Kerst pyjama voor koppel kopen? Bestel matching kerst pyjama’s!

Kerst pyjama voor koppel

Of het nu moeilijk is om een ​​relatie aan te gaan, een jeugdherinnering opnieuw te creëren of het gewoon te doen voor de ‘Gram, mensen omarmen een traditie van het kerst-pyjama-voor-koppel-seizoen. Het is tijdens deze winterse tijd van het jaar, wanneer klanten massaal binnenstromen bij kledingwinkels of online om de nieuwste bijpassende pyjamasets voor de feestdagen te kopen, of je nu in een relatie zit of niet. Het beste nieuws? Je kan ze gewoon online bij bol.com in de leukste designs voor jou en je partner bestellen!

Bekijk alle kerst koppel pyjama’s online bij bol.com!

Kerst pyjama voor koppel

Het gevoel van feestvreugde benadrukken

“Elke keer dat het gebeurt, zeg ik altijd: ‘Oké, ik denk dat ik deze weer ga uitzitten’,” zegt Linda, 40, die een paar jaar geleden voor het eerst de matching kerst pyjama-trend onder paren opmerkte. Ze is vier en een half jaar vrijgezel sinds haar vorige relatie, die bijna zes jaar duurde, eindigde. “Ik had zoiets van ‘Oh, dat is schattig.’ Maar toen dacht ik ook: ‘Oh god, ik wil een boe-geroep’.”

De traditie van de matching kerst pyjama voor koppels (en hun kinderen) is al tientallen jaren een hoofdbestanddeel van de feestdagen voor gezinnen. In de afgelopen jaren is het echter geëvolueerd tot weer een statussymbool – een manier om hard een nieuwe relatie op Instagram te lanceren of gewoon hun liefde aan de massa te tonen.

Voor degenen die het seizoen alleen uitrijden, bijpassende pyjamasets zijn nog een andere maatstaf geworden om naar te streven tijdens het daten in het digitale tijdperk. De afgelopen paar seizoenen hebben stelletjes en nieuwe gezinnen met trots online foto’s gedeeld van zichzelf in bijpassende pyjama’s, waardoor gevoelens van verlangen ontstonden bij degenen die alleen de feestdagen doorstaan.

Het is een ding

Linda zei dat ze, toen ze een relatie had, vooral de lelijke kersttruientrend zag. Nu draait het allemaal om schattige nachtkleding. “Toen ik vrijgezel werd, zat iedereen ineens in deze bijpassende pyjama’s,” zei ze.

Winkels zoals H&M, Primark of Zalando behoren tot de toonaangevende bronnen voor bijpassende vakantiepyjama’s. Een woordvoerder van een van de winkels zei in een e-mail dat de bijpassende familiepyjama’s van het bedrijf: “de afgelopen jaren in populariteit zijn gegroeid”, althans sinds 2019, met als meest populaire de flanellen print met rode buffelruit. En de verkoop van bijpassende pyjama’s vormde in de laatste twee maanden van 2021 bijna de helft van de totale verkoop van pyjama’s voor het jaar en van 2017 tot heden is hun verkoop van nachtkleding bijna verdrievoudigd.

Shop kerst pyjama’s voor koppel en kind online bij bol.com!

Kerst pyjama voor koppel

Mooie kiekjes op Social Media

Marianne was van plan om in 2021 tijdens haar zomervakantie in New York de pyjama’s van haar eerste bijpassende koppel met haar vriend te dragen. Maar zoals het lot het wil, gingen ze vorig jaar slechts een paar maanden voor Kerstmis uit elkaar. “Ik had het allemaal uitgedacht en alles: ik wilde de Grinch-pyjama’s doen die in de kleur groen waren. Ik had gewoon alles gepland. En het lukte gewoon niet.” Het paar was ongeveer een jaar samen voordat problemen met lange afstanden te veel werden om te negeren.

Ze legde uit dat bijpassende foto’s van kerstpyjama’s een manier zijn waarop koppels hun vrienden en familie kunnen laten zien dat ze serieus zijn. “Deze generatie heeft de mentaliteit dat als je eenmaal op sociale media bent gepost, het officieel is”, voegde ze eraan toe. “Dat is het doel, het heet ‘pop out’, om anderen te laten zien dat je een stel bent. Het is als een ‘ja, ik heb het gehaald, ik heb eindelijk een relatie’-achtig ding.

Het online uitzenden van iemands relatie kan een niveau van nauwkeurig onderzoek met zich meebrengen dat velen zouden willen vermijden, vooral als het nog in de kinderschoenen staat. Dat verhoogde gevoel van druk heeft ertoe geleid dat mensen enige terughoudendheid betrachten – of zelfs zacht lanceren, wat een manier is om een nieuwe partner online te plagen – totdat een bepaalde relatiemijlpaal is bereikt, zoals daten voor minstens een jaar of zelfs verloofd raken.

Op dat moment voel je je misschien meer op je gemak als je foto’s deelt van een zomerse “bae-cation”, of tijdens een verjaardagsfeest, of van jou en je partner in pyjama’s bedekt met afbeeldingen van de kerstman, dreidels of sneeuwvlokken.

Voor Samira, een 26-jarige merk- en marketingspecialist die in Amsterdam woont, heeft wat begon als een onschuldig genoeg sociale media-trend nu één doel: laten zien dat “ik een partner heb voor Kerstmis. Zoals, ‘Kijk naar mij, ik ben zo verliefd’,” zei ze. “Het is gewoon een symbool dat voortkomt uit deze hele cultuur die we nu hebben rond sociale media.”

Lexie zei dat haar ouders vaak elk jaar een bijpassende kerstpyjama kochten voor haar en haar broer toen ze opgroeide, sinds ze ongeveer 7 was. “En nu op Instagram en TikTok is het enorm”, zei ze. Lexie, die momenteel vrijgezel is, deed afgelopen kerst samen met haar toenmalige vriend mee aan de trend, in een bijpassende Harry Potter-pyjama. “Voor mij was het een van die dingen die ik niet eens online zou posten,” zei ze, “maar het was best lief om te doen, want het is alsof je een bijpassende pyjama draagt en het is knus en gezond en het is gewoon een hechte ervaring.

Een kerst koppel pyjama dragen als je single bent

Het is normaal dat mensen online klagen over hun single-zijn tijdens de feestdagen. Het is ook gebruikelijk om te zien dat mensen hun opwinding delen over het hebben van een partner om dingen mee te doen. Ondanks algemene aannames van de slechtste bedoelingen, beweren sommige paren die aan deze trend deelnemen, dat het niet hun bedoeling is om te pronken of een fantasie te promoten over wat het betekent om een relatie te hebben. In plaats daarvan is het gewoon een manier voor hen om hun eigen tradities te creëren.

Mark en Lies begonnen te daten in 2019 en wonen nu samen in Vinkeveen. Elk jaar delen ze dezelfde enkele bijpassende vakantiepyjama die ze ‘last minute’ bestelden bij bol.com nadat Mark zijn vriendin had overgehaald om deel te nemen aan de trend bij hem. “Het enige wat we nog online konden vinden was een extra grote damesset”, zei Mark, 28, die uitlegde dat de maat hen beiden toestond. (Lies is klein, ongeveer 1,50 meter lang, terwijl Mark meer dan 1,80 meter lang is en ongeveer 100 kilo weegt.) “Dus zij draagt het shirt, ik draag de broek, en vanaf dat moment werd het gewoon een kersttraditie”, voegde hij eraan toe.

Lies en Mark zeggen allebei dat er minder foto’s uit hun kindertijd zijn dan ze zouden willen, dus Lies, 25, zei dat het dragen van bijpassende pyjama’s en het maken van foto’s hun manier was om herinneringen te maken die ze toekomstige generaties kunnen laten zien. In tegenstelling tot de trend op sociale media, waar het ‘heel erg gaat om het samenstellen van een afbeelding’. We willen gewoon een herinnering hebben, want er zijn zoveel dierbare momenten die we ons allebei uit onze kindertijd herinneren dat er in wezen geen bewijs is en we vertrouwen gewoon op onze eigen verhalen”, voegde ze eraan toe.

Kerst pyjama voor koppel

Kerst pyjama voor koppel en/of kind: ‘gewoon te schattig’

Alex, een fulltime contentmaker, deed voor het eerst mee aan deze trend nadat een schoenenmerk in oktober contact met haar opnam met een samenwerkingsmogelijkheid om een product te promoten. Ze verzochten haar en haar man om bij de post een kerst pyjama voor koppel voor de feestdagen te dragen, wat haar ertoe aanzette er een paar te kopen. “Ik heb het gevoel dat veel van de populaire families van makers van content een soort pionier zijn geweest in deze obsessie om je hele gezin bijpassende kerstpyjama’s te laten dragen”, zegt Alex.

“Ik heb gewoon het idee dat een meerderheid van deze trend performatief is en dat het gewoon schattig is om er foto’s mee te maken”, zei Marieke, 24, in een telefonisch interview. “Ik heb het gevoel dat veel van de populaire families van makers van inhoud een soort pionier zijn geweest in deze obsessie om je hele gezin bijpassende kerstpyjama’s te laten dragen.”

Nu ze ze echter hebben, heeft ze het gedragen om aanvullende inhoud voor haar persoonlijke pagina te filmen. “Als ik geen maker van inhoud was, zou ik niet echt de behoefte voelen om bijpassende pyjama’s te krijgen, maar ik zal zeggen, het is eigenlijk te schattig,” zei ze.

Een Kerst pyjama voor koppel en kind is natuurlijk niet alleen weggelegd voor romantische partners. Veel mensen doen het nog steeds met hun vrienden, familie en zelfs hun huisdieren. Ben en Lysanne zeiden dat ze van plan zijn om in plaats daarvan platonisch bijpassende pyjama’s te dragen voor Kerstmis. “Ik ga het gewoon doen met mijn vriend, we hebben meer foto’s samen nodig”, zei Lysanne. “Laten we gewoon samen een shoot doen voor Kerstmis.”

Lysanne heeft ook acht van haar vrienden verzameld om mee te doen: “We hebben nog niet besloten wat het gaat worden, maar we gaan dit jaar allemaal bijpassende pyjama’s kopen en kerstfilms kijken.”

Zullen we de trend van matching pyjamasets hervatten? “Ja. Elk jaar bijpassende pyjamaset voor koppels. Wees er klaar voor.”

U leest: Kerst pyjama voor koppel kopen? Bestel matching kerst pyjama’s!

Ook populair: 53x de lekkerste en meest verleidelijke parfums voor mannen

Dit vind je misschien ook leuk: