Kent IPL ontharing nadelen? Hier moet u rekening mee houden

ipl ontharing nadelen

Kent IPL ontharing nadelen? Haar bedekt het grootste deel van het menselijk lichaam. Omdat het een natuurlijk onderdeel van het leven is, vormt het behandelen van ongewenst lichaamshaar een constante uitdaging.

Het vinden van manieren om ontharing beter en effectiever aan te pakken is een veelvoorkomend probleem waar zowel mannen als vrouwen mee worstelen. U kunt scheren, ontharingscrèmes, elektrolyse, harsen, epileren en medische procedures gebruiken om van haar af te komen, maar slechts enkele van deze methoden bieden meer langdurige verlichting.

Een populaire benadering om het haar van het haar te verwijderen, is de beste laserontharing thuis. Lasers zullen ervoor zorgen dat haarzakjes opwarmen en wanneer dat gebeurt, wordt nieuwe groei geremd.

Hoewel laserontharing het haar niet permanent stopt met groeien, vertraagt ​​het het wel zo veel dat de tijd die nodig is voordat het terugkomt aanzienlijk langer is in vergelijking met harsen of scheren.

Doe-het-zelf versus professioneel gedaan

Als u laserontharing overweegt, zijn er veel voordelen die u kunt waarderen. Er zijn een aantal geweldige faciliteiten die de procedure aanbieden als u er zeker van wilt zijn dat u professionele zorg krijgt.

Voor de doe-het-zelver kun je met een beetje onderzoek ook de beste laserontharingssystemen voor thuis vinden. Zoals bij de meeste procedures, zijn er echter ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden als het gaat om gecertificeerde toepassingen in een faciliteit en bij thuisopties.

Wanneer u meer kennis heeft van de procedure, hoe deze werkt en wat u kunt verwachten, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen of laserontharing de beste optie voor u is.

Het meest verkochte IPL apparaat voor thuisgebruik op bol.com is met ruim 191 lovende reviews het Philips Lumea Prestige IPL – Ontharingsapparaat. Dit een veilige optie voor het ontharen van lichaam, gezicht, oksels en bikinilijn.

IPL ontharing nadelen

Wat zijn de voordelen van IPL ontharing?

Er zijn verschillende voordelen aan laserontharing die het zo’n aantrekkelijke en gewilde procedure maken. Enkele van de meest opvallende voordelen van laserontharing zijn:

  • Hoewel laserontharing technisch gezien niet verhindert dat haar permanent terug groeit, zorgt het ervoor dat de haargroei langer duurt en kan de hoeveelheid groei die plaatsvindt verminderen. Na verloop van tijd maken de effecten van laserontharing het mogelijk dat scheren niet meer nodig is. Bovendien is het haar dat terug groeit fijner, lichter en veel minder zichtbaar.
  • Laserontharing kan het haar verwijderen dat je niet leuk vindt, ongeacht waar dat haar zit. Elk deel van het lichaam waar u geen haar wilt en zelfs grote oppervlakken van het lichaam zullen het goed doen met laserontharing.
    Veel ontharingsprocedures gaan gepaard met pijn. Laserontharing is niet anders en heeft zijn eigen drempel van ongemak. Technici zullen echter het gebied voorbereiden waarvan u het haar wilt laten verwijderen, omdat ze dit weten, zodat ze appelijs gebruiken om de huid te helpen kalmeren. Omdat laserontharing meestal meer dan één sessie vereist, zal de eerste de meeste gevoeligheid hebben, maar vanaf daar zullen de volgende sessies minder pijn hebben. De hoeveelheid pijn voor laserbehandelingen versus andere methoden is echter vaak veel minder omdat er minimaal contact is dat de machine heeft met de huid van een persoon.
  • Een laser ontharing sessie is vrij snel. Hoe groter het gebied dat u wilt behandelen, hoe meer tijd u heeft, maar voor het grootste deel hoeft u niet meer dan een uur in een sessie te investeren. In veel gevallen kan het hele proces slechts enkele minuten duren.
  • Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van een laserverwijderingsprocedure: de Food and Drug Administration keurt deze vorm van ontharingsbehandelingen goed.

Kent IPL ontharing nadelen?

Het kennen van IPL ontharing nadelen is net zo belangrijk als de voordelen van de procedure. Overweeg de volgende nadelen van laserontharing:

  • Er zijn meerdere sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Hoewel sessies zelf niet lang duren, moet u uw afspraken spreiden. Meestal plan je je sessies anderhalve maand uit elkaar. Dus afhankelijk van het aantal sessies dat je nodig hebt, kan het vanwege de timing even duren.
  • Je betaalt voor elke sessie en ze zijn niet goedkoop. Het hele proces is dus prijzig, maar als je rekening houdt met het eindresultaat en de kwaliteit van leven die je kunt bereiken nadat je het geld en de tijd hebt geïnvesteerd, zal je investering zijn vruchten afwerpen.
  • Als uw huid een donkere tint heeft, is laserontharing veel moeilijker. De kleur van donker haar op een sterk gepigmenteerde huid maakt het voor de laser veel moeilijker om het haar te detecteren en erop te richten. Dit is de reden waarom mensen met een donkere huidskleur die laserontharing willen proberen, moeten werken met een faciliteit met de juiste lasers die geschikt zijn voor elk huidtype.
  • Zorg ervoor dat de faciliteit waar u naartoe gaat personeel heeft met ervaring en die gecertificeerd zijn. Het vergt training en oefening om de behandelingen goed toe te passen. Als een beginner of een slecht getrainde persoon probeert om met lasertechnologie op uw huid te werken, kunt u brandwonden en lelijke littekens oplopen.

De Philips Lumea BRI956/00 Prestige verricht wonderen om teruggroei van haar op het lichaam te voorkomen. Zachte lichtpulsen zorgen, indien regelmatig gebruikt, dag in dag uit voor een zijdezachte huid. Philips belooft minimaal 6 maanden een haarvrije huid en minimaal 92% haarvermindering na slechts 3 behandelingen.

IPL ontharing nadelen

Kies altijd een veilig IPL apparaat voor thuisgebruik

Voor thuisgebruik kies u bij voorkeur voor een veilig IPL apparaat met een erkende veilige werking, zoals het bestverkochte IPL apparaat van bol.com: het Philips Lumea Prestige IPL Ontharingsapparaat, welke speciaal ontwikkeld is voor beginners om thuis laserontaharing toe te passen voor lichaam, gezicht, oksels en bikinilijn.

Ook populair: IPL apparaat voor thuis kopen? Dit zijn de 10 bestsellers!

Dit vind je misschien ook leuk: