Kan je slapen met droogshampoo en hoe doe je dit het best?

slapen met droogshampoo

Slapen met droogshampoo, is dat een goed idee? Ja, maar u moet rekening houden met uw haarconditie, soorten shampoo en de methode waarop u de shampoo aanbrengt, enz. Veel mensen zullen aandringen op deze methode, wetende dat de hoofdhuid ’s nachts meer olie produceert. Ze ondersteunen zelfs dat de shampoo ’s nachts meer tijd heeft om aan je haar te werken. Doe het echter op de verkeerde manier, en de shampoo doet meer kwaad dan goed. Het plakt bijvoorbeeld vaak aan je hoofdhuid en voorkomt dat deze kan ademen. Een lange en dikke applicatie kan uiteindelijk vettig en irritatie veroorzaken. Gelukkig hebben we tips om te leren hoe je het beste kan slapen met droogshampoo in je lokken.

Kun je slapen met droogshampoo in je haar?

Ja, je kunt slapen met droogshampoo in je lokken. We raden vaak aan om het ’s nachts te gebruiken in plaats van’ s ochtends! Velen van jullie beschouwen dit haarproduct als een redder in nood op drukke ochtenden. Spray het gewoon in je haar, wacht drie seconden en wrijf lukraak over de wortels terwijl je de deur uit rent. Het is een vreselijke fout omdat het poeder geen tijd heeft om zijn magie uit te voeren. Als je de droogshampoo ’s avonds voor het slapengaan aanbrengt, kunnen de poeders overtollige olie in je lokken absorberen.

De meest verkochte droogshampoo op bol.com: de Andrélon Pink Big Volume Droogshampoo geeft je haar direct meer volume en laat het er (weer) fris uitzien.

slapen met droogshampoo

Hoe lang laat droogshampoo zijn effecten zien na het aanbrengen?

De ideale duur voor de droogshampoo om zijn magie te laten werken, hangt af van je haartype, de textuur en lengtes, de vettigheid van je haar, enz. Als je regelmatig droogshampoo gebruikt, zijn je lokken misschien niet extra vettig. Wacht vervolgens ongeveer 30 seconden voordat u de shampoo poetst en met uw vingers door de lokken masseert. Als je krullend en dik haar hebt, moet je de shampoo meer tijd geven – 3 tot 10 minuten. Het is ook mogelijk om de droogshampoo de hele nacht te laten zitten en daarom lees je dit artikel. Noteer echter onze handige tips, zodat u niet opstaat met een ingevette hoofdhuid.

Waarom zou je ’s nachts droogshampoo gebruiken?

Stel je voor dat je ’s ochtends haastig je haar doorweekt en naar je werk of school gaat. Je geeft de shampoo niet genoeg tijd om de olie op te nemen en je haar mooier te maken. Het komt ook vaak voor dat je het te druk hebt om de shampoo goed uit te borstelen, waardoor er lelijke resten op het haar achterblijven. ’s Nachts heeft de shampoo meer tijd om je hoofdhuid goed te verzorgen en de olie eruit te halen. De volgende ochtend is je haar volledig droog en klaar om gestyled te worden

Nog een paar redenen om te slapen met droogshampoo:

  • Je lichaam voelt ’s nachts meer ontspannen aan en de hoofdhuid produceert natuurlijke olie om je lokken te smeren. Soms zijn die klieren overactief en veroorzaken ze vette situaties.
  • Als je last hebt van vettig zweet, is droogshampoo je redding. Het zal zeer nuttig zijn om olie uit je haar te absorberen omdat het plat en vettig is.
  • Droogshampooproducten voeren de olie af en houden je haar de volgende ochtend zacht en veerkrachtig.

Hoe goed het ook is, je moet droogshampoo niet te vaak gebruiken. Het absorbeert alleen de olie en geur in plaats van de opbouw van je lokken schoon te maken. Daarom kun je de droogshampoo twee dagen achter elkaar op je haar laten zitten en daarna normaal wassen.

Hoe gebruik je ’s nachts droogshampoo?

Laten we eens kijken wat de beste manier is om ’s nachts droogshampoo aan te brengen en bekijken of je haarverzorgingsroutine correct is of niet.

Eerst je haartypes kennen

Er zijn geen shampoos voor alle haren, en daarentegen werken ze op elk type haar anders.

Vettig haar

Stel dat je een vettig type hebt, dan zul je droogshampoos het meest effectief vinden als een snelle oplossing. Het werkt niet alleen ’s nachts, maar zelfs na een vochtig woon-werkverkeer of een snelle trainingssessie.

Natuurlijk haar

Natuurlijk haar is aan de drogere en meer getextureerde kant. U moet producten kopen voor specifieke haren en kleuren. Gemeenschappelijke droge shampoos lijken bijvoorbeeld schilferig in donkerzwarte of bruine hoofden.

Gekruld haar

Krullend haar moet op een andere manier worden behandeld. In plaats van de droogshampoo uit te borstelen en te kammen als deze eenmaal droog is. Anders laat het een droge en pluizige look achter op je krullen.

De best beoordeelde droogshampoo op bol.com: Schwarzkopf Fresh Droogshampoo frist uw haar op en geeft het weer volume.

slapen met droogshampoo

Bereid je voor op het gebruik van droogshampoo

Borstel altijd je haar en dompel je wortels overal royaal in. Zo is je haar makkelijk aan te brengen met shampoo. Schud vervolgens de shampoofles zodat het zetmeel in aerosolformules effectief wordt verspreid en absorbeert.

