Je huwelijk nieuw leven inblazen met deze 10 verfrissende tips

je huwelijk nieuw leven inblazen

GASTARTIKEL – Als fictieschrijver die begon in romantiek, heb ik de afgelopen 18 jaar 21 boeken geschreven die onderzoeken wat een relatie sterk en gezond maakt. Ik ben geen therapeut of psycholoog, maar ik ben al 30 jaar getrouwd met mijn fantastische echtgenoot Terence, en we hebben onderweg een paar tips opgepikt. Je huwelijk nieuw leven inblazen is daarom voor mij bekend terrein en graag deel ik mijn ervaringen.

In mijn laatste roman nemen Joshua en Lauren Park hun huwelijksgeloften serieus. Niet alleen het “in ziekte en gezondheid, alle anderen verlaten”, maar het gedeelte “liefde, eer en koesteren”. Dat is waar het huwelijk echt uit bestaat – de dagelijkse minuten van liefde-eer-koesteren. Elke ochtend schenkt mijn man mijn kopje koffie in en brengt het naar mij. Elke avond als hij thuiskomt, is het huis opgeruimd en staan ​​er bloemen uit onze tuin op tafel. Ik creëer ons sociale leven en plan onze vakanties; hij zorgt voor het huis van mijn moeder en ploegt de oprit als het sneeuwt.

In veel opzichten is het fictieve huwelijk van Lauren en Josh op mijn eigen gebouwd. Lauren zorgt ervoor dat het leven van Josh in balans is met plezier en familie; Josh beschermt Lauren en waardeert haar op een manier die niemand anders ooit heeft gehad. Terence leest alles wat ik schrijf en denkt dat ik een genie ben. In ruil daarvoor, wanneer zijn baan als brandweerman te triest wordt of gevuld wordt met gekmakende bureaucratie, herinner ik hem eraan dat hij levens redt, troost biedt in tijden van nood, en een levende held is in een veld dat de meeste mensen niet kunnen of willen’ t overnemen. We kennen elkaars zwakke plekken – mijn afsluitreactie op stress, zijn neiging om zich een buitenstaander te voelen – en we helpen elkaar als we die plekken raken. We praten over de moeilijke dingen en proberen het beter te maken. Hier zijn een paar dingen die ik heb geleerd om ons huwelijk fris en sterk te houden.

We richten ons op de kleine dingen

Voor Terence en mij zijn die dagelijkse rituelen de stenen die het fundament van een partnerschap verstevigen, een fundament dat is gebouwd om de stormen van verlies, frustratie, ziekte en teleurstelling te doorstaan. Die kop koffie is meer dan koffie: het is een teken van liefde en zorgzaamheid. En als je zegt: “Heel erg bedankt! Dit is perfect!” je vertelt je schat dat die kleine handelingen worden gezien en gewaardeerd. Die bloemen op tafel zijn een boodschap dat thuis een heerlijke plek is om te zijn. Begin klein wanneer je Je huwelijk nieuw leven inblazen wil.

We knuffelen als we voor het eerst uit bed rollen

Deze gewoonte begon lang geleden, toen mijn man en ik onze eerstgeborene verloren. Het idee dat onze baby niet eens kon ademen was bijna ondraaglijk. Maar elke ochtend, als we weer wakker werden van die tragedie, zouden we knuffelen (en huilen). Het onze was een intens privé en verschrikkelijk openbaar verdriet. Iedereen wist het en niemand wilde iets zeggen. Die fysieke knuffel, de handeling om iemand zo hard mogelijk vast te houden en in ruil daarvoor vastgehouden te worden, was en is de fysieke herinnering dat we samen zijn in wat het leven ons ook toewierp. Maar het is niet alleen voor de moeilijke tijden. De meeste dagen is het een eenvoudige, fysieke herinnering dat we elkaar nog steeds hebben, en we zijn dankbaar.

