K18 haarmasker review: is het de hype waard?

k18-haarmasker-review

K18 is overal. Na de lancering van hun Leave-In Molecular Repair Hair Mask in december 2020, steeg het merk snel in populariteit. Haarstylisten, schoonheidsredacteuren en zowat iedereen op TikTok konden niet stoppen met praten over dit product voor bond repair dat zachtere, sterkere, glanzendere lokken beloofde. Met zoveel hype voor een nieuw product was ik sceptisch en toch geïntrigeerd. Dus deed ik wat elke schoonheidsredacteur zou doen: ik nam contact op met het K18 PR-team om te zien of ze me een voorbeeld zouden sturen om te proberen. Lees verder voor mijn hele K18-haarmasker review.

Het product

Momenteel heeft het merk slechts één consumentgericht product, namelijk het reparatiemasker. Vaker wel dan niet, is dit waar mensen enthousiast over zijn als ze zeggen dat ze van K18 houden. Wat maakt het zo opvallend? Dat is de wetenschap. Door gebruik te maken van gepatenteerde peptidetechnologie, werkt het masker hard om gebroken keratineketens opnieuw te verbinden, waardoor je je beste haar tot nu toe hebt. Na vier tot zes wasbeurten zul je zachtere, gladdere, veerkrachtigere en sterkere lokken opmerken. Het haarmasker van K18 is ook veganistisch, kleurveilig en dierproefvrij, dus het heeft veel te bieden. Een flacon van 50ml kost €49,95 en is bij bol.com verkrijgbaar.

K18 haarmasker review

Mijn k18 haarmasker review

Toegegeven, het kostte me meer tijd dan nodig was om K18 uit te testen. Omdat er zo veel over werd gepraat, voelde ik me enigszins sceptisch. Dit product was toch zeker niet zo magisch als het internet beweerde te zijn. Godzijdank heb ik die scepsis terzijde geschoven en geprobeerd omdat het echt zo goed is.

Een van de redenen waarom ik niet zeker wist of ik dit product wilde uitproberen, is omdat het een masker is. Ik ga waarschijnlijk in de problemen komen als ik dit zeg, maar ik ben geen grote fan van haarmaskers. Ze vergen meer energie dan ik bereid ben in mijn lokken te stoppen. En vaak werken ze niet eens zo goed als ze beweren. Maar dit masker was anders dan de rest, aangezien ik alleen maar mijn haar hoefde te wassen, het met een handdoek te drogen, het product gelijkmatig te verdelen, het vier minuten te laten zitten en dan zoals gewoonlijk te stylen. Normaal gesproken vereisen de meeste maskers dat je het 15 minuten laat zitten, het dan uitspoelt. Dat zijn te veel stappen voor iemand die amper zijn lokken wil wassen of conditioneren. Maar voor deze leave-in waren maar een paar pompjes en vier minuten nodig.

De instructies vermeld om het leave-in product achtereenvolgens te gebruiken voor vier tot zes wasbeurten om langdurige resultaten te zien. Zelfs na één wasbeurt merkte ik een verschil. Mijn haar voelde zo glad en zacht aan, en dit is na een gladmakende behandeling. Sindsdien heb ik het K18-haarmasker vier opeenvolgende wasbeurten gebruikt en mijn haar is zo zacht dat ik niet wil stoppen het aan te raken.

K18 haarmasker review
Links: voor gebruik, rechts: na gebruik met K18

Conclusie

Ik begrijp volledig waarom iedereen geobsedeerd is door K18 nadat ik het zelf heb gebruikt. Het masker is zo gemakkelijk te gebruiken en levert vrijwel onmiddellijk resultaten op. Mijn haar is belachelijk zacht en voelt ook sterker aan. Het is duidelijk dat ik redelijk steil haar heb, dus ik kan niet bevestigen hoe het zal presteren op krullende of golvende lokken, maar het is ontworpen om voor alle haartypes te werken.

Je kunt zelfs een proefmaat van 5ml van het K18-product van €11,95 kopen als je nog niet zeker weet of je een vollige flacon wilt kopen.

U leest: K18 haarmasker review: is het de hype waard?

Ook populair: 9x de beste stijltang voor krullen die het langst blijven zitten