Spray nooit te dicht bij de vette hoofdhuid

Houd de fles op 15 cm afstand van je haar en spuit de droogshampoo rechtstreeks bij de wortels. Als je lokken niet te droog zijn, kun je tot een grotere afstand spuiten – ongeveer 30 cm. Zoals vermeld, kan het nauw aanbrengen van het product een kalkachtig residu achterlaten dat moeilijk snel op te nemen is.

Breng shampoo alleen aan op vette delen

Het is niet nodig en ook niet aan te raden om de droogshampoo over je lokken te sprayen. Je fles raakt snel leeg en het kan ook leiden tot overvloedige resten. Er is een kans dat de onderkant van je haarpunten niet vettig is, dus breng het product alleen aan op de bovenste paar centimeter van de wortels. Breng een spritz aan op het vetste gedeelte en laat het een tijdje zitten voordat je gaat borstelen en de nieuwe spray-shampoo aanbrengt.

Houd de fles en je haar in beweging

De tip is om de fles heen en weer te bewegen in een zwaaiende beweging om overconcentratie op een gebied te voorkomen. Eventueel kun je met een borstel kammen om de sprayshampoo gelijkmatig te verdelen. Je vingertoppen zijn ook erg handig. Masseer je lokken van wortel tot staart en masseer je lokken met de vingertoppen zodat het poeder in contact kan komen met meer olie. Gedurende deze tijd werken de olie-absorberende poeders en zuigen ze oliën en geuren uit je lokken.

Een föhn wordt ook gebruikt om wortels te stralen en resten van droogshampoopoeder te verwijderen voordat u naar bed gaat. De volgende ochtend wordt u wakker met schoon, fris en zacht haar. Als je het haar nog steeds een beetje vettig vindt, kun je wat meer droogshampoo op je haar aanbrengen en het snel in één minuut inmasseren.

De vegan en 100% natuurlijke optie: de Maria Nila Droogshampoo verfrist het haar heerlijk en is vrij van parabenen en sulfaten en heeft een beschermende werking tegen UV-straling.

Veelgestelde vragen

Hoeveel dagen achter elkaar kun je droogshampoo gebruiken?

Het beste is om het product twee dagen achter elkaar te gebruiken voordat je je haar volledig wast met gewone shampoos. Veel consumenten bevestigen dat ze de droogshampoo vijf dagen onafgebroken gebruiken. We zullen dit echter niet aanbevelen. Je kunt je beter aan de 2-dagenregel houden (shampoo alleen 2 dagen achter elkaar gebruiken).

Door te veel droogshampoo te gebruiken, verkleuren je lokken en worden ze snel dof. Ondanks zijn naam, wast droogshampoo je haar niet – het behandelt alleen oliën. Het gebruik van te veel droogshampoo, vooral op fijn haar, verstopt zelfs je follikels en veroorzaakt ophoping. Uiteindelijk leidt het tot haaruitval en zelfs dermatitis of infecties.

Als je het waanzinnig druk hebt en zo lang de hand van de droogshampoo wilt lenen. Begin door twee dagen achter elkaar droogshampoo te gebruiken en verleng de duur geleidelijk – het is een manier waarop je je haar traint om te wennen aan de ingrediënten van droogshampoo. Desalniettemin moet je je haar ontgiften met gewone shampoos en verzorgende haarproducten.

Ten slotte, zoals hierboven vermeld, raden we aan om shampoo niet te lang op je hoofdhuid te gebruiken of te laten zitten. Dit heeft op de lange termijn gevolgen voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid.

Moet je gewone shampoo gebruiken na droogshampoo?

Theoretisch hoeft droogshampoo niet uitgewassen te worden. Bouwt zich echter op in uw haarbehoefte. We willen u waarschuwen voor te hoge verwachtingen van producten voor droogshampoo als compleet alternatief voor gewone shampoos. Beide zijn op verschillende manieren nuttig.

De droogshampoos nemen alleen oliën en geuren snel op waardoor je haar er vrijwel direct zacht uitziet. Nadelen zijn dat het vaak poeder is dat ook meer verontreinigende stoffen in de lucht opneemt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het te vaak gebruik van deze shampoos kan leiden tot haarproblemen zoals we hierboven vermeldden.

De reguliere shampoos daarentegen helpen bij het reinigen van vuil en het opbouwen van je haar, terwijl ze ook vocht en verzorgende voedingsstoffen aan de wortels leveren.

Is het oké om droge shampoos te gebruiken op pas gekleurd haar?

Ja, droogshampoo zal niet vervagen of de kleur verpesten zoals sommige andere gewone haarproducten. Droogshampoo daarentegen verlengt de tijd tussen de wasbeurten, wat betekent dat je vervende kleur zijn intensiteit langer kan behouden. Toch moet u de kleur van de droogshampoo zorgvuldig kiezen, zodat deze overeenkomt met uw geverfde kleur. De paarse shampoo werkt bijvoorbeeld het beste op blond of zilverkleurig haar, gezien het vermogen om koperachtigheid te neutraliseren.

Voor wie liever een vegan optie en haarparfum in één wil: de Dry shampoo van Oolaboo is volledig vegan en verfrist het haar tussen wasbeurten in. Daarnaast werkt het als een heerlijke haarparfum!

slapen met droogshampoo

Waar het op neer komt

Dus ja, je kunt slapen met droogshampoo in je haar. We raden aan dit te doen, omdat de nacht een gunstiger moment is voor het product om zijn magie te doen. Maar vergeet niet om onze tips op te volgen om geen resten achter te laten en je lokken te beschadigen. We hebben allemaal een gedetailleerd antwoord en u kunt het product nu vol vertrouwen aanbrengen terwijl u slaapt om er het beste van te maken!

U leest: Kan je slapen met droogshampoo en hoe doe je dit het best?

Ook populair: 6x de beste Ariana Grande parfum van Kruidvat die je kan kopen