Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven op dezelfde dag?

kan je 2 keer achte relkaar je haar verven

Je eerste haarkleurervaring is absoluut verkeerd gegaan, en nu vraag je je af: kan je 2 keer achter elkaar je haar verven op dezelfde dag? Absoluut niet. Je haar twee keer per dag verven is nooit echt een goed idee. Omdat we enkele tips hebben opgesteld die je kunt volgen om je droomkleur te krijgen zonder je haar te beschadigen!

Hoe lang wachten tussen het verven van haar?

Over het algemeen moet u minimaal 4 weken wachten voordat u uw haar opnieuw kleurt. Dat zou het MINIMUM INTERVAL zijn om na de eerste keer te wachten, in ieder geval zonder enige onomkeerbare schade. Als je bang bent voor alle graden van haarbeschadiging, moet je ongeveer 6 tot 7 weken wachten voordat je je haar opnieuw kleurt. Dit zijn de algemene regels, maar vaak is het niet altijd nodig. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de snelheid waarmee uw haar gezond genoeg is om nog een ronde haarkleur en haarbehandeling te ondergaan.

Het meeste hangt af van de toestand waarin het zich bevindt – als de kleurstof niet hard was en je haar bestand was tegen schade, zou je minstens 2 weken kunnen wachten. Om zeker te zijn, kun je JE LOKALE KAPSALON BEZOEKEN en laten nakijken; op die manier zou je ook een veel beter tijdsbestek en misschien een selectie van haarbehandelingsproducten kunnen worden aanbevolen.

Kun je je haar de volgende dag opnieuw verven?

Als we uit eigen ervaring spreken, moet je je haar niet op opeenvolgende dagen verven. Maar een factor die ook een rol speelt als je erover nadenkt, is het type haarkleur dat je gebruikt. Het wordt niet aanbevolen om je haar onmiddellijk opnieuw te verven, vooral niet als je permanente haarverf gebruikt – vanwege de ingrediënten die het bevat. Is het dan mogelijk om een ​​semi-permanente haarverf te doen? Ja, maar dat betekent niet dat je het moet doen. Zeker als je je haar niet wilt beschadigen en je de rest van je leven zorgen wilt maken over een bad hair day!

Verkrijgbaar bij bol.com: de Colour Reset Colour Remover Kit is een revolutie in haarverf verwijdering. Deze drie stappen formule keert het haarkleuringsproces om, waardoor het haar opnieuw verven op dezelfde dag mogelijk is

Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven

Soorten haarverf

Permanente haarkleur

Permanente haarkleuring is de enige van de weinige haarverf die niet (direct) vervaagt. Als je dit hebt gebruikt om te kleuren en uiteindelijk verkeerd bent beland, dan moeten we helaas zeggen dat je minimaal een paar weken moet wachten voordat je het hebt verwijderd. “Kan ik mijn haar twee keer per dag verven?” Over het algemeen niet. “Kan ik mijn haar twee keer per dag verven, als ik mijn haar heb gekleurd met permanente haarverf?” Absoluut niet. “Wat als ik mijn haar de volgende dag verf met permanente haarkleuring?” Sorry, lieverd, het antwoord is nog steeds een nee.

Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven met permanente haarkleuring?

Het gebruik van permanente haarverf en haarkleuring kan je haarschubben beschadigen en poreus maken. In feite kunnen de ingrediënten in dergelijke permanente haarkleuren allergische reacties veroorzaken als u er te snel mee verft. Het vroegste dat u uw haar opnieuw kunt verven met een permanente kleurstof is 4 dagen; op dit moment hopen we echter dat u bereid bent om de haarbeschadiging of mogelijke haaruitval te zien als u dit doet. De veiligste optie zou nog steeds zijn om minimaal 4 weken te wachten voordat je de haarkleuring opnieuw aanbrengt.

Semi-permanente haarverf

Semi-permanente haarverf bevat niet dezelfde schadelijke ingrediënten als permanente haarverf, dus je zou zeker minder wachten als dit het type kleurstof was dat je beschikbaar hebt. Dat gezegd hebbende, zou je eruit kunnen komen met minder schade aan je haar. Het betekent echter niet dat je twee keer per dag moet verven met de semi-permanente kleur. Maar je zou het zeker de volgende dag kunnen doen (nogmaals, het betekent nog steeds niet dat je dat zou moeten doen!). Als je besluit je haar de volgende dag opnieuw te kleuren met een semi-permanente haarkleuring, kun je een paar keer shampoo gebruiken om de huidige haarkleur uit te wassen. Over het algemeen zou 6 tot 12 keer wassen met shampoo de meeste semi-permanente haarkleur doen vervagen.

KKan je 2 keer achter elkaar je haar verven met semi-permanente kleuring?

Zorg ervoor dat je tijdens dit proces meer tijd neemt om je haar te conditioneren. Je wilt dat je haar gehydrateerd en gezond is om je voor te bereiden op de volgende ronde om je haar te kleuren, zelfs als je een semi-permanente haarverf gebruikt. Een vriendelijke herinnering is echter dat het verven van haar met een semi-permanente variant je haar nog steeds kan beschadigen. Sterker nog, als je het met zulke korte tussenpozen doet. Als je het zou kunnen vermijden, is ons advies om je haar niet meteen te kleuren, zodat je je haar niet beschadigt. De vuistregel bij semi-permanente haarvariant is nog steeds om 2 tot 4 weken te wachten en te voorkomen dat je je haar twee keer op één dag kleurt — zelfs als je je haar twee keer in twee weken kleurt, zou dat niet nodig moeten zijn als je haar dat kan. Help het.

Kan je 2 keer achter elkaar je haar grijs verven?

Zelfs als we ons herinneren dat grijs haar goed is, grijs, vanwege het verlies van pigment en hoe het haar zichzelf van binnenuit begint te bleken. Zonder veel te weten over grijs haar en haarkleuring in het algemeen, zou ik het begrijpen als je dacht dat het heel acceptabel zou zijn om twee keer per dag grijs haar te kleuren.

Fout.

Grijs haar is over het algemeen droog en daarom zal het gebruik van onnodige haarverf op reeds verzwakt haar uw haar verder beschadigen. Het gebruik van semi-permanente haarverf op grijs haar zal ook niet veel doen. Denk dus twee keer na voordat je zelfs maar naar een semi-permanente kleurstof reikt. Als je grijze vlekken op je haar probeert te bedekken, kun je het beste nog steeds een kapper raadplegen of leren hoe je het op de juiste manier kunt doen met hun hulp – grijs haar kleuren is veel lastiger. Probeer deze diep gepigmenteerde blauwzwarte haarverf voor grijs haar uit als je wilt voorkomen dat je de kleur opnieuw moet doen.

Dit Macadamia Deep Repair haarmasker brengt droog en beschadigd haar door verven snel op volle sterkte. Het masker doordringt het haar en geeft beschadigd haar glans en elasticiteit. Het masker bestaat uit macadamia olie, arganolie, tea tree olie, kamille-olie, aloë en algen extract

Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Waarom je je haar niet twee keer op één dag moet kleuren

Waarom zou je dat niet doen? Je wilt gewoon niet in korte tijd een enorme hoeveelheid chemische haarbehandeling op je haar hebben, omdat het je haar enorm kan beschadigen. Als we bijvoorbeeld zouden denken om haar onmiddellijk te verven, is de kans groot dat onze haarzakjes enorm zouden lijden. Dat zou me achterlaten met zeer droge en broze lokken die nog meer werk zouden vergen om te repareren. Om nog maar te zwijgen van het verdubbelen of verdrievoudigen van de kosten! Dit is ook de reden waarom het niet raadzaam is om je haar twee keer per dag of zelfs een week te kleuren.

Wat gebeurt er als je niet wacht voordat je je haar opnieuw kleurt?

Als je je haar een keer te vaak hebt gedaan, dan weten we zeker dat je de gevolgen van haarkleuring kent. Elke keer dat je je haar verft, trekken de chemicaliën een beetje van de buitenste lagen van het haar af en bereiken ze de haarschacht – daarom verliest je haar uiteindelijk zijn glans en gladde textuur. En daarom wordt het NIET sterk aanbevolen om haar twee keer per dag te verven. Haarkleurmiddelen spoelen en bevlekken niet alleen je haar – zelfs als het semi-permanent is – de moleculen in je favoriete haarkleur tillen de haarschubben op voordat ze de nieuwe tint afgeven.

Daarom is de algemene regel – of je nu in een kapsalon bent of het alleen doet of semi-permanente haarverf gebruikt – om haarbehandeling voor en na toe te passen. Je kostbare haar blootstellen aan zulke harde chemicaliën (zelfs van semi-permanente kleuring) is niet iets dat je te vaak wilt doen, misschien is het zelfs niet iets dat je in de eerste plaats wilt doen. Nog minder zou je de schade eindeloos willen vermenigvuldigen door je haar twee keer op één dag te kleuren.

Tips om te onthouden

Luister naar je haar

Als je haar droog, broos en gemakkelijk afbreekt, verf je haar dan niet twee keer. Het zal alleen maar erger haarbreuk en schade veroorzaken. Als de huidige staat van je haar is dat je te veel gespleten punten hebt die afbreken en zwak aanvoelen, dan is het niet in staat om schadelijke chemicaliën zoals haarverf te gebruiken.

Het heeft tijd nodig voor diepe conditionering. Besteed wat meer tijd aan het voeden totdat het gehydrateerd en over het algemeen gezond is. Als het moet, kun je ook haarmaskers gebruiken. Je zou het tot een punt van geen terugkeer kunnen beschadigen als je niet naar je haar luistert, dus luister goed om haaruitval te voorkomen. Ga zo nodig laag op de haarverf liggen.

Kleur heft kleur niet op

Als je haar momenteel geverfd is en je wilt een lichtere kleur, dan moet je wachten tot je huidige haarverf vervaagt of het eraf wassen met een kleurverwijderaar. Het hebben van een andere haarkleur bovenop je huidige haarkleur zal je haar beschadigen, niet levendiger maken – noch zal het je laten gaan van gekleurd bruin haar naar platinablonde haarverf, lichtpaarse verf of vurig rode verf .

Om van een donkere kleur naar een lichte kleur te gaan, heb je een sterk liftend bleekmiddel nodig, geen lichter gekleurde haarverf. Je moet ook verstandig gebruik maken van semi-permanente haarkleuren, omdat ze niet zo lang meegaan als permanente haarkleurmiddelen. Dus lieverd, denk er alsjeblieft niet eens aan om je haar twee keer te kleuren in een poging om de huidige kleur die je hebt te veranderen!

Kleur je haar goed

Je haar laten verven kan eng zijn, dat begrijpen we volkomen. Op het moment dat het op je hoofd staat, zal er een onvermijdelijke verandering zijn – of je het nu ziet of niet. Maar om de rommel te voorkomen die ontstaat als je je haar twee keer verft, is het veel beter om te weten hoe je je haar de eerste keer goed kunt verven. Of je nu met maagdelijk haar werkt of een reeds bestaande haarkleur hebt, het is het beste om te weten hoe je het op de juiste manier moet doen. Beoordeel de behoeften van je haar, pak een paar haarbehandelingsproducten en lees de instructies op het etiket!

Speciaal voor chemisch behandeld of beschadigd haar: Joico – K-Pak – Care – Repair Shampoo. De shampoo plaatst verloren gegane aminozuren terug en herstelt beschadigde delen van de schubbenlaag

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven: conclusie

“Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven op dezelfde dag?” Het antwoord is NEE, niet zonder onomkeerbare schade aan je haar te veroorzaken. De vuistregel is om een ​​paar weken te wachten voordat je je haar na de eerste keer opnieuw verft en ervoor te zorgen dat je haar gezond is voordat je met het proces begint. We begrijpen dat je graag die droomkleur op de kruin van je hoofd zou willen hebben, en we willen niets minder dan dat voor jou! Ga alle kleuren op de regenboog rocken, we staan ​​voor je klaar! Maar, onthoud, verf je haar niet twee keer op één dag!

U leest: Kan je 2 keer achter elkaar je haar verven op dezelfde dag?

Ook populair: 13x de beste biotine shampoo voor sterk en gezond uitziend haar