Keratine voor je haar: voordelen en hoe het te gebruiken

keratine voor haar

Als je ooit hebt gehoopt op gladder, pluisvrij haar, is de kans groot dat je hebt gehoord van keratinehaarbehandelingen – of op zijn minst Braziliaanse blowouts. Deze gladmakende haarbehandelingen – die er één zijn – staan ​​bekend om hun vermogen om het haar er tot zes maanden lang recht, glad en glanzend uit te laten zien. Het enige probleem is dat ze vol zitten met chemicaliën en daardoor vaak een slechte reputatie krijgen. Daarom, en omdat ze heel goed weten hoe heilzaam keratine op zichzelf kan zijn als ingrediënt voor haarverzorging, zijn schoonheidsmerken begonnen met het formuleren van met keratine doordrenkte producten voor thuis.

Wat is keratine?

Keratine is een structureel en beschermend eiwit waaruit haar en nagels bestaan. In haar is het verantwoordelijk voor het voorkomen van breuk, kroezen en hitteschade. Door keratine topisch op je haar aan te brengen, kan het worden gebruikt om het glad te maken en te ontkroezen.

Er zijn twee manieren om keratine aan je haarverzorgingsroutine toe te voegen, en afhankelijk van welke je kiest, variëren de voordelen. Wanneer gehydrolyseerde collageeneiwitten topisch op het haar worden aangebracht, kunnen ze helpen om beschadigde delen van de haarschacht op te vullen, waardoor de kracht tijdelijk wordt versterk. Dit is anders dan in-salon-keratinebehandelingen die over het algemeen formaline (formaldehyde en methylalcohol) bevatten om het haar recht te trekken. Die behandelingen kunnen het haar beschadigen en gevaarlijke dampen afgeven. Ondanks deze potentiële gevaren boeken veel mensen nog steeds keratinebehandelingen in de salon.

Ontdek eerst de basisprincipes van het ingrediënt, inclusief hoe het werkt om je haar te versterken en de beste manier om alle voordelen van keratine te krijgen.

Het best beoordeelde keratine haarproduct op bol.com is de BraziliCious Honey Therapy Keratine behandeling. De lijn  bevat voedingsstoffen die het haar nodig heeft zacht & glanzend te zijn. Daarnaast stopt het haaruitval en voorkomt dat de punten droog zijn.

Keratine voor haar

Snelle feiten over keratine voor je haar:

 • Soort ingrediënt: Versterking soepeler
 • Belangrijkste voordelen: herstelt de haarschacht, maakt lokken glad, geeft glans
 • Wie zou het moeten gebruiken: Over het algemeen is keratine het meest gunstig voor mensen met dik, beschadigd, kroeshaar. Mensen met fijn, kwetsbaar haar zullen het misschien niet zo goed vergaan.
 • Hoe vaak kunt u het gebruiken: Producten met keratine voor thuisgebruik kunnen dagelijks worden gebruikt. Chemische keratine-haarbehandelingen in de salon mogen echter slechts eens in de paar maanden worden gepland.
 • Werkt goed met: Omdat keratine een van nature voorkomend eiwit is met gladmakende voordelen die kroezen minimaliseren en het haar glanzend en handelbaar maken, kunnen andere producten de voordelen van keratine versterken. Natuurlijke oliën zoals argan kunnen helpen vocht toe te voegen aan beschadigd haar en op siliconen gebaseerde afwerkingsproducten kunnen het haaroppervlak verder gladmaken.
 • Niet gebruiken met: Als je een salon-keratinebehandeling in je haar hebt, moet je wegblijven van natriumchloride, parabenen en natriumlaurylsulfaten, de integriteit van de behandeling. Als u echter zachtere, thuis met keratine doordrenkte producten gebruikt, zijn geen ingrediënten verboden.

Voordelen van keratine voor haar

Zacht haar

Voordat we ingaan op de voordelen van keratine voor haar, laten we duidelijk zijn over wat keratine is en hoe het het haar beïnvloedt. Om te beginnen is keratine de hoeksteen van de haarstructuur. Het is een vezelig eiwit dat letterlijk elke haarlok vormt. Als het haar beschadigd raakt, heeft het alle hulp nodig om de natuurlijke structuur te herstellen en te versterken. Keratinebehandelingen en met keratine doordrenkte producten bieden veel voordelen voor uw haar.

