Jeukende hoofdhuid door droogshampoo? Probeer deze eens!

jeukende hoofdhuid door droogshampoo

Droogshampoo is bedoeld als handige optie om overmatig wassen van het haar te voorkomen of om kapsels te behouden. Ik kreeg echter een droge, jeukende hoofdhuid door droogshampoo. Ik ging daarom op zoek naar enkele natuurlijke opties die dit niet zouden doen. Met een budget in het achterhoofd bevat deze lijst de ultieme lijst met droogshampoos voor de gevoelige hoofdhuid. Idealiter kan deze lijst anderen helpen om kalmerende, niet-irriterende droogshampooproducten te vinden. Of het nu voor op reis is of voor dagelijks gebruik, droogshampoo heeft zijn plaats.

Enkele van de parameters die me hielpen bij het vinden van een droogshampoo voor de gevoelige huid, is het bewustzijn van aerosolproducten. Ik ontdekte in het verleden dat, hoewel handig, de producten in spuitbussen mijn hoofdhuid meer irriteerden. Dit is misschien niet voor iedereen hetzelfde, hoewel het mijn hoofdhuid zeker heeft geholpen. Deze droogshampoos helpen mij bij volume, irritatie en natuurlijk een vette hoofdhuid. Ze zijn ook meestal natuurlijk en budgetvriendelijk.

Droogshampoo’s voor een jeukende hoofdhuid

1. Bumble & Bumble Prêt-à-powder Droogshampoo 

 Jeukende hoofdhuid door droogshampoo

Een van mijn vrienden stelde me dit product voor en ik gaf een aantal serieuze wenkbrauwen. Alleen omdat Bumble and Bumble voor altijd een boujee, high-end haarverzorgingsmerk is geweest waar ik doodsbang voor was om verliefd op te worden. Deze droogshampoo is echter echt geweldig. De ingrediënten zijn ogenschijnlijk eenvoudig en to the point, maar het werkt zoveel beter dan andere producten die ik heb gebruikt.

Het merk heeft veel andere droogshampoo-opties op de site, waaronder getint, aerosol en meer. Dit is de enige die ik heb gebruikt, en ik ben er dol op. De geur is licht en niet-irriterend, en de toepassing is ongecompliceerd en gemakkelijk te gebruiken. Het is leuk om een merk te gebruiken dat zo gerenommeerd en gevestigd is in haarverzorging, het is echt duidelijk waarom het merk zo populair is.

2. Philip Kingsley Flaky/Itchy Scalp Droogshampoo

 Jeukende hoofdhuid door droogshampoo

Deze droogshampoo van het professionele kappersmerk Philip Kingsley is speciaal geformuleerd voor de schilferige en jeukende hoofdhuid.

De formule is extreem zacht en rustgevend, is geschikt voor dagelijks gebruik en ik merkte tijdens het gebruik dat mijn roos een stuk minder werd. In tegenstelling tot andere roosbehandelingen, droogt Flaky Itchy Scalp Shampoo het haar niet uit of ontdoet het van kleur, maar reinigt het zachtjes met gespecialiseerde ingrediënten en verwijdert het opbouw en irritatie. 

Het heeft een mooie lichte appelgeur, maar het is niet overweldigend en ik merk de geur de hele dag niet op. Omdat ik snel hoofdpijn krijg, zijn milde geuren belangrijk voor mij.

3. Klorane met Havermelk Ultramild Droogshampoo

 Jeukende hoofdhuid door droogshampoo

Klorane was de eerste droogshampoo die het verschil maakte voor mijn gevoelige hoofdhuid. Wat me aantrok, was dat het een duidelijke formule gebruikt die geen witte vervaging achterlaat, en het is gemaakt met plantaardige ingrediënten. Ze begonnen havermelk te gebruiken voordat het ooit iets was. Ik weet niet of dat de grootste indruk op mijn hoofdhuid heeft gemaakt, maar ik ben dankbaar.

Zoals hierboven vermeld, zijn spuitbussen over het algemeen niet mijn favoriet, maar deze is een uitzondering. De spuitbus maakt het aanbrengen zeker gemakkelijk. Het is licht geparfumeerd en heeft een scala aan verschillende opties voor haartypes. Het zou ideaal zijn als er een geurloze optie was, aangezien ik de geur van deze soms sterk vind.

Klorane is ook verkrijgbaar in de meeste drogisterijen wereldwijd, en ik vind het een betere optie dan andere drogisterijmerken.

U leest: Jeukende hoofdhuid door droogshampoo? Probeer deze eens!

Ook populair: Top 8 beste shampoo zonder siliconen gesorteerd per haartype