Keuken schoonmaken met deze 15 simpele en snelle hacks

keuken schoonmaken

Met alle dagelijkse maaltijden, vuile vaat en morsen en spatten, voelt het onderhouden van een sprankelende keuken vaak onmogelijk. In dit artikelen delen we de beste tips voor een keuken schoonmaken schoonmaken om dit drukbezochte gebied in topvorm te houden.

Bekijk hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de badkamer, hier om de slaapkamer schoon te maken en hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de woonkamer.

15 hacks om de keuken schoon te maken

1. Kasten

Los een vaatwastablet op in een emmer heet water en gebruik een microvezeldoek om te reinigen. (Afspoelen is niet nodig.) Het snijdt door vet zonder een film achter te laten, zelfs op donkere kasten.

2. Aanrecht

Maak je gootsteen nat, bestrooi met zuiveringszout en werk tot een pasta. Bekleed de gootsteen met keukenpapier gedrenkt in witte azijn en laat ze 20 minuten staan. Spoel met warm water en een zachte doek, gebruik een oude tandenborstel om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen, zoals de afvoer.

Arm & Hammer Baking Soda – 454g

keuken schoonmaken

3. Verstopte afvoer

Giet een ketel kokend water door de afvoer. Voeg een kopje baking soda en een kopje azijn toe. Laat de oplossing borrelen en volg met meer kokend water.

4. Werkbladen


Ze zijn een grote investering, dus het is van cruciaal belang om voor ze te leren zorgen. Experts zeggen dat het gebruik van afwasmiddel, water en een vochtige doek een veilige gok is op alle oppervlakken. Bleekmiddel mag nooit worden gebruikt op marmer en kwarts, omdat het hun glans kan dof maken, maar hardnekkige vlekken kunnen worden schoongemaakt met verdunde isopropylalcohol en een natte doek.

5. Vaatwasserfilter

Kijk onder het onderste rek om het te vinden. (Raadpleeg de gebruikershandleiding voor details.) Men raadt aan om een ​​tandenborstel te gebruiken die in heet water en afwasmiddel is gedompeld om te schrobben.

6. Afzuigkap

Aan de buitenkant werken heet water en afwasmiddel goed om vet te verwijderen. We reinigen de filters met een onverdunde ontvetter en laten dit 20 minuten intrekken. Daarna schrobben met een zachte borstel en afspoelen.

7. Kookplaat

De kookplaat is een belangrijk onderdeel van een keuken schoonmaken. De reinigingsmethode hangt af van het type kookplaat dat je heb. Om een ​​gasfornuis schoon te maken, stelt ze voor om de roosters te verwijderen en ze in heet water met een opgelost vaatwastablet te laten weken. Om een ​​elektrisch fornuis schoon te maken, verwijdert u de branderelementen, besproeit u met ovenreiniger volgens de instructies en schrobt u met een niet-schurende spons. Herhaal tot het schoon is. Een andere goede tool is het plaatsen van een spatscherm tegen vlekken en spetters op en rondom het fornuis tijdens het koken.

Achterwand spatscherm glas in het zwart

8. Oven

Maak een pasta van zuiveringszout, witte azijn en water en breng aan op de binnenkant van de oven. Laat het een nacht staan. Gebruik ‘s morgens een met heet water bevochtigde doek om de oppervlakken af ​​te vegen. (Misschien moet je de schuursponsjes eruit halen,) Als de oven eenmaal schoon is, kun je jezelf in de toekomst tijd besparen door aluminium ovenschalen te gebruiken.

9. Ovenbladen

Laat ze een nacht weken in een grote plastic voorraadbak in zeer heet water met vier tot zes opgeloste vaatwastabletten en schrob ze vervolgens schoon. Hoe verleidelijk het ook is, doe dit niet in uw badkuip, omdat dit krassen op het glazuur kan veroorzaken.

10. Vuilnisbak

Voeg een halve kop bleekmiddel toe, vul met heet water en laat de oplossing een paar uur of een nacht staan ​​om sterke geuren te verwijderen. Schrob met een borstel om vastgekoekt voedsel los te maken, spoel af en laat drogen. Om slechte geuren tussen schoonmaakdagen te bestrijden, houd je wattenbolletjes gedrenkt in een paar druppels etherische olie onder de voering, of strooi je zuiveringszout in de zak.

Glorix Original – het bestverkochte bleekmiddel op bol.com

keuken schoonmaken

11. Magnetron


Zap een kom gevuld met water en een paar eetlepels witte azijn tot de oplossing kookt en het raam beslaat. De stoom maakt gehard voedsel zachter en maakt het schoonvegen een fluitje van een cent, terwijl azijn werkt als een geurverdrijver.

12. Laden

Leeg en stofzuig de binnenkant – je zult verbaasd zijn hoeveel er zich daarin kan ophopen!

13. Binnenkant van de koelkast


Verwijder alle planken en laden, stofzuig de kruimels en veeg alles schoon – inclusief de binnenkant van de koelkast – met een ontsmettingsoplossing van heet water en bleekmiddel. Zorg ervoor dat glazen onderdelen op kamertemperatuur zijn voordat u ze met heet water wast om te voorkomen dat ze barsten.

14. Buitenkant van de koelkast

Bij de keuken schoonmaken hoort ook de buitenkant van de koelkast. Vergeet niet de bovenkant van de koelkast schoon te maken en er achter en rond het snoer te stofzuigen. Veeg ook handgrepen en deuren af.

15. Vettige ramen


Verwijder de aanslag door afwasmiddel op een vochtige doek aan te brengen en veeg af met een wisser. Veeg druppels weg met een papieren handdoek. Uw ramen zullen nooit schoner zijn geweest.