Kattenhaar van kleding verwijderen? Gebruik deze truc!

Kattenhaar van kleding verwijderen

We houden allemaal van onze harige vrienden. In feite houden we zoveel van ze dat we ze in onze bedden laten slapen, op onze banken liggen en over onze kleren wrijven. Voor we het weten, is alles bedekt met haar van huisdieren. En helaas is het wegwerken van dierenhaar op kleding en bekleding niet zo eenvoudig als alles in de wasmachine gooien. De oplossing om kattenhaar van kleding te verwijderen is een weinig bekende was truc die het haar verwijdert voordat het wordt gewassen. Een handige en snelle hack!

De best beoordeelde huisdierhaar verwijderaar op bol.com is deze JC Pets set met Pluizenborstel en Haarvanger die in een handomdraai alle kattenhaar van kleding verwijdert

Hoe haar en pluis te verwijderen pre-wash

Waarom laat je de wasmachine het haar niet gewoon verwijderen? Omdat het haar van huisdieren zich vastklampt aan stoffen vezels – en als je water toevoegt, wordt het alleen maar erger. Het natte haar vormt zich in drassige klonten, kleeft aan de zijkant van de wastrommel en kan zelfs de afvoer verstoppen. Maar het goede nieuws is dat er een snelle oplossing is – dus geef het knuffelen met je huisdier nog niet op.

De truc is om eerst de droger te gebruiken! Ja, dat heb je goed gelezen. Droger, dan wasmachine, dan weer droger. Dit is hoe het wordt gedaan:

  1. Verwijder eerst zoveel mogelijk haar van huisdieren met de hand. Een pluisroller of scotch tape werkt geweldig. Een andere optie is om een rubberen handschoen aan te trekken, deze licht vochtig te krijgen en vervolgens je hand over de stof te laten lopen. Het haar en de pluisjes blijven aan het vochtige rubber plakken. Zodra je zoveel mogelijk hebt verwijderd, schud je de kleding of het beddengoed goed.
  2. Doe vervolgens de was in de droger. Gooi er een of twee drogere lakens in, een van onze favoriete geheime wapens. De antistatische eigenschappen van de drogerbladen helpen het haar af te weren en vangen het in de pluisval van uw droger.
  3. Zet de droger ongeveer 10 minuten op laag vuur of geen warmte. Door het wasgoed gewoon door een tuimelcyclus te laten lopen, worden de stoffen en het haar van het huisdier losgemaakt, zonder warmte.
  4. Wanneer de droger klaar is, haal je de was eruit, schud je hem nog een laatste keer om het resterende haar van huisdieren te verwijderen en stop je het in de wasmachine. Vervolgens wilt u de droger opnieuw gebruiken, dit keer op de normale instelling. Vergeet niet om de pluisval van tevoren schoon te maken!

Met deze truc in je achterzak kan je snel en eenvoudig kattenhaar van kleding verwijderen en heb je bont- en pluisvrij beddengoed, dekens en meer.

Ook populair: Woonkamer schoonmaken met 10 super simpele en snelle hacks