Versterkt het haar

Of je nu kiest voor een keratinebehandeling in de salon of thuis, je kunt een verschil in je haar verwachten. Keratineproducten voor thuisgebruik helpen het haar te versterken dat is aangetast door chemische en mechanische schade. Onderzoek toonde zelfs aan dat keratine de lokken met 40% hielp versterken.

Maakt het haar glad en vermindert kroezen

Met keratine doordrenkte producten, vaak in olie- of serumvorm, kunnen resulteren in gladdere, glanzendere en gezonder uitziende manen.

Voegt glans toe

Omdat keratine helpt om de haarschubben glad te maken en beschadigde gebieden in de haarschacht op te vullen, geeft het veel glans aan je haar. De resultaten kunnen dramatischer zijn bij behandelingen in de salon, maar producten voor thuisgebruik kunnen ook glanzend en gezond uitziend haar creëren.

Vermindert het uiterlijk van gespleten haarpunten

Keratine helpt de haarschubben te versterken en glad te maken, waardoor het uiterlijk van gespleten haarpunten wordt verminderd. Sterkere strengen betekenen minder breuk, wat de haargroei stimuleert

Verkort de droogtijd

Een keratinebehandeling vermindert de porositeit in je haar, waardoor er minder water in de haarschubben wordt vastgehouden. 3Dit betekent dat het de föhntijd aanzienlijk kan verkorten.

De best beoordeelde keratine shampoo op bol.com: de SYOSS Keratine Shampoo bevat 80% meer Keratine, dat je haar bij elke wasbeurt herstelt. Voor 100% kracht, soepelheid & glans, alsof je net terugkomt van de kapper.

Keratine voor haar

Overwegingen voor haartype

Keratinebehandelingen – thuis of in de salon – werken het beste voor mensen met droge, beschadigde en over het algemeen weerbarstige haartypes. Bovendien zijn keratinebehandelingen geweldig voor mensen die op zoek zijn naar een voller uiterlijk, omdat er wordt gezegd dat het bindt aan dun haar en het een voller uiterlijk geeft. Hoewel, dat is een beetje een tweesnijdend zwaard omdat fragiele lokken kunnen worden overweldigd door de agressieve chemicaliën tijdens een keratinebehandeling in de salon, om nog maar te zwijgen van de hitteschade die nodig is om het in te sluiten.

Wat betreft wie geen keratine-haarbehandeling in de salon mag krijgen, zijn dat zwangere mensen en mensen met reeds bestaande ademhalingsproblemen duidelijk moeten blijven. Salon-keratinebehandelingen bevatten grote hoeveelheden formaldehyde. Sommige haarstylisten hebben ademhalingsproblemen gemeld door het hanteren van de keratinebehandelingsproducten en het herhaaldelijk inademen van hun dampen. Om die reden moeten zwangere vrouwen deze behandeling vermijden. Mensen met een gevoeligheid voor formaldehyde of ademhalingsproblemen moeten ook keratinebehandelingen vermijden.

Dat betekent echter niet dat u keratinebehandelingen thuis moet vermijden. Die zijn immers veel veiliger en bevatten niet de chemicaliën en dampen die bij in-salon-technieken horen.

Dat gezegd hebbende, bestaat er zoiets als te veel eiwit. Als het haar droog aanvoelt na het gebruik van een keratineproduct, blijf dan weg van dat soort behandelingen en gebruik in plaats daarvan een met vocht.

Hoe keratine voor haar te gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om keratine voor haar te gebruiken om alle voordelen te krijgen, inclusief sterker haar dat glanzend en pluisvrij is. Hoe trendy en handig keratinebehandelingen in de salon ook mogen lijken, de hoeveelheid schade die ze aan je haar kunnen toebrengen, maakt ze het gewoon niet waard. Als je dus je haar glad wilt maken en versterken voor speciale evenementen of zelfs dagelijkse gelegenheden, is het kiezen voor veiligere, zachtere formules voor thuis de juiste keuze.

Er zijn shampoos, conditioners en afwerkingsproducten die een laagje keratine op het haar aanbrengen om het er tijdelijk glanzend en glanzend uit te laten zien, terwijl kroezen worden verminderd, hoewel de voordelen van korte duur zijn. Dat maakt deze thuisproducten echter niet ongewenst. Zou je tenslotte liever dagelijks of wekelijks een product moeten aanbrengen en genieten van gezond uitziend haar, of een eenmalige in-salonbehandeling ondergaan met de mogelijkheid om je haar en longen daarbij te beschadigen? Precies.

