Kom je aan van wijn drinken? Dit is de enige waarheid

Kom je aan van wijn drinken

Wijn is een hart-gezonde drank. Maar kan het drinken van wijn leiden tot gewichtstoename? Een goed glas wijn, of het nu een lekkere volle en verfijnde witte wijn is of een heerlijke Rosè, het wordt door velen bewonderd en gesmaakt. Het is een van de oudste gefermenteerde dranken en de wortels gaan terug tot de Egyptische, Griekse en Romeinse beschavingen. Van jongs af aan was bekend dat wijn veel gezondheidsvoordelen had. Het werd ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Maar de technologie is vooruitgegaan, het leven is eenvoudiger geworden en we zijn in de loop van de tijd lui en sedentair geworden. Dus, is het nog steeds oké om wijn te drinken? Heeft het dezelfde gezondheidsvoordelen? Of kan het drinken van wijn gewichtstoename veroorzaken? Lees dit bericht om alle antwoorden te krijgen. Naar beneden scrollen!

De best beoordeelde kurkentrekker op bol.com: de Bar Essentials Heavy Duty Kelnersmes is speciaal ontworpen om zelfs de hardnekkigste flessen met gemak te ontkurken

kom je aan van wijn drinken

Leidt het drinken van wijn tot gewichtstoename?

Om deze vraag te beantwoorden, moet u begrijpen dat elk voedsel dat u consumeert calorieën bevat. Op basis van het aantal calorieën dat u verbruikt en verbrandt, wordt uw gewichtstoename of -verlies weergegeven. Als u te veel calorieën eet en ze niet verbrandt door te sporten of een zittend leven te leiden, krijgt u overgewicht, wat mogelijk bijdraagt ​​aan gezondheidsproblemen zoals een beroerte, cardiovasculaire problemen, diabetes, enzovoort. Aan de andere kant kan het handhaven van een caloriearm dieet helpen om uw gewicht onder controle te houden, aangezien er geen sluitend bewijs is om te bewijzen dat een caloriearm dieet zal helpen om gewicht te verliezen.

Droge wijnen bevatten doorgaans minder calorieën omdat ze een lager suikergehalte hebben in vergelijking met andere zoete wijnen, en mousserende wijnen bevatten de minste calorieën. Gemiddeld kan een wijnglas ongeveer 140-150 ml wijn bevatten en per portie van deze hoeveelheid bevat het ongeveer 120-130 calorieën. Omdat wijn een gefermenteerde alcoholische drank is, gemaakt van druiven, bevat het van nature calorieën, waardoor je uiteindelijk calorieën in vloeibare vorm binnenkrijgt.

Met mate leidt het consumeren van wijn niet tot gewichtstoename. Het woord matiging kan in deze context echter niet genoeg benadrukt worden, aangezien matiging uiterst subjectief is voor elk individu, op basis van hun leeftijd, activiteitenniveau, lichaamssamenstelling en omgevingsomstandigheden. Elke dag een glas wijn drinken, leidt misschien niet tot gewichtstoename, maar wanneer u het aantal porties en hun frequentie begint te verhogen, verhoogt u ook uw calorie-inname. Langdurige consumptie van overmatige hoeveelheden calorieën zonder ze te verbranden zal leiden tot gewichtstoename.

Nu vraag je je misschien af ​​of al het drinken van wijn je darmen doet knallen of je een wijnbuik geeft? Is wijnbuik überhaupt iets? En hoe anders is het dan een bierbuik?

Wijnbuik versus bierbuik

Er is niet veel verschil tussen een bierbuik en een wijnbuik. Interessant is dat noch bier, noch wijn direct correleert met de uitzetting in je taille en uitsteeksel van je darm. Ja, bier en wijn bevatten beide calorieën en zoals eerder vermeld leidt het consumeren van overtollige calorieën tot gewichtstoename. Ergo, het consumeren van overmatige hoeveelheden bier of wijn leidt tot algehele gewichtstoename in uw lichaam en is niet specifiek beperkt tot uw buikstreek.

Afgezien van de wijn of het bier dat je drinkt, heb je ook de neiging om veel calorierijk voedsel te combineren met je glas wijn of een pint bier. Voedsel zoals pizza, hamburger, pasta en gefrituurd voedsel zoals nacho’s en chips bevatten veel vet en koolhydraten die bijdragen aan je calorie-inname.

Deze fastfoods hebben een hoge smaak, een lage voedingswaarde en een laag vullend vermogen waardoor je naar meer hunkert. Het koolhydraatgehalte in deze voedingsmiddelen is van lage kwaliteit vanwege hun sterk bewerkte karakter en leidt vaak tot gewichtstoename.

Dus wat als u met mate of af en toe alcohol of wijn drinkt en u let op uw gewicht door uw calorie-inname in de gaten te houden. Ondanks dit alles heb je een grotere buik. Komt dit door de alcohol of door sommige van je hormonen?

Alcoholbuik versus hormoonbuik

Zoals eerder vermeld, leiden wijn, bier of alcohol rechtstreeks tot gewichtstoename rond uw buik, in plaats daarvan heeft u de neiging om het totale lichaamsgewicht aan te komen. Maar leidt het consumeren van alcoholische dranken tot veranderingen in je hormonen en leidt deze verandering op zijn beurt tot gewichtstoename?

Er is genoeg en meer bewijs om te bewijzen dat alcoholgebruik schadelijk is voor je gezondheid. Het kan door elk van uw interne organen dringen en schade aan uw weefsels veroorzaken die ertoe kunnen leiden dat uw organen niet meer functioneren. Het tast ook je endocriene systeem aan, een van de belangrijkste systemen in je lichaam dat verantwoordelijk is voor de communicatie tussen de verschillende organen, klieren en het centrale zenuwstelsel. Het endocriene systeem is ook verantwoordelijk voor het reguleren van de hypofyse die de afgifte van hormonen in uw lichaam regelt. Langdurige en overmatige consumptie/misbruik van alcohol en alcoholische dranken leidt tot verstoring van deze systemen en kan leiden tot verschillende schildklieraandoeningen die uw hormonale productie verstoren.

Als je dit op de proef wilt stellen, om te zien of het de alcohol of je hormonen zijn die ervoor zorgen dat je aankomt, stop dan ongeveer een maand met het drinken van wijn of een andere alcoholische drank. Combineer deze onderbreking van het drinken met een goed afgerond en uitgebalanceerd dieet. Dit betekent niet dat je op een crashdieet gaat van alleen groenten en soep. Eet het voedsel dat je normaal zou eten en breng kleine veranderingen aan, zoals het toevoegen van een portie groene bladgroenten en het weglaten van suikerhoudend voedsel. Dit kan u helpen te begrijpen of uw gewichtstoename wordt toegeschreven aan de wijn en alcohol of dat u hormonale problemen heeft (wat wordt vastgesteld door middel van een bloedtest). Zelfs als je aankomt vanwege hormonale problemen, is het simpele wat je kunt doen alcohol vermijden, omdat het van nature slecht voor je is.

Ik heb begrepen dat wijn in gematigde hoeveelheden prima is en dat je af en toe kunt genieten van een paar glaasjes, maar hoe zit het met dat opgeblazen gevoel daarna?

In de succesvolle ‘Slurp’ reeks beschrijft Ilja Gort elk jaar de belevenissen op zijn wijnchateau La Tulipe in Bordeaux. In Slurpen in Frankrijk verhaalt hij over succes en hoe je dat kunt bereiken, maar ook over de keerzijde daarvan

kom je aan van wijn drinken

Maakt wijn je een opgeblazen gevoel?

Ja, van wijn krijg je een opgeblazen gevoel omdat er gist in zit. Wijn is een alcoholische drank. Wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, heeft het de neiging om uw maagdarmkanaal te overweldigen en veroorzaakt het een ontsteking die resulteert in een opgeblazen gevoel. Sommigen van jullie kunnen een opgeblazen gevoel hebben na een enkel glas wijn, terwijl anderen meer dan een glas en een fles kunnen consumeren en zich niet opgeblazen voelen, het heeft de neiging om van persoon tot persoon te verschillen.

Nu u de voor- en nadelen van het drinken van wijn kent en begrijpt waardoor uw bierbuik of wijnbuik ontstaat, bent u beter geïnformeerd over wijn en de effecten ervan op uw gezondheid. Als je nog steeds wijn als onderdeel van je leven wilt hebben en die balans tussen een gezonde levensstijl en een beetje plezier wilt behouden, zijn hier een paar manieren om dat te doen.

Manieren om wijn te drinken en gezond te blijven

Als het gaat om het leiden van een gezonde levensstijl, moet u als algemene praktijk alle vormen van alcohol vermijden. Wijn is echter een beetje anders dan je gewone alcohol, omdat het een verbinding bevat die resveratrol wordt genoemd en die wordt aangetroffen in de druiven die worden gebruikt bij het maken van wijn. Resveratrol is een antioxidant waarvan bekend is dat het ontstekingsremmend van aard is en waarvan wordt aangenomen dat het ook de eigenschap heeft om hart- en vaatziekten op afstand te houden wanneer het in een beperkte hoeveelheid wordt geconsumeerd. Niettemin is het raadzaam om met mate wijn te consumeren, terwijl u een gezond en uitgebalanceerd dieet volgt en deze tips opvolgt om gezond te blijven tijdens het drinken van wijn.

Eerst eten, later drinken
Er zijn twee redenen waarom u geen wijn moet drinken voor uw maaltijd. De eerste reden is dat je van wijn op een lege maag heel snel aangeschoten wordt in vergelijking met het drinken van wijn als je eenmaal iets hebt gegeten. De tweede reden is dat wijn of alcohol de neiging heeft om je eetlustreceptoren te stimuleren en je de neiging hebt om te veel te eten. Wijn drinken na je maaltijden is ideaal, omdat je je niet snel aangeschoten voelt en het voor je lichaam gemakkelijker is om de calorieën in de wijn op te nemen, samen met de calorieën die in je maaltijd aanwezig zijn.

Houd uw calorietelling per glas in de gaten
Een glas wijn of per portie is ongeveer 145-150ml, wat gemiddeld 120-130 calorieën bevat. Vrouwen hebben gemiddeld 2000 calorieën nodig en mannen 2500 calorieën per dag. Dit is echter afhankelijk van de lengte, het gewicht, de fysieke activiteit en de algehele levensstijl van de persoon. Rekening houdend met deze algemene caloriebehoefte, moet u rekening houden met het aantal calorieën dat u in de vorm van wijn wilt consumeren.

Vermijd ‘s avonds laat wijn te drinken
Net zoals je vermijdt om ‘s avonds laat te eten, vermijd het drinken van wijn’ s avonds laat, omdat je lichaam de neiging heeft om wijn af te breken in plaats van vet te verbranden. Houd in plaats daarvan een tussenruimte van twee tot drie uur aan tussen uw maaltijd en het slapengaan, dit is ook van toepassing op uw wijndrinken. Studies hebben aangetoond dat het nuttigen van een late maaltijd en slapen onmiddellijk het risico op diabetes en hart- en vaatziekten verhoogt.

Kies Droge Rode Wijn
Droge rode wijn heeft, in vergelijking met andere wijnen, meer antioxidanten die bij matige consumptie een positieve invloed hebben op je lichaam. Het is ook belangrijk dat u rekening houdt met het alcoholgehalte in uw wijnfles. Probeer bij het kiezen van uw wijn een fles te zoeken met minder dan 13,5% ABV.

Dure wijn kopen
Als je een dure fles single malt-whisky koopt of welke dure alcohol dan ook, dan maak je het niet allemaal in één nacht op. Je zult het waarschijnlijk minder vaak drinken omdat je het voor een speciale gelegenheid wilt bewaren. Dezelfde logica is van toepassing op het kopen van een dure fles wijn, waar je die bewaart voor een speciale gelegenheid en ervan geniet met mensen die speciaal en dicht bij je zijn. Trouwens, als je geld blijft uitgeven aan dure wijn, krijg je waarschijnlijk financiële problemen en dat is iets wat je niet zou willen, toch?

Nu vraag je je af of je deze tips en trucs met wijn volgt en een gezonde levensstijl aanhoudt, kun je hetzelfde doen met andere alcohol?

Het bestverkochte wijnglas op bol.com: het Iittala Essence Rode Wijn glas

kom je aan van wijn drinken

Hoe alcohol te drinken zonder aan te komen?

Door dit hele artikel heen heb je gelezen dat alcohol slecht is voor je gezondheid, boordevol calorieën zit en een negatief effect heeft op je maag-darmstelsel waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. Ondanks dat u al deze informatie kent, zijn hier een paar dingen die u moet weten als u zich nog steeds afvraagt ​​of u alcohol in uw levensstijl kunt opnemen of dat de aanwezigheid ervan onvermijdelijk is.

Het aantal calorieën varieert voor elke alcohol
De opties zijn breed als het gaat om alcohol; bier, gin, wodka, tequila, rum, en de lijst gaat maar door. Het aantal calorieën per portie voor elk van deze alcoholische dranken verschilt. Een pint bier (335 ml) bevat bijvoorbeeld ongeveer 153 calorieën, terwijl een pint light bier 103 calorieën bevat. Rum bevat tussen de 97-120 calorieën per portie van 45 ml. De drank met de minste hoeveelheid calorieën is wodka met 97 calorieën. Het is belangrijk op te merken dat deze calorische waarden alleen van toepassing zijn als je ze drinkt op de rotsen of met water, op het moment dat je cola, frisdrank, tonic water of een andere mixer toevoegt, stijgt de calorie aanzienlijk.

Vermijd vettig, gefrituurd, verwerkt en vet voedsel
U weet dat de alcoholische drank naar keuze een goede hoeveelheid calorieën bevat en het toevoegen van mixers in de vorm van verwerkte sappen en frisdranken zal dat aantal calorieën nog meer verhogen. Houd dus rekening met het voedsel dat u samen met uw alcohol consumeert. Voedingsmiddelen zoals pizza’s, frites en uienringen zitten boordevol calorieën en verzadigde vetten. In plaats daarvan zou je kunnen proberen deze voedingsmiddelen te vervangen door een komkommersalade of wortelen of noten, die gezondere opties zijn.

Blijf gehydrateerd
Water is je beste vriend als je aan het drinken bent. Drink een glas water voor je eerste drankje, blijf water drinken tussen je drankjes door en drink water na je drankje. Het is essentieel om gehydrateerd te blijven als je drinkt, omdat water uitdroging helpt voorkomen die tot katers leidt. Ook zorgt het drinken van veel water ervoor dat je een vol gevoel krijgt en dat je uiteindelijk minder alcohol gaat drinken, waardoor je die extra calorieën vermijdt.

Het kan een uitdaging zijn om een ​​gezonde levensstijl aan te houden en daarbij wijn te drinken. Wat te doen met het gewicht dat je bent aangekomen door wijn en hoe verlies je dat gewicht?

Hoe buikvet te verliezen dat is verkregen door alcohol?

Al het alcoholgebruik en de wijn die je hebt gedronken, begint je langzaam in te halen en je buik lijkt eruit te springen. Hoe kom je hiervan af? Op een crashdieet gaan? Doe een ontelbare crunches? Alleen leven van brood en water? Nee! Geen van deze zal helpen om van dat buikvet af te komen. Er zijn consistente en bewuste veranderingen in levensstijl nodig om weer in vorm te komen.

Hier zijn een paar eenvoudige en uitvoerbare veranderingen in levensstijl die u kunt aanbrengen om weer in vorm te komen.

Uw calorie-inname verminderen
Dit is het belangrijkste om te doen, het verminderen van het aantal calorieën dat je verbruikt. Het betekent niet dat je jezelf uithongert. Het betekent simpelweg dat u de hoeveelheid calorierijk en bewerkt voedsel uit uw dieet vermindert. Het vermijden van suikerhoudende dranken en gefrituurd voedsel is een eenvoudige manier om dit aan te pakken.

Minder porties
U kunt genieten van uw pizza of ijsje en toch afvallen. Het enige wat u hoeft te doen is de hoeveelheid pizza of ijs of een van uw favoriete snacks te verminderen. Als u bijvoorbeeld in één keer een hele grote pizza in uw eentje eet, eet dan in plaats daarvan een kleine persoonlijke pizza. In plaats van een bak vol met je favoriete ijs te eten, beperk je jezelf tot een enkele schep.

Gezond voedsel eten
Zorg ervoor dat u groene bladgroenten en fruit als onderdeel van uw dieet opneemt. Eet voedingsmiddelen zoals haver, gerst, bonen en volle granen omdat ze rijk zijn aan vezels en vezels zijn goed voor je darmen.

Loop elke dag of voeg een kleine training toe
Veranderingen in uw dieet aanbrengen is geweldig, het geeft u een goed gevoel en helpt u gezond te blijven. Maar als u uw gewichtsverlies echt wilt versnellen, moet u die calorieën verbranden, en wat is een betere manier om dat te doen dan een goede ouderwetse oefening.

Een simpele wandeling van 30 minuten of een paar minuten traplopen zal je helpen meer calorieën te verbranden. Als je tijd hebt of tijd kunt maken in je drukke schema, probeer dan High-Intensity Interval Training (HIIT) te doen die elementen van cardio- en krachttraining combineert.

Als je het idee hebt dat je door ontelbare crunches te doen je buikvet zult verliezen, dan heb je het mis. Spotreductie bestaat niet. Het gewicht dat je hebt bereikt, is in de loop van de tijd en alleen door er tijd en moeite in te steken, zul je dat gewicht verliezen.

Wijn is geliefd bij velen en wordt gepopulariseerd als een hartverwarmende drank. Maar leidt wijn tot gewichtstoename? Hoewel het drinken van wijn met mate geen negatieve effecten heeft, kan overmatige inname leiden tot gewichtstoename en een opgeblazen gevoel. Daarom wordt geadviseerd om zich aan 1 of 2 glazen per dag te houden. U kunt het risico op gewichtstoename ook verkleinen door eerst te eten en later te drinken en het aantal calorieën per glas te controleren. Ga voor droge rode wijn en vermijd het drinken van wijn ‘s avonds laat om de bijbehorende gewichtstoename verder onder controle te houden.

De AEREND wijnstopper met hendel van roestvrij staal is de best beoordeelde wijnstopper op bol.com

kom je aan van wijn drinken

Belangrijkste leerpunten

  • Een portie van 140-150 ml wijn bevat 120-130 calorieën, dus een glas wijn per dag drinken is prima.
  • Consumptie van overmatige wijn zonder de extra calorieën te verbranden, kan het gewicht verhogen.
  • Langdurig en overmatig alcoholgebruik kan het endocriene systeem aantasten en schildklieraandoeningen veroorzaken.
  • U kunt enkele eenvoudige tips volgen om gezond te blijven, zoals het vermijden van ‘s avonds drinken.

U leest: Kom je aan van wijn drinken? Dit is de enige waarheid

Ook populair: Top 10 beste verkoelende matras topper en losse matrassen

Dit vind je misschien ook leuk: