Knot maken met hulpstuk: dit is waarom je niet zonder kunt

Knot maken met hulpstuk


Ben je schuldig aan het te vaak dragen van een knot in je haar? Akkoord, dit kapsel een veelzijdige keuze. Het kan worden gestyled met accessoires en stylingproducten of het kan een messy knot worden, rommelig voor een doorleefd effect. Hoe je ook kiest om een knot te dragen, we zijn er zeker van dat het soms een lastig karwei kan zijn, , want vaak kan dit makkelijke kapsel de oorzaak zijn van haarproblemen. Te hardhandig een knot maken kan leiden tot haaruitval en hoofdpijn. Een knot maken met hulpstuk kan daarom een uitkomst bieden. In dit artikel laten we zien wat je moet weten over het te vaak dragen van een knot en welk hulpstuk je daarbij kan helpen!

Met de Magic Bun Maker maak je in een handomdraai de perfecte knot

Knot maken met hulpstuk

Pluspunten van een knot in je haar

Houdt haar uit het gezicht

Het belangrijkste dat we allemaal leuk vinden aan een knot in je haar, is dat het je haar uit je gezicht kan houden en je er stijlvol uit laat zien terwijl je dat doet. Voeg een schattig vlinderdasje, scrunchie of haarspeldjes toe en je hebt een buitenkapsel dat bij elk ensemble past.

Verhoogt gelaatstrekken

Wanneer je een hoge knot draagt, verheft het onmiddellijk je look en ook je gelaatstrekken. Deze stijl kan ervoor zorgen dat je kaaklijn er meer uitgesproken uitziet en het kan ook je jukbeenderen laten knallen. Combineer het met een gordijnpony en je hoeft niet veel meer te contouren voor gebeitelde functies.

Zorgt voor strakke en chique stijlen

Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor de gladde aanpak met een strakke knot vol met haargel voor glans. Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke getextureerde knot met ranken die het gezicht omlijsten voor een meer volumineuze en toch gestylede look die het geheim van je ongewassen haar verbergt.

Knot maken met hulpstuk
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Minpunten van een knot in je haar

Veroorzaakt haarbreuk

Als je je bovenste knot te strak knoopt, zal dit zeker breuk veroorzaken, wat zich zal vertalen in losgeslagen lokken en kroezen. Het kan ook uitdroging en breuk veroorzaken bij de kruin, omdat het daar wordt gestut. Denk eraan om altijd voorzichtig te zijn met je haar, vooral wanneer je een topknoop maakt.

Kan tot hoofdpijn leiden

Als je je haar te lang op je kruin draagt, zal dat zeker wat pijn veroorzaken. Denk er eens over na, bobby-pinnen om het op zijn plaats te houden, een haarband die strak is gewikkeld om je lokken in een knotje vast te zetten, gladde gedraaide knotten die net zo strak zijn als ze eruitzien. Dit alles zal hoofdpijn veroorzaken, dus het is het beste om je haar soms los te laten en het indien nodig te masseren.

Leidt tot toename van haaruitval

Is het je opgevallen dat er veel haar op je elastiek zit? Knotten kunnen haaruitval veroorzaken als het continu wordt gedragen, omdat het de neiging heeft om aan het haar te trekken. Het is niet aan te raden om 24/7 een knot te dragen als je haaruitval probeert te verminderen.

Tip: gebruik de Magic Bun Maker

Een snelle knot maken met hulpstuk kan met de Magic Bun Maker. Rol je haar eenvoudig in de Bun Maker en hij verdwijnt onder je haar in een mooie knot. De bun maker is licht van gewicht en uiterst comfortabel om te dragen. Te gebruiken voor (schouder)lang haar! Er wordt een speciaal transparant haarelastiek bijgeleverd. Zo creëer je op milde en supersnelle wijze de perfecte knot waarbij je in veel mindere mate de nadelen ervaart. Voor €6,95 heb je twee stuks + elastiek, je kan hem bestellen bij bij bol.com.

Ook populair: 7x de beste anti-roos shampoo aller tijden volgens dermatologen

Dit vind je misschien ook leuk: