Joico K-Pak Clarifying Shampoo review: de beste high-end lijn

Joico K-Pak Clarifying Shampoo review

Ik heb al vaak gezegd dat Joico K-Pak mijn favoriete high-end haarverzorgingslijn is. Ik heb hun producten voor het eerst geprobeerd toen ik mijn blog begon te schrijven en sindsdien hebben ze altijd hun plaats gevonden in mijn haarverzorgingsroutine. Ik heb een paar producten uit hun andere assortimenten geprobeerd, maar de K-Pak lijn blijft mijn favoriet. In dit artikel deel ik mijn Joico K-Pak Clarifying Shampoo review, samen met een Joico K-Pak Reconstructor Deep Penetrating Treatment review en een Joico K-Pak Liquid Reconstructor Leave-in Treatment review. Zo heb je meteen een kijk op meerdere producten uit de lijn.

Alle producten van Joico K-Pak zijn bij bol.com verkrijgbaar

Joico K-Pak Clarifying Shampoo review

Mijn haar

Als iemand die regelmatig haar haar verft, heb ik zeker alle hulp nodig die ik kan krijgen. Mijn haar is dun en fijn. Het is gevoelig voor beschadiging en sinds ik het regelmatig verf, zijn mijn uiteinden meer beschadigd en droger geworden. Wortels worden heel snel vettig en ik heb af en toe last van roos, vooral in de winter. Ik was mijn haar om de twee of drie dagen, afhankelijk van het seizoen. Toen ik eenmaal begon met bloggen, heb ik veel meer moeite gestoken in mijn haarverzorging en heb ik fasen waarin ik echt in mijn haar investeer.

Over het merk Joico K-Pak

K-Pak is de held van beschadigd haar, zoals Joico zegt. Hun formulering bevat bio-geavanceerde peptide- en quadraminecomplexen, zogenaamd twee reconstructieve technologieën. Het K-Pak-assortiment is ontworpen om het haar te helpen herstellen en versterken.

Verpakking

Ik heb eigenlijk een oude verpakking, omdat ze deze hebben veranderd sinds de laatste keer dat ik mijn producten kocht. Het is nog steeds een bronskleurige plastic verpakking waar nu wat wit aan is toegevoegd. In de meeste hiervan zit een vrij grote hoeveelheid product – 300 ml voor shampoos en conditioners en 150 ml voor een behandelingsmasker. De opening is klein genoeg om de hoeveelheid te doseren zonder dat het over de rand morst.

Ik koop de Joico producten op bol.com.

Prijzen:

Joico K-pak Clarifying Shampoo review

Joico K-Pak Clarifying Shampoo review

Ik introduceerde clarifying shampoo in mijn routine, eens in de paar weken als een diepe reiniging om eventuele opeenhopingen op mijn haar en hoofdhuid te verwijderen. Ik gebruik altijd een soort leave-in producten in mijn haar en ik gebruik veel droogshampoo, die kan soms ophopen en is moeilijker uit het haar te wassen. Af en toe herstart ik mijn haar een beetje met deze shampoo.

De formule bevat aminozuren, aloë en antioxidant vitamine E. De shampoo is ontwikkeld voor zwemmers (chloor), mensen die in gebieden met hard water leven en mensen met zwaar gestyled haar. Het belooft het haar op een zachte manier te reinigen en toch gehydrateerd, glanzend en glad achter te laten en verdere schade te voorkomen.

Het heeft die dure kapsalongeur. De shampoo is wit gekleurd, vloeibaar en reinigt het haar goed. Ik merk dat mijn haar wat meer gestript aanvoelt als ik het gebruik, in vergelijking met andere shampoos van de drogisterij die mijn haar niet zo brandschoon maken. Dus elke keer als ik het gebruik, moet ik er conditioner achter gebruiken.

Als je veel haarproducten gebruikt, veel tijd in chloorwater doorbrengt of problemen hebt met ophoping op je hoofdhuid, dan denk ik dat je dat wel prettig zult vinden. Hoewel ik geen andere clarifying shampoos heb geprobeerd en andere merken kunnen net zo goed werken.

Joico K-Pak Reconstructor Deep Penetrating Treatment review

Joico K-Pak Clarifying Shampoo review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dit is de heilige graal van K-Pak-producten. Het is het populairste Joico-product en heeft al enkele prijzen gewonnen. Het is een behandeling van 5 minuten met aminozuren en keratine die gestresste lokken herstelt en versterkt om het haar er gezond uit te laten zien. Het bevat ook guajava-extract en teunisbloemolie.

Het is een gebroken wit product dat eruitziet als babyvoeding en een grappige banaanachtige geur heeft. Het is een heel specifieke geur die ik altijd met Joico verbind. Het grijpt goed op het haar, hoewel het niet te dik is. Je kunt het langer dan 5 minuten laten staan. Het geeft je haar absoluut voeding en vocht. Mijn haar ziet er altijd veel beter uit als ik het gebruik. Dit is geweldig voor iedereen die zijn haar verft, veel warmte gebruikt of in het algemeen meer beschadigde punten heeft. Het herstelt het haar echt waardoor het er zoveel beter uitziet. Het is niet voor niets hun heldenproduct.

Joico K-Pak Liquid Reconstructor Leave-in Treatment review

Joico K-Pak Clarifying Shampoo review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dit is een soort vloeibare versie van Deep Penetrating Reconstructor en het zou ideaal zijn voor fijn en kwetsbaar haar. Combinatie van aminozuren en keratine herbouwt en versterkt gestreste stands in een enkele toepassing. Het geeft het haar glans en verzwaart het niet.

Het is een leave-in product dat je op vochtig haar kunt sprayen en laten drogen of föhnen. Ik gebruik dezena elke tweede of derde wasbeurt. Het voelt zo goed aan op het haar. Het is een melkwitte vloeistof die het haar voedt, ze een soort van gladde laag geeft waardoor het haar er glanzend uitziet, minder beschadigd is en niet vet aanvoelt of er vettig uitziet op mijn fijne haar. Ik merk zeker dat mijn haar er beter uitziet als ik het na elke wasbeurt gebruik, maar het is duur, dus ik wissel het soms af met een andere behandeling. Mijn haar ziet er gezonder, gehydrateerd en gevoed uit. De spray heeft weer die kapsalonachtige geur.

Conclusie

Joico K-Pak is naar mijn mening een van de beste high-end haarverzorgingslijnen. Als je beschadigd, gestrest haar hebt met een dikke of dunne textuur, zul je dol zijn op het K-Pak-assortiment. Ik raad je zeker aan om eerst de Clarifying Shampoo in combinatie met de Reconstructor te kopen, omdat het je haar het meest opvallende verschil zal geven. Als je budget het toelaat, is de Liquid Reconstructor geweldig voor tussen wasbeurten om je haar te verzorgen en shampoo en conditioner als kers op de taart om je haar er extra uit te laten zien.

U leest: Joico K-Pak Clarifying Shampoo review: de beste high-end lijn

Ook populair: Top 7 beste serum voor het haar die hydrateert en glans geeft