Je haar snel laten groeien? Gebruik deze 10 natuurlijke haargroei tips

je haar snel laten groeien

Er zijn verschillende redenen voor haarverlies – genetica, hormonale onevenwichtigheden, schimmelaandoeningen van de hoofdhuid, stress, auto-immuunziekten en voedingstekorten – maar er zijn enkele dingen die je kan doen om je haar snel te laten groeien. Dit zijn allemaal natuurlijk methoden die hun effect hebben bewezen en die niet bakken met geld kosten of tijdrovend zijn. Van de hoofdhuid dagelijks 4 minuten masseren tot het gebruik van geraniumolie, lees verder om alle haargroei tips te ontdekken.

Wat is haaruitval?

Haaruitval kan worden onderverdeeld in verschillende symptomen. Mannelijke of vrouwelijke kaalheid, ook wel androgene alopecia genoemd, komt het meest voor bij mannen boven de 50 en bij vrouwen die al in de menopauze zijn geweest.

Mannelijke kaalheid

Voor mannelijke kaalheid zijn de oorzaken:

  • genetica
  • kankers
  • schildklieraandoeningen
  • medicijnen
  • voedingsstoornissen
  • hoge niveaus van geslachtshormonen, androgenen genaamd

Vrouwelijke kaalheid

Het is minder waarschijnlijk dat vrouwen helemaal kaal worden, maar het komt vaak voor dat ze dunner worden. Artsen verdelen vrouwelijke kaalheid in 3 soorten:

  • Type I. Dit is wanneer een kleine hoeveelheid dunner wordt rond het haargedeelte.
  • Typ II. Dit omvat het verbreden van het onderdeel en het vergroten van het dunner worden eromheen.
  • Typ III. Dit wordt overal dunner, met een doorzichtige bovenkant aan de bovenkant van de hoofdhuid.

Vrouwelijke kaalheid kan van nature voorkomen, gerelateerd zijn aan genetica, een bijwerking van medicijnen of behandelingen, of hormoonveranderingen veroorzaakt door zwangerschap of menopauze. Vrouwen hebben minder kans op dunner wordend haar als ze in de twintig zijn en in plaats daarvan kunnen ze symptomen beginnen te zien in de leeftijd van 40, 50 en daarna.

Je haar snel laten groeien met deze 10 tips

Wil jij Je haar snel laten groeien? Deze tips zorgen voor een optimale haargroei.

1. Massage

Het masseren van de hoofdhuid, die kan worden gebruikt in combinatie met haaroliën en maskers, stimuleert de hoofdhuid en kan de haardikte verbeteren. Er wordt gedacht dat rekken tijdens de massage de haargroei en -dikte in de dermale papillacellen, die zich in de onderkant van de haarzakjes bevinden, bevordert. Deze cellen spelen een sleutelrol bij de vorming van haar, haargroei en de cyclus van haarverlies en hergroei. Het is ook bekend dat massage de doorbloeding en de gezondheid van de hoofdhuid verbetert. Een studie wees uit dat haargroei de doorbloeding en de gezondheid van de hoofdhuid verbeterde. Hierdoor kan een dagelijkse massage je haar snel laten groeien.

Elke dag de tijd nemen om je hoofdhuid te masseren kan je ook helpen stress en spanning te verlichten, een extra bonus als deze emoties de oorzaak zijn van je haarverlies. Masseer je hoofdhuid met je vingertoppen, niet met je vingernagels. Beweeg je een weg over je hoofdhuid in kleine cirkels, waarbij je lichte tot gemiddelde druk uitoefent. Hoewel er geen vaste hoeveelheid tijd is die je nodig hebt om een ​​hoofdhuidmassage te doen, wordt aangeraden een hoofdhuidmassage dagelijks gedurende 4 minuten te geven gedurende een periode van 24 weken. Waar het op neerkomt: wees geduldig en consistent.

Stimuleer haargroei vanuit de wortels met de hoofdmassage spin. De massagespin zet je op je kruin en druk je vervolgens naar beneden. Hierdoor worden drukpunten en zenuwuiteinden in je nek, schedel en slapen gemasseerd. Zo krijg je bovendien een ultiem ontspannen, uitgerust gevoel.

Je haar snel laten groeien

2. Aloë vera

Aloë vera wordt al lang gebruikt voor de behandeling van haarverlies. Het kalmeert ook de hoofdhuid en verzorgt het haar. Het kan roos verminderen en haarzakjes deblokkeren die kunnen worden geblokkeerd door overtollige olie. U kunt een paar keer per week pure aloë vera-gel op uw hoofdhuid en haar aanbrengen. Je kunt ook shampoo en conditioner gebruiken die aloë vera bevatten.

3. Kokosolie

Kokosolie bevat vetzuren, laurinezuur genaamd, die in de haarschacht doordringen en eiwitverlies door het haar verminderen. Kokosolie kan voor of na het wassen van je haar worden gebruikt, afhankelijk van je haartype. Als je haar de neiging heeft om vettig te zijn, kun je een leave-in-behandeling ‘s nachts of een paar uur doen voordat je het wast. Masseer kokosolie in je hoofdhuid en al je haar. Als je haar droog is, kun je het ook als leave-in treatment gebruiken. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar kokosolie als een promotor van haargroei, maar het is aangetoond dat het de haarschacht smeert en breuk voorkomt. Een studie toonde ook aan dat kokosnoot die op de hoofdhuid wordt aangebracht, helpt het microbioom van de hoofdhuid te verrijken, waardoor de hoofdhuid en haarzakjes gezonder worden.

4. Viviscal

Viviscal is een natuurlijk haargroeisupplement dat de haargroei bevordert bij mensen met dunner wordend haar. Het bevat een marien complex dat bekend staat als AminoMar C, een mineraalrijke combinatie van haaien- en weekdierpoeder, organisch silica en vitamine C (afkomstig van acerola-kers). Deze ingrediënten kunnen helpen bij het regenereren van nieuwe cellen en het versterken van bestaande cellen. U moet de pillen minimaal 6 maanden tweemaal per dag innemen om resultaat te zien. Viviscal maakt ook een shampoo en conditioner.

5. Visolie

Het consumeren van omega-vetzuren kan je haar van binnenuit helpen verbeteren en zo je haar snel laten groeien, omdat ze vol zitten met voedingsstoffen en eiwitten. Het nemen van een omega-supplement, samen met antioxidanten, helpt de haardichtheid en -diameter te verbeteren. Het vermindert ook haaruitval. Omega-vetzuren helpen uw cellen correct te werken en kunnen de immuniteit versterken, wat leidt tot een betere algehele gezondheid. U moet de door de fabrikant aanbevolen dosering volgen en eventueel uw arts raadplegen voordat u nieuwe supplementen aan uw dieet toevoegt.

Kastoes® Performance Omega 3 Visolie biedt het tal van gezondheidsvoordelen, zoals bescherming tegen hart- en vaatziekten, maar ook het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Ook helpt het je haar van binnenuit helpen verbeteren, omdat ze vol zitten met voedingsstoffen en eiwitten.

Je haar snel laten groeien

6. Ginseng

Het gebruik van ginseng-supplementen kan de haargroei bevorderen door de haarzakjes te stimuleren. Ginsenosiden zijn de actieve componenten van ginseng en worden verondersteld verantwoordelijk te zijn voor het positieve effect op het haar. U moet altijd supplementen nemen zoals voorgeschreven en zorg ervoor dat u controleert op mogelijke bijwerkingen.

7. Uiensap

Als je de geur van uiensap aankan, zul je merken dat de voordelen het waard zijn. Van uiensap is aangetoond dat het de haargroei bevordert en met succes fragmentarische alopecia areata behandelt – een auto-immuunziekte waarbij het lichaam de haarzakjes aanvalt en haarverlies veroorzaakt op verschillende delen van het lichaam. Van uiensap wordt ook gedacht dat het de bloedsomloop verbetert. Studies tonen een verbeterde groeifactor voor keratinocyten, een belangrijke mediator van de ontwikkeling en groei van haarzakjes. Om uiensap te consumeren, mengt u een paar uien en knijpt u het sap eruit. Breng het sap aan op je hoofdhuid en haar en laat het minstens 15 minuten intrekken. Vervolg daarna met shampoo.

8. Rozemarijnolie

Rozemarijn is een veel voorkomende essentiële olie die mensen gebruiken om de haargroei te bevorderen en haaruitval te verminderen. Van rozemarijnolie is vastgesteld dat het nieuwe haargroei stimuleert en zelfs kan worden gebruikt om alopecia androgenetica te behandelen. Meng een paar druppels rozemarijnolie met een dragerolie, zoals arganolie of jojoba-olie, en masseer het in je haar en hoofdhuid voordat je het uitspoelt. Je kunt dit een paar keer per week doen. Je kunt ook dagelijks een paar druppels rozemarijnolie aan je shampoo en conditioner toevoegen. Gebruik etherische oliën echter niet direct op de huid en meng ze altijd in een dragerolie of shampoo.

9. Geraniumolie

Geranium, of Pelargonium graveolens, is een geurige plant die inheems is in Zuid-Afrika. Geraniumolie is de geconcentreerde essentiële olie die wordt gewonnen uit de bladeren. Je kunt geraniumolie gebruiken om de haargroei te bevorderen en de bloedsomloop te stimuleren. Meng drie druppels etherische olie van geranium met acht druppels draagolie en breng het rechtstreeks op je haar aan. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan je shampoo en conditioner. Geraniumolie kan je haar helpen versterken, hydrateren en herstellen. Dit zal indirect je haar snel laten groeien.

Jacob Hooy heeft een uitgebreide serie etherische oliën, waaronder Geraniumolie, met elk een eigen kracht en toepassing. De olie is op verschillende manieren te gebruiken: zowel inwendig als uitwendig en voor verdamping. 

Je haar snel laten groeien

10. Citroen

Je kunt vers citroensap of citroenolie gebruiken, omdat is vastgesteld dat beide de haarkwaliteit verbeteren en je haar snel laten groeien. Citroenolie kan u helpen een gezonde hoofdhuid te behouden en de haargroei te stimuleren. Breng vers citroensap aan op je hoofdhuid en haar 15 minuten voordat je gaat wassen. Je kunt ook essentiële citroenolie, verdund in een dragerolie, gebruiken als onderdeel van een haarmasker.

U leest: Je haar snel laten groeien? Gebruik deze 10 natuurlijke haargroei tips

Ook populair: 12x de beste föhn voor dun haar volgens kappers en haarstylisten