Kleding opvouwen: tips om ruimte te besparen in je kast of dressoir

kleding opvrouwen

Wanneer heb je voor het laatst nagedacht over je routine voor het opvouwen van kleding? De kans is groot dat je een beetje in een sleur zit, terwijl je doet wat je altijd hebt gedaan – of erger nog, je de was gewoon op een stapel laat ophopen die nooit wordt opgeborgen. Jakkes! Gelukkig is er een eenvoudigere manier die rommel elimineert, niet eeuwig duurt en het gemakkelijk maakt om te vinden wat u zoekt. Shira Gill, een professionele organisator en auteur van Minimalista: Your Step-by-Step Guide to a Better Home, Wardrobe, and Life, legt uit hoe je kleding kunt vouwen om ruimte te besparen in je kast of dressoir.

“Maak niet de fout om te denken dat deze kleine dingen geen verschil maken! Het gaat allemaal om het creëren van gemak in je dagelijkse leven en het stroomlijnen van je tijd”, zegt Gill. “Niet hoeven zoeken naar wat je wilt dragen, bespaart tijd en maximaliseert je dag. Als je echt bewust bezig bent met het opzetten van je kast in het algemeen, vermindert de stress en overweldiging van je dagelijkse leven.” Probeer deze ruimtebesparende technieken voor het opvouwen van kleding om je eigen kast op te ruimen en onze opslagruimte te maximaliseren.

Kleding opvouwen: tips voor meer kastruimte

1. T-shirts

Afhankelijk van je dagelijkse uniform en je ruimtebeperkingen, hoeft niet alles te worden opgehangen. Over het algemeen raadt Gill aan om nachtkleding, loungekleding en sportkleding op te vouwen en in een la of op een plank te plaatsen. Alles wat in een la kan kreuken, moet worden opgehangen.

Dit is haar vouwformule die je niet zal mislukken: leg je shirt met de voorkant naar beneden op een plat oppervlak, zoals een aanrecht of je bed. Vouw de mouwen op het shirt naar elkaar toe, plooien bij de schouder. Vouw vervolgens dubbel, zodat de voorkant van het shirt naar boven wijst, of vouw in drieën. Het opvouwen van mappen maximaliseert de ruimte, zodat u de overhemden in een lade kunt neerzetten in plaats van op elkaar.

Je kleding vouwen was nog nooit zo makkelijk! Met de Kleding Vouwplank kan je in 3 stappen je kleding zeer netjes opvouwen

Kleding opvouwen

2. Jeans

Jeans zijn misschien te groot voor een lade, maar als je een plank in je kast hebt, is het de perfecte plek om denim op te bergen.

Dit is haar no-fail vouwformule: leg je jeans plat en strijk rimpels glad. Zorg ervoor dat ze ook zijn geritst en dichtgeknoopt (dit maakt jeans gemakkelijker op te vouwen). Vouw ze in de lengte doormidden en stop het kruis naar binnen om één lange lijn te vormen. Vouw de jeans vervolgens in de breedte dubbel. Vouw de jeans in drieën en berg ze verticaal op in een la, of vouw ze nog een keer in de breedte en stapel ze op een plank.

3. Truien

“Een veelgemaakte fout die ik mensen zie maken, is dat ze truien proberen op te hangen. Afhankelijk van het breisel en het gewicht kan het ophangen van een trui de stof belasten of sporen achterlaten op de hanger”, zegt Gill. ‘Je kunt ze beter opvouwen.’

Dit is haar no-fail vouwformule: een makkie om te vouwen, je hebt niet eens een plat oppervlak nodig! Gill vouwt ze staande op en houdt de trui met één hand op elke schouder vast. Vouw de mouwen naar elkaar toe. Vouw de trui vervolgens in de breedte dubbel.

4. Sokken

De meeste mensen vouwen ze verkeerd omdat iedereen leert om sokken bij elkaar in te rollen om een ​​balletje te maken, legt Gill uit. Maar het schaadt de integriteit van de sok. Ook houden mensen echt vast aan sokken, zelfs als ze groezelig zijn en niet bij elkaar passen. Als er geen match is, gooi het dan in een zak en breng het naar je plaatselijke textielrecyclingcentrum.

Dit is haar vouwformule zonder fouten: leg ze in plaats daarvan van hak tot teen op elkaar, vouw ze dubbel en vouw ze dan weer dubbel. Gebruik een lade-organizer om een ​​rij sokken te maken.

Deze handige Kleding Opbergbox Set is perfect voor het netjes opbergen van je jurkjes, stropdassen, topjes, t-shirts, overhemden, ondergoed, sokken en broeken. Zo houd je de kledingkast netjes en geordend

Kleding opvouwen

5. BH’s

De meeste mensen duwen de ene beker in de andere beker. Het is een no-no en verkort de levensduur van je bh.

Dit is haar opvouwbare formule: maak in plaats daarvan de achterkant vast, stop de riemen erin en houd de kopjes naar je toe gericht, en plaats ze in je la. Om meer ruimte te besparen, houdt u de linkerbeker op zijn plaats, pakt u de rechterbeker op en draait u deze ondersteboven zodat deze vlak op de linkerbeker nestelt. Steek vervolgens de bandjes er netjes in.

6. Ondergoed

“Het leven is te kort om ondergoed op te vouwen”, zegt Gill. In plaats daarvan koopt ze naakt en zwart ondergoed en bewaart ze netjes op stapels in haar la.

Dit is haar no-fail vouwformule: als je jezelf niet kunt helpen of een grote en gevarieerde collectie ondergoed hebt, kun je als volgt ervoor zorgen dat elk paar gemakkelijk te vinden is. Leg de slip of string plat, vouw elke kant naar binnen en vouw vervolgens het kruis naar het midden van het ondergoed, zodat het in drieën naar boven wordt gevouwen. Plaats elk paar verticaal in de standaard vouwformatie voor ordners.

De JoFlow Klerenhanger is een echte ruimte-bespaarder (tot wel meer dan 80% ruimtebesparing!), want je kunt er zes truien of blouses tegelijk op kwijt

U leest: Kleding opvouwen: tips om ruimte te besparen in je kast of dressoir

Ook populair: Top 10 beste pyjama voor dames die een fijne nachtrust garanderen