Kenzo Flower parfum review: de ultieme poederachtige geur

kenzo flower parfum review

Meng fluweelzachte roos en poederzoet viooltje en je hebt een glad “gezichtspoeder”-akkoord dat zowel delicaat als zwaar aanvoelt. Dit is de essentiële indruk die ik krijg van Kenzo’s klassieke geur Flower, uitgebracht in 2000 en gecomponeerd door parfumeur Alberto Morillas. In deze Kenzo Flower parfum review vertel ik je alles over deze sprankelende geur en de geurnoten die erin verwerkt zitten. Je kan de parfum in diverse formaten bij bol.com bestellen.

Kenzo Flower parfum review

Een gedenkwaardige, unieke parfum

Flower is een van die parfums die vanaf de eerste poging een stempel op je geheugen drukken. Het is extreem poederachtig, zelfs ondoorzichtig, maar dit gevoel van gewicht wordt gecompenseerd door een vleugje frisheid van schone jasmijn en een vleugje zoetheid van parmaviolet. Ik krijg geen mandarijn of zwarte bes in de opening, wat eigenlijk goed is voor de afwisseling… maar de geur opent met een chemische knal, en heeft even nodig om tot rust te komen voordat het zijn zachte, zijdeachtige hart van gekonfijte bloementalk laat zien.

De basis bevat zachte musk, niet-eetbare en zachtzoete vanille en een vleugje wierook (hoewel ik zou willen dat ik wat meer van de laatste kon krijgen). De opoponax (zoete mirre) daarentegen geeft Flower een subtiel zoete, gladde harsachtige diepte op de achtergrond, achter het frisse gordijn van wit, dik, romig talkpoeder.

Geur impressies

Noten: (Top) meidoorn, mandarijn, zwarte bes, bulgaarse roos; (Hart)roos, viooltje, jasmijn, opoponax; (Basis)vanille, witte musk, wierook.

Kleurimpressie: Warm wit.

Roept op: talk; een ouderwets poederdonsje; een witte blouse met doorschijnende pofmouwen.

Gelijkaardig aan: YSL Paris; Guerlain Insolence; Elizabeth Arden White Tea Vanilla Orchid.

Seizoen en gelegenheid: herfst-lente, overdag.

Kenzo Flower parfum review

Mijn Kenzo Flower parfum review geeft deze geur 5 sterren

Ik hou echt van Bloem. Het is zwaar, een beetje eenvoudig en “kunstmatig” (vooral in de opening), dat geef ik toe, en ik begrijp waarom veel mensen geen fans zijn vanwege deze punten… Toch vind ik het absoluut charmant. Het is gedenkwaardig, uniek, sereen en vrouwelijk, en geeft tegelijk een frisse, gezellige en schone indruk.

Als je niet van poederige geuren houdt, kun je met deze naar de heuvels rennen. Maar als je aangetrokken wordt tot deze stijl van parfum (zoals ik!), raad ik je ten zeerste aan om deze pluizige, schone klassieker te proberen! Het is een meester in zijn klasse en krijgt daarom 5 sterren.

U leest: Kenzo Flower parfum review: de ultieme poederachtige geur

Ook populair: 5x geuren die lijken op Nautica Voyage parfum