We laten elkaar weten dat we top of mind zijn

Ik ken stellen die de hele dag gaan zonder met hun echtgenoten te praten. Ik denk dat ik het begrijp – als je bijvoorbeeld een chirurg bent, is het misschien niet mogelijk om je partner te sms’en. Maar de meesten van ons hebben op zijn minst een klein raam om uit te reiken. Als ik iets zie dat hij leuk zou vinden, maak ik een foto – misschien zijn het de wolken van een vliegtuig of een monarchvlinder. Het is zo’n klein ding, maar het laat hem weten dat hij het belangrijkst is in mijn hart. Ook al zijn we uit elkaar, of het nu voor een paar uur is of een lange dag, hij is nog steeds mijn nummer 1.

We tonen onze liefde voor elkaar

Ook wanneer je Je huwelijk nieuw leven inblazen wilt, is het maken van complimenten onmisbaar. Het kan zo oppervlakkig zijn als zeggen: “Je ziet er goed uit in dat shirt” of zo diep als: “Je laat me zo veilig voelen.” Complimenten zorgen ervoor dat iemand zich gezien en gewaardeerd voelt. Je hoeft niet over de top te gaan; wees gewoon oprecht. Een artikel in Neuron toonde aan dat je hersenen op MRI oplichten als je een compliment geeft of krijgt, dezelfde delen die oplichten als je een geldelijke beloning krijgt. Op die manier is een compliment echt zo goed als goud.

En vergeet de PDA niet. Herinner je je die term nog? Public Displays of Affection (Openlijke blijk van affectie). Niet het type “neem een ​​kamer”; zoiets eenvoudigs als handen vasthouden of tegen elkaar leunen, een hand op hun schouder laten vallen. Dit is een openbare verklaring van uw liefde en band met uw persoon, een verklaring van trots dat deze persoon uw echtgenoot is, en u bent verdomd dankbaar.

Je huwelijk nieuw leven inblazen op een spectaculaire manier? Begin dan met een nieuwe ring, zoals deze beeldschone Sophie ring in roos goud gezet met roze kwarts cabochon en diamant diamant.

En ga weg van het scherm

Toen onze zoon naar de universiteit ging, waren mijn man en ik voor het eerst in 24 jaar alleen in huis. Die keukentafel zag er leeg uit met alleen wij tweeën, de kinderstoelen waren leeg. We begonnen later te eten en een film of show te kijken in plaats van aan die schijnbaar enorme tafel te zitten. Met de tv aan praatten we minder en aten we meer. Afgezien van de incidentele opmerking over wat we aan het kijken waren, was er helemaal geen gesprek. We realiseerden ons eindelijk dat teruggaan naar de tafel meer inhield dan alleen ons aanpassen aan ons nieuwe leven in de afwezigheid van de kinderen. Het was een kans om zonder afleiding bij elkaar te zijn en ook de moeite te waarderen die bij het bereiden van de maaltijd is gestoken.

Schakel op dezelfde manier de apparaten elke dag een tijdje uit. Er is niets beter dan het gevoel te hebben dat jullie twee het meest interessante, beste deel van de dag zijn, en je kunt dat gevoel niet krijgen als een van jullie door sociale media scrolt.

We spreken onze problemen hardop uit

Ik ben hier beter in dan mijn man, dat geef ik toe. Hij heeft de neiging erg stil te worden als het moeilijk is en vertelt me ​​niet altijd of er een bijzonder moeilijk telefoontje was; een kind dat vastzit in een auto, zwaar gewond is of de vreselijke realiteit van het zien van iemand die is verbrand. Door de jaren heen heb ik geprobeerd hem te vertellen dat hij met mij over deze dingen kan praten, dat het delen van die moeilijke dagen me geen pijn doet. Het kan een paar zachte porren kosten, maar hij is er beter in geworden. Het is belangrijk om ook ontvankelijk te zijn om die dingen te horen en de ruimte en tijd vrij te maken om je partner te laten praten. Stilte kan schadelijk zijn voor een huwelijk. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat u schuldig bent als uw favoriete persoon niet aan het woord is. In staat zijn om over slechte dagen of moeilijke relaties te praten, herinnert jullie er allebei aan dat je een mens bent, strijd hebt en op je schat kunt vertrouwen om de last een beetje te verlichten.

Dat gezegd hebbende, probeer niet al het gepraat en de energie te concentreren op het ding dat verkeerd is. Dat “voor beter en slechter” deel van de geloften? Houd wat beter als onderdeel van elke dag. Als je moeilijke tijden doormaakt – en dat doen we allemaal – vind dan ook een manier om iets positiefs te erkennen, ook al is het klein. Onlangs had ik problemen met het uitbrengen van een boek en had ik mijn man al heel lang gelucht. Toen ik voelde dat het tijd was voor een verandering van onderwerp voor ons beiden, zei ik: “Laten we het hebben over welke kleur we de keuken willen schilderen.” Het was een manier om een ​​punt te zetten aan het einde van het negatieve gesprek en je te concentreren op iets leuks en huiselijks.

Wij maken direct oogcontact

Mijn man heeft de mooiste groene ogen. Het was een van de eerste dingen die me aan hem opvielen toen we elkaar ontmoetten in een straat in New York City. We weten allemaal dat er iets bijzonders gebeurt als je in de ogen kijkt van degene die je hebt gekozen. Bijna als: “Hé, daar ben je! Ik houd van jou.” Als je in de ogen kijkt van iemand van wie je houdt, komt oxytocine vrij, het liefdeshormoon, volgens een onderzoek van de Universiteit van Californië in San Diego, en er zijn tientallen wetenschappelijke artikelen over hoe gevoelens van empathie, vertrouwen en intimiteit ook toenemen bij oogcontact. We hebben de neiging om meer aandacht aan iemand te schenken als we naar hen kijken, en zoveel communicatie is non-verbaal. Wanneer je speciale iemand je in de ogen kijkt en lacht, voel je je ook gezien en gewaardeerd. Het is een andere manier om de wereld een paar seconden stil te zetten en jezelf eraan te herinneren dat dit jouw persoon is. Hoe romantisch het klinkt, je huwelijk nieuw leven inblazen begint mijns inziens toch echt bij de ogen.

We hebben de kunst van een oprechte verontschuldiging onder de knie

Is er iets ergers dan een waardeloze verontschuldiging? Degene die begint met: “Prima, het spijt me, maar jij …” Nee. Dat is geen verontschuldiging. “Het spijt me voor mijn daden.” Noteer die punt aan het einde van de zin. Je wilt ze niet rechtvaardigen of wegredeneren. Je wilt je voor hen verontschuldigen. Toegeven dat je ongelijk had is zo’n opluchting, want je hoeft niet altijd perfect te zijn. In plaats daarvan word je mens. Als je je oprecht verontschuldigt, maak je jezelf kwetsbaar tegenover je partner, en als je goed hebt gekozen, zullen ze met begrip en liefde binnenvallen. Je zult gerustgesteld zijn dat zelfs als je het verpest hebt, je het kunt bezitten en vergeven kunt worden. Probeer dan te leren van datgene waarvoor u zich moest verontschuldigen. Doe het niet nog een keer.

We gaan ook met anderen om
Iedereen heeft meer dan één persoon nodig in zijn leven. Vriendschap zou absoluut deel moeten uitmaken van je huwelijk, maar je wilt niet dat je partner de enige persoon is die je kunt vertrouwen, waarop je kunt leunen en waarmee je kunt lachen. Door uit te gaan met vrienden of collega’s of op die jaarlijkse reis met studievrienden kun je een stapje terug doen en andere belangrijke relaties koesteren. En dan, als je thuiskomt, geef je schatje die dikke knuffel en zeg: “Het is zo goed om thuis te zijn.”

Mijn man en ik delen het werk

Je huwelijk nieuw leven inblazen betekent ook elkaar steunen en ontzien in werk. Als mijn man kookt, wat 99,9% van de tijd is, ruim ik op (tenzij onze kinderen op bezoek zijn, in welk geval ze dat doen). Als ik de was start, vouwt hij hem op. Natuurlijk zijn er klusjes die de ander graag doet of waar hij beter in is. Ik ben een meester in het schoonmaken van badkamers, maar als de hond overgeeft, ben ik goddeloos blij dat ik getrouwd ben. Hoe je de dingen ook verdeelt, als je het werk van het huishouden deelt, voel je je er allebei meer onderdeel van.

Zeg tot slot ‘I love you’ elke keer als je uit elkaar gaat voor je werk, een reis of zelfs een telefoongesprek beëindigt. Je zult er nooit spijt van krijgen.

Ook populair: Top 10 beste airfryer van 2021 volgens keukenapparatuur experts