukken, maar het behouden van de kleur, textuur en kracht van het haar kan een ingewikkelder zaak zijn. In dit artikel delen we adviezen over hoe je kunt genieten van zwembadtijd en gezond en mooi haar door je haar te beschermen tegen chloor.

Je haar beschermen tegen chloor tijdens het zwemmen kan eenvoudig door vooraf de It’s a 10 Miracle Leave-In Conditioner aan te brengen. Het zit vol met natuurlijke ingrediënten zoals zonnebloempitten-extract, groene thee bladeren-extract en zijde-aminozuur

haar beschermen tegen chloor

Hoe beschadigt chloor het haar?

Chloor is een noodzakelijke chemische stof in het zwembad om ziektekiemen in het ater te verminderen die tot ziekte kunnen leiden. Maar wat de gezondheid van het haar betreft, kan de chemische stof oliën verwijderen die de lokken gehydrateerd houden, wat resulteert in uitdroging. Droog haar kan leiden tot meer breuk, klitten en een verandering in de textuur van je haar van zacht en glad naar ruw en kroeshaar.

U kunt ook veranderingen in de kleur of toon van uw haar zien: Chloor is schurend en een sterk oxidatiemiddel dat een film op het haar achterlaat die als bleekmiddel kan werken en alle haartypes en kleuren kan beïnvloeden. Chloor kan zich ook vermengen met koper uit de douche of de leidingen van het zwembad om erosie te creëren die op het haar achterblijft, wat ertoe kan leiden dat het haar er koperachtig of zelfs groenachtig uitziet.

De kans dat je deze veranderingen in je haarkleur ziet, is groter als je je haar al chemisch hebt gebleekt of geverfd. Verlicht haar is vatbaarder voor verkleuring door blootstelling aan chloor, het wordt donkerder of groener, terwijl gekleurd haar sneller kan vervagen of dof kan worden.

Hoe kunt u chloorschade voorkomen?

Voordat u in het zwembad duikt, zijn er maatregelen die u kunt nemen om het effect van chloor op uw haar te verminderen.

Stap 1: Week je haar in niet-gechloreerd water

Droog haar is bijzonder poreus, dus als je het bevochtigt met gewoon water voordat je een duik neemt, kan de opname van gechloreerd water worden geminimaliseerd als je eenmaal in het zwembad bent. Als je niet direct toegang hebt tot een gootsteen of douche, overweeg dan om een ​​spuitfles in je tas te bewaren om je lokken te laten weken. Pak een lege sprayfles gevult met water vast om je haar gelijkmatig te coaten met een fijne nevel.

Stap 2: Breng een leave-in conditioner aan

Je haar beschermen tegen chloor begint bij een goede leave-in conditioner. Leave-in conditioner werkt als een beschermende barrière over je lokken om vochtverlies te voorkomen. U wilt op zoek naar een leave-in die siliconen bevat om het water “af te stoten”. Hiervoor bevelen we de It’s A 10 Miracle Leave-In aan, die dat ingrediënt bevat en beweert het haar te ontwarren, kroezen te elimineren, glans toe te voegen en het haar te hydrateren.

Joico K-Pak Clarifying Shampoo is een diep reinigende shampoo die er oor zorgt dat alle schadelijk stoffen uit het haar verdwijnen zoals mineralen, chloor en stylingresten

haar beschermen tegen chloor

Stap 3: Kies je haaraccessoires verstandig

Bij sommige zwembaden moet u een badmuts dragen, maar latex- en siliconendoppen kunnen aan het haar trekken (vooral wanneer u ze gaat verwijderen), dus als u last heeft van breuk rond de haarlijn, kunt u er de voorkeur aan geven een op stof gebaseerde badmuts te gebruiken. Als je lang haar hebt, of het nu wel of niet in een muts past, wil je het samenbinden om klitten te minimaliseren: Kiezen tussen een knot of vlecht hangt af van je haar, maar om te voorkomen dat het overal heen beweegt zal helpen. Sla die magere haarelastieken over en gebruik een haarelastiekje dat schade vermindert, zoals zachte scrunchies, gemaakt van gladde stof die niet hakt.

Stap 4: Wees slim over haarverzorging na het zwemmen

De belangrijkste post-dip tip is om het chloor zo snel mogelijk te verwijderen om schade te minimaliseren. Als u niet volledig kunt shamponeren, moet u het haar op zijn minst met schoon water uitspoelen bij het verlaten van het zwembad, als er een douche beschikbaar is. Hoe dan ook, dep droog met een microvezeldoek, zoals de DOCH® Microvezel Haarhanddoek, die zowel zachter als meer absorberend is dan gewone badstof. Gebruik ten slotte een kam met wijde tanden om langere lokken voorzichtig te ontwarren en breng meer conditioner aan totdat je het haar goed kunt wassen, vooral als je nog een duik neemt voordat de dag voorbij is.

Stap 5: Was je haar met een zuiverende shampoo

Zo snel mogelijk na je zwembadtijd, wil je het chloor eruit wassen. Gebruik hiervoor een clarifying of “zwemmershampoo”. Joico K-Pak heeft een clarifying shampoo die fantastisch werkt om alle chloor resten eruit te halen en ook nog eens vocht, zachtheid en glans aan je haar geeft na het zwembad. Follow-up met uw gewone conditioner.

U leest: Je haar beschermen tegen chloor uit het zwembad met deze tips

Ook populair: Olaplex haarmasker review: de resultaten zijn onwerkelijk