Met al deze gedachten in gedachten, zijn hier verschillende manieren om keratine in je haar te gebruiken.

 • Keratinebehandeling in de salon: Keratinebehandelingen in de salon (ook wel Brazilian Blowouts genoemd) gebruiken vloeibare keratine, chemicaliën en hoge temperaturen om het eiwit in het haar te verzegelen. De resultaten zijn tijdelijk en duren meestal tot zes maanden. Zoals eerder vermeld, is het probleem dat je, om van die voordelen te genieten, jezelf moet blootstellen aan potentieel schadelijke chemicaliën. Daarom krijgen Braziliaanse blowouts vaak veel flauwekul. Hoewel keratinebehandelingen in de salon technisch gezien een optie zijn, worden ze vaker wel dan niet aanbevolen.
 • Maak het haar glad en geef glans als stylingserum: een stylingserum met keratine dat wordt aangebracht terwijl het haar nog nat is, maakt het haar niet alleen glanzend en glad, maar verkort ook de droogtijd. Keratin Complex Infusion is hiervoor een goede aanrader.
 • Hydraterende oliebehandeling: Bij gebruik als oliebehandeling wordt keratine vaak gemengd met andere oliën (zoals Abessijnse olie of arganolie) om niet alleen je lokken glad te maken en te ontkroezen, maar ook om je lokken te hydrateren. Friese zegt dat de L’ANZA Keratin Healing Oil Hair Treatment zal helpen bij het repareren van beschadigde sloten.
 • Gebruik als versterkende shampoo: je kunt ook alle versterkende en gladmakende voordelen van keratine in een shampoo krijgen. Hask Keratin Protein Smoothing Shampoo is een geweldige optie omdat het je gezond en pluisvrij maakt en de schone formule geen agressieve chemicaliën bevat.
 • Haarmasker om te herstellen: voor ultradroge en beschadigde lokken raadt Friese het gebruik van een met keratine doordrenkt haarmasker aan, zoals Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Keratin Intensive Hair Treatment, om gekleurd of door hitte beschadigd haar te helpen herstellen. Breng dit masker wekelijks aan op nat haar en laat het 5 minuten intrekken. Uitspoelen en stylen zoals normaal.

De best beoordeelde keratine serum op bol,.com: Andrélon Special Keratine Repair Serum-Oil, verrijkt met voedende essentiële oliën, is speciaal ontwikkeld om droog en beschadigd haar intensief te herstellen.

Keratine voor haar

FAQ

Kan keratine je haar laten groeien?

Keratine zorgt er niet echt voor dat nieuw haar groeit, maar het maakt je lokken sterker, wat minder breuk betekent, wat de haargroei stimuleert.

Verandert keratine het haar permanent?

Keratinebehandelingen in de salon worden beschouwd als semi-permanente ontkrulling van het haar, aangezien ze doorgaans ongeveer drie tot zes maanden duren. Met keratine doordrenkte producten, zoals serums en haarmaskers, bieden voordelen op korte termijn, maar bevatten minder chemicaliën en zijn veel milder.

Kan een keratinebehandeling de kleur van mijn haar veranderen?

Ja, een keratinebehandeling in de salon kan je haar van kleur doen veranderen, waardoor het er daarna vaak lichter uitziet. Degenen met grijs haar kunnen merken dat hun haar er blonder uitziet. Een toner kan worden gebruikt om het haar terug te brengen naar zijn normale kleur. Met keratine doordrenkte producten die u thuis gebruikt, zullen de kleur van uw haar vaak niet veranderen.

Kan ik een keratinebehandeling doen om mijn haar thuis te stijlen?

Er zijn keratinebehandelingen beschikbaar om thuis te gebruiken, waarbij je het product thuis aanbrengt, het een tijdje laat staan ​​(vaak ongeveer een uur) met de belofte van vergelijkbare in-salon resultaten van steil en glad haar tot vijf maanden. Maar wees gewaarschuwd voor n het gebruik van deze producten thuis. De combinatie van ingrediënten kan behoorlijk irriteren. U moet ofwel een behandeling in de salon doen of u houden aan met keratine doordrenkte producten die vergelijkbare, hoewel meer tijdelijke resultaten hebben.

U leest: Keratine voor haar: voordelen en hoe het te gebruiken

Ook populair: Top 5 beste shampoo voor extensions volgens haarstylisten

Dit vind je misschien ook leuk: