Koptelefoon of oortjes voor je kind: wat kan je het beste kiezen?

koptelefoon oortjes kind

Is een koptelefoon of oortjes voor je kind beter? Het beantwoorden van deze vraag is steeds belangrijker geworden naarmate de wereld de COVID-19-voorzorgsmaatregelen blijft nemen. Uw kind heeft misschien af ​​en toe een koptelefoon of oortjes gebruikt voor de pandemie, maar inmiddels – met online lessen en het gezelschap van het hele gezin tijdens quarantaine – maakt het waarschijnlijk deel uit van hun dagelijkse routine om ze in de buurt te hebben.

Hoewel het voor kinderen gezond kan zijn om een ​​koptelefoon of oortjes te gebruiken om zichzelf wat privacy te geven bij het gamen, luisteren, leren en kijken, is de constante dosis ruis misschien niet het beste voor hun gehoor. Zonder veiligheidsmaatregelen en een beetje controle over hoe vaak ze een koptelefoon of oortelefoon gebruiken, kunnen kinderen auditieve volheid, communicatieproblemen, oorsuizen, gehoorverlies, gevoeligheid en zelfs pijn krijgen.

In dit artikel vergelijken we de koptelefoon met oortjes voor het kind en bespreken we een aantal veilige opties als het gaat om het beluisteren van geluid door kinderen.

De JBL JR310BT Kids Draadloze On-Ear Koptelefoon is de best beoordeelde kinder koptelefoon op bol.com. Het JBL geluid is ontworpen om nooit meer dan 85dB te bevatten, waardoor het veilig is voor zelfs de allerkleinste muziekfans.

koptelefoon oortjes kind

Wat zijn de voor- en nadelen van een koptelefoon?

Laten we dit eerst uit de weg ruimen: hoofdtelefoons voor volwassenen mogen nooit door kinderen worden gebruikt. Koptelefoons die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, houden rekening met hun smallere gehoorgangen en het gebruik ervan zal minder snel nadelen met zich meebrengen.

Ouders zeggen misschien dat een koptelefoon nodig is om hun kinderen bezig te houden tijdens een lange rit of een lange vlucht. Hoewel dit waar kan zijn, vooral voor kinderen die gevoelig zijn voor onbekende beelden en geluiden, moeten ze voorzichtig zijn met het gebruik van een niet-afgetopte hoofdtelefoon.

Er zijn veel nadelen aan het gebruik van een koptelefoon door uw kind. Consistente blootstelling aan hard geluid kan hun gehoor negatief beïnvloeden. Het gebruik van een koptelefoon kan kinderen ook minder bewust maken van hun omgeving – iets dat ongelukken kan veroorzaken als ze niet gewoon op hun plaats zitten. Het gebruik van een koptelefoon kan ook duizeligheid veroorzaken, en het delen van een koptelefoon met een ander kind kan er ook voor zorgen dat ze ziektekiemen delen.

Veel van de beste kinderhoofdtelefoons hebben een maximum van 85 decibel, wat kan helpen bij beperkt gebruik. Bij blootstelling aan lawaai gaat het niet alleen om de intensiteit van het geluid, maar ook om de duur. De meeste kinderhoofdtelefoons hebben ook een lange batterijduur en comfortabele oorkussens, wat langdurig gebruik kan stimuleren. Ouders moeten ervoor zorgen dat het volume nooit boven de 60% komt en dat kinderen niet langer dan een uur achter elkaar met een koptelefoon luisteren.

Ouders moeten er ook rekening mee houden dat blootstelling aan lawaai cumulatief is. Het gebeurt niet alleen wanneer hun kinderen een koptelefoon gebruiken. Als een kind ook drumt, het gras maait of wordt blootgesteld aan andere vormen van lawaai, moeten ze beschermende oorkappen dragen of een ruisonderdrukkende hoofdtelefoon hebben die ze in deze situaties kunnen gebruiken. Schade door constant geluid, zelfs bij lagere decibel, kan zich zonder waarschuwing opbouwen.

Wat zijn de voor- en nadelen van oortjes?

Hoewel hoofdtelefoons kunnen worden ontworpen om een ​​ruisonderdrukkingsfunctie te hebben, ondersteunen oortelefoons dit vaak niet in hun ontwerp. Oortelefoons sturen geluiden rechtstreeks naar de trommelvliezen en hebben ook de neiging om veel ziektekiemen te dragen. Hoewel oordopjes minder duur zijn en gemakkelijk mee te nemen zijn, zijn het kleine luidsprekers die u in uw oren draagt ​​- consequent gebruik van oortelefoons kan permanent gehoorverlies veroorzaken, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Omdat oortelefoons gemakkelijk te verliezen zijn, zullen ouders eerder goedkopere vervangingen kopen – en het zijn low-end oortelefoons die niet vaak worden geleverd met lagere maximale decibelniveaus en oordopjes hebben die geluiden produceren die tot negen keer luider zijn dan hoofdtelefoons.

Als uw kind een Apple-apparaat gebruikt, kunt u de instellingen voor ouderlijk toezicht gebruiken om lagere geluidsniveaus in te stellen. Deze instellingen blijven vergrendeld met een wachtwoord. Daarnaast kunt u de oortelefoon bedienen zoals u een hoofdtelefoon zou gebruiken: volume op 60%, slechts 60 minuten per dag.

De Trust Buddi Kinder oortjes is een kindveilige in-ear hoofdtelefoon met kleurrijk ontwerp en volumebegrenzing. Veilig te gebruiken voor kinderen van 4 jaar en ouder.

koptelefoon oortjes kind

Welke moet uw kind gebruiken?

Medische experts zijn nu van mening dat hoofdtelefoons en oortelefoons bijdragen aan vroegtijdig gehoorverlies bij kinderen en tieners. Door lawaai veroorzaakt gehoorverlies (NIHL) treft nu 20% van adolescenten van 12-19 jaar.

Hoewel ouders zeker regels kunnen afdwingen als het gaat om het gebruik van hoofdtelefoons of oortelefoons – nooit meer dan een uur gebruik per keer, en het volume altijd op maximaal 60% zodat kinderen mensen kunnen horen praten – zijn deze gewoonten niet voldoende om te voorkomen dat mogelijk gehoorverlies.

Maar als je je kind toch een koptelefoon of oortjes moet laten gebruiken, dan is de beste kinderkoptelefoon ruisonderdrukking met een decibellimiet. Zelfs de duurste oortelefoons zijn hier niet mee te vergelijken.

Als je kunt, moet je wachten tot je kind oud genoeg is om je te vertellen of het volume van wat ze horen comfortabel voor ze is of te hard. Het gehoor van kinderen moet ook om de drie jaar worden getest, vooral als een kind vaak “wat?” zegt, met of zonder koptelefoon op.

U leest: Koptelefoon of oortjes voor je kind: wat kan je het beste kiezen?

Ook populair: Vermoeide ogen door beeldscherm voorkom je met een blue light bril

Dit vind je misschien ook leuk: