Kleding kreukvrij zonder strijken: 6 makkelijke manieren!

kleding kreukvrij maken zonder strijken

Als je je klaarmaakt om naar kantoor te gaan voor een grote vergadering of presentatie, is het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken een gekreukte outfit. Misschien ben je op reis en was je handbagage niet goed voor je blouse, en is het strijkijzer in je hotelkamer kapot. Of misschien ben je thuis, maar heb je geen strijkijzer. Af en toe heb je een snelle oplossing tegen kreukels nodig voordat je de deur uitgaat. Natuurlijk staan ​​kledingstomers op de lijst, maar er zijn andere opties die niet zo voor de hand liggen. Hier zijn zes eenvoudige ijzervervangers om je kleding kreukvrij zonder strijken te maken!

6x je kleding kreukvrij zonder strijken

1. Gebruik een stijltang

Een stijltang is goed voor meer dan alleen het stylen van het haar. Een stijltang is geweldig om de kraag en manchetten van een overhemd glad te strijken. Neem een ​​vochtige doek om eventueel product van de stijltang af te vegen voordat u het opwarmt, zodat het niet op uw kleding terechtkomt.

2. Gebruik een haardroger

Hier is nog een beautytool die kreukels direct uit kleding blaast: een föhn. In een mum van tijd werkt het strijken van kleding met je föhn goed met items zoals een gebreide jurk die schouderdeuken kan hebben van draadhangers. In dit geval hoef je de jurk alleen maar over een douchegordijnroede of een stoel te draperen (of plat neer te leggen) en de stroom hete lucht over de kreukels te richten, vanaf ongeveer vijf centimeter afstand.

3. Spray de kreukels weg

Als je je gekreukelde kleding pas ontdekt als je bent waar je heen wilt, biedt Downy zijn Wrinkle Releaser-spray aan. Het enige dat u hoeft te doen, is de probleemgebieden besproeien en laten drogen. Het verwijdert ook statische elektriciteit en geuren, samen met rimpels. Als je veel reist, is het een goed idee om een ​​fles op reisformaat in je koffer te bewaren.

Als je dit product niet bij de hand hebt, is een schone spuitfles gevuld met water een andere manier om rimpels glad te strijken. Vernevel de gerimpelde delen en zorg ervoor dat de stof niet te nat wordt. Hang het kledingstuk vervolgens op en laat het aan de lucht drogen.

Het verwijderen van rimpels wordt niet veel eenvoudiger, maar het is niet de beste keuze als je haast hebt, tenzij je bereid bent vochtige kleding te dragen.

Met de TADA by Remy anti-kreuk spray is je favoriete outfit kreukvrij en fris voor de dag

Kleding kreukvrij zonder strijken

4. Hang kleding in een stomende badkamer

De douche zou je eerste rimpelaanval moeten zijn wanneer je naar het zakenconferentiehotel gaat. Het is vaak effectiever dan het gebruik van een strijkijzer. Als je wat kreukels wilt verwijderen, hang je gekreukte kleding dan tijdens het douchen in de badkamer. De hete stoom die de kamer overspoelt, helpt je kleding hardnekkige kreukels los te laten – en BONUS: het maakt ook je (keel)holten schoon! Als je kleren daarna vochtig aanvoelen, laat ze dan in de kast hangen met de deur open tot ze droog zijn.

5. Gebruik je wasdroger om stoom te maken

De stoominstelling op een wasdroger kan een stoomstoot op uw kleding afvuren en terwijl deze het rond gooit, verwijdert de droger snel eventuele kreukels. Dit werkt het beste bij kleine ladingen, en het geeft kleding niet zo fris, rechtstreeks van de schoonmakers, maar het maakt alles acceptabel glad.

Maar als je droger geen stoomcyclus heeft, kun je hem nog steeds gebruiken als kreukwijderaar. Gooi de gekreukte kleding en een paar ijsblokjes in de droger en laat deze een paar minuten op hoge temperatuur draaien. Het ijs smelt en verandert in stoom, die vervolgens de kreukels uit je kleding haalt.

6. Koop een goede kledingstomer

Een kledingstomer is de meest efficiënte manier om kleding kreukvrij zonder strijken te maken. Het is gebruiksvriendelijker dan welk strijkijzer dan ook, werkt op alle soorten kleding en warmt snel op. We hebben veel steamers getest en onze favoriet is de STEAMR, die kreukels uit alle stoffen kreeg toen we hem in ons laboratorium testten.

De STEAMR kledingstomer kan gewoon in je kast of ergens in je slaapkamer of wasruimte wonen. Het is ook een geweldige ontsmettingsoptie zonder dat je je kleding door de was hoeft te halen of naar een stomerij hoeft te brengen.

Zeg vaarwel tegen je logge strijkplank, strijkijzer en overvolle strijkmanden met de STEAMR Kledingstomer

Kleding kreukvrij zonder strijken

Ook populair: Slaapkamer koeler maken zonder airco op 4 makkelijke manieren