Jo Malone Wood Sage & Sea Salt review: als een kustwandeling

Jo-Malone-Wood-Sage-&-Sea-Salt-review

Het Britse merk Jo Malone staat bekend om hun op de natuur geïnspireerde geuren, en Wood Sage & Sea Salt uit 2014 is een van hun meest iconische releases. Deze unisex cologne is samengesteld door parfumeur Christine Nagel en is bedoeld om het gevoel van frisheid en vrijheid van een Brits strand over te brengen. Zoals je zou verwachten, zijn de belangrijkste tonen zout en salie, maar het bevat ook ambrettezaden, grapefruit en rood zeewier. In deze  Jo Malone Wood Sage & Sea Salt review vertel ik alles over deze unieke eau de cologne spray.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt review

De geur van een winderige kust

Wood Sage & Sea Salt is erg fris en neutraal, en vrij uniek in de manier waarop het de kust oproept zonder tropisch aan te voelen. Yep, geen palmbomen, zonnebrandcrème, tiare bloemen of kokosnoten op dit strand! Het beeld dat in je opkomt, is van een winderige kust op een bewolkte dag – grijze kiezelstenen, koel zand, drijfhout, kruidenstruiken en zeespray in de koude lucht.

Zoals gebruikelijk voor Jo Malone-geuren, is dit een eenvoudige en lineaire compositie. Na een korte scheut scherpe, lichte grapefruit, krijgt het hoofdakkoord vorm, met een licht zoute noot in tegenstelling tot een muskus-houtachtige basis, en een vleugje kruidige, peperige salie. Het effect is koel, schoon en mineraalachtig, maar ergens ook warm en… mistig? Aan de achterkant van de compositie is er ook een onverwachte harsachtige zoetheid – ik zou zeggen, van de ambrette.

Geur impressies

  • Noten: Ambrette, zeezout, salie, rood zeewier, grapefruit.
  • Kleurimpressie: Grijs-wit.
  • Roept op: Een gebreide trui dragen en een rustige wandeling maken aan een winderige, bewolkte kust.
  • Gelijkaardig aan: Hermès Un Jardin Sur la Lagune.
  • Seizoen & Gelegenheid: Koel/koud weer, overdag.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt review: conclusie

Ik ben dol op het concept van Wood Sage & Sea Salt. Als liefhebber van koude, mistige stranden boven hete, zonnige stranden, was ik blij een geur te zien die dit minder populaire soort kustschoonheid probeerde op te roepen. Dit is een unieke, aangename geur van muskus-mineraal-balsamico. Het heeft een synthetische stijl (zoals de meeste Jo Malone-geuren, vind ik), maar het is interessant in de manier waarop het sfeervol en landschapsoproepend aanvoelt. Ik denk dat dit ook heerlijk moet werken in zijn tevens verkrijgbare geurkaarsvorm.

U leest: Jo Malone Wood Sage & Sea Salt review: als een kustwandeling

Ook populair: 13x de beste parfum voor dames in 2022 die het lekkerst ruiken