Kringen onder ogen verminderen met deze drie simpele methoden

kringen onder ogen verminderen

Als je ‘s ochtends wakker wordt en in de spiegel kijkt om donkere kringen onder je ogen te zien, is je eerste gedachte misschien: “Een slechte nachtrust, hè?” En je zou niet verkeerd zitten – je slaap kan zelfs de toestand van je onderogen beïnvloeden. Maar dat is niet de enige reden waarom u in dat gebied een paarsblauwe of bruine tint op de huid ziet, zoals we hebben geleerd van de dermatoloog die we hierover spraken. Hij liet ons weten op welke drie manieren we kringen onder ogen verminderen kunnen.

Waarom hebben mensen donkere kringen?

Er zijn drie redenen waarom de ogen onder de ogen donkerder kunnen lijken dan de rest van het gezicht:

  • aderen onder de huid
  • hyperpigmentatie
  • holheid

Elk van deze redenen voor duisternis vereist een andere behandelmethode, dus u moet eerst vaststellen welke de meest waarschijnlijke boosdoener is om het te behandelen en te voorkomen.

Betekenen donkere kringen dat je niet genoeg slaapt?

Het blijkt dat het geen mythe is dat je slaap je huid aantast, zelfs niet in bepaalde gebieden zoals je onderogen. Een gebrek aan slaap veroorzaakt een toename van de bloedstroom waardoor de bloedvaten onder je ogen verwijden, waardoor ze prominenter lijken onder de toch al dunne huid. Bovendien kunt u “zakken” onder uw ogen opmerken als gevolg van het feit dat deze bloedvaten “lekkend” worden, zegt een arts die gespecialiseerd is in oculoplastische chirurgie of procedures die verband houden met de ogen. Dit leidt tot vocht dat in de omliggende gebieden sijpelt en het onderste ooglid een gezwollen uiterlijk geeft. Bovendien kan de resulterende wallen ertoe bijdragen dat het gebied onder de ogen er donkerder uitziet omdat het een schaduw werpt. Niet alleen dat, een gebrek aan slaap kan je bleker doen lijken, waardoor donkere gebieden meer kunnen opvallen dan anders het geval zou zijn.

Wat kan ik doen aan blauwe kringen onder de ogen?

De huid onder je ogen is een van de dunste lagen van het lichaam, wat betekent dat de aderen onder het oppervlak, zelfs onder de beste omstandigheden, kunnen doorschijnen. Sommige mensen hebben echt prominente aderen rond het oog en aderen kunnen deze paarsachtige kleur hebben die een donkere schaduw werpt. Dit type donkere kring wordt het meest waarschijnlijk beïnvloed door slaap vanwege de aderverwijding die optreedt wanneer u niet genoeg zzz’s krijgt. Zelfs als de aderen niet verwijd zijn, kun je de paarsblauwe tint die ze veroorzaken opmerken.

Er zijn twee oplossingen om blauwe kringen onder ogen te verminderen: U kunt de bloedvaten behandelen met plaatselijke middelen, zoals retinol (om onder de ogen voller te worden) of een oogcrème met cafeïne (om de bloedvaten te vernauwen), of lasers bij de dokter. Voor de actuele middelen stimuleert retinol de productie van collageen, een eiwit dat in de huid wordt aangetroffen en dat ervoor kan zorgen dat de huid “verstijft”, waardoor de aderen worden gecamoufleerd. Als retinol nieuw voor u is, probeer dan de Roc Retinol Correxion Line Smoothing Eye Cream die donkere kringen en wallen aanpakt en de huid hydrateert.

Wat betreft de laseroptie, legt de dermatoloog uit: “We plaatsen schilden, ze zijn als metalen contactlenzen omdat lasers schadelijk kunnen zijn voor de ogen, maar als ze op de juiste manier worden gedaan, kunnen ze deze donkere kringen (en) die paarse verkleuring veroorzaken dat sommige mensen het veel beter hebben.”

De RoC Retinol Correxion Line Smoothing Oogcrème pakt wallen, donkere kringen en rimpels aan

kringen onder ogen verminderen

Hoe kan ik bruine donkere kringen onder ogen verminderen?

De bruine donkere kringen onder je ogen kunnen het gevolg zijn van ‘constitutionele pigmentatie’, die de dermatoloog beschrijft als ‘echte duisternis van de huid’. Dit is een vorm van hyperpigmentatie die bruin lijkt onder de ogen en die bij elk ras kan voorkomen, maar volgens artsen komt het het meest voor bij mensen met een donkere huidskleur.

Er zijn een paar opties waaruit u kunt kiezen om de huid lichter te maken: vitamine C of kojiczuur (beide antioxidanten), hydrochinon (een middel om de huid te bleken) of een laserbehandeling op kantoor. Voor een milder product dat je dagelijks kunt gebruiken, kun je vitamine C gebruiken om donkere vlekken aan te pakken en de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Probeer het TruSkin Vitamine C Serum, dat ook hyaluronzuur bevat om de huid te hydrateren en voller te maken. Als alternatief voorkomt kojiczuur dat de duisternis meer uitgesproken wordt door tyrosinase te blokkeren, een aminozuur dat nodig is om melanine te produceren.

Om hyperpigmentatie onder de ogen te behandelen die resistent is tegen thuisbehandelingen, raden dermatologen een picoseconde-lasers procedure aan. Deze lasers gebruiken geluidsgolven om het pigment af te breken. Ze worden als energiezuinig beschouwd, wat goed is omdat te veel energie in lasers ervoor kan zorgen dat er meer pigment op de huid ontstaat. Artsen bevelen deze laserbehandeling alleen of in combinatie met plaatselijke producten aan.

TruSkin’s hyaluronzuurserum is ontworpen om de verouderende huid nieuw leven in te blazen 

kringen onder ogen verminderen

Wat kan ik doen aan holheid onder mijn ogen?

Een andere veel voorkomende reden voor duisternis onder de ogen is holheid, of holtes waar de huid in de oogkassen zakt, ook wel banen genoemd. Dit creëert een ruimte die “hol” of schaduwachtig lijkt onder de ogen wanneer licht van bovenaf op uw gezicht schijnt. Het kan meer uitgesproken zijn als het gezicht dunner wordt door gewichtsverlies of gewoon door het verouderingsproces. Sommige mensen zijn genetisch vatbaar voor holheid. Je ziet baby’s met mooie, volle, ronde wangen en zelfs als je twintig bent, heb je mooie volle wangen, maar als je in de dertig en veertig bent, krijg je deze progressieve holheid in de baan.

Net zoals je aderen onder de ogen kunt aanpakken door de huid op te vullen om ze minder zichtbaar te maken, wil je het volumeverlies van de huid aanpakken dat tot holheid leidt. U kunt enige verbetering bereiken door een retinol-oogcrème te gebruiken, die een gebrek aan volheid kan verhelpen door de huid voller te maken. Als u gevoelig bent voor retinol, kunt u ook hyaluronzuur gebruiken, zoals het LimberLux Vitamine C Hyaluronzuur Serum, dat water in de huid trekt om het te hydrateren en voller te maken.

Als plaatselijke behandelingen niet voldoende zijn, kunt u naar een opgeleide arts gaan om fillers te krijgen, een minimaal invasieve procedure waarbij een mengsel van natuurlijke en synthetische stoffen, zoals hyaluronzuur, onder het huidoppervlak wordt geïnjecteerd. De plaatsing van de filler hangt af van waar u de duisternis of holheid ervaart, maar de dermatoloog zegt dat de meest voorkomende gebieden hiervoor het traangootgebied zijn (het deel van de wang dat zich het dichtst bij de binnenste ooghoek bevindt), de mediale wang (het midden van de wang), of de laterale wang (de buitenkant van de wang die zich het dichtst bij de buitenste ooghoek bevindt). Het toevoegen van vulmiddel lost het volumeverlies op en helpt de ogen er voller en helderder uit te zien, omdat het licht beter reflecteert.

Het krachtige LimberLux Vitamine C Hyaluronzuur Serum combineert the best of both worlds. 

kringen onder ogen verminderen
Conclusie

Als het erop aankomt, kun je een aantal positieve huidveranderingen aanbrengen en zo de kringen onder ogen verminderen door voldoende te slapen, een gezond dieet te volgen en een basisroutine voor huidverzorging te hebben met een van bovengenoemde producten speciaal om kringen te verminderen. Maar als u last heeft van donkere kringen of andere huidproblemen, zijn er behandelingen die u kunt zoeken met de hulp van een dermatoloog.

Ook populair: Ogen groter laten lijken met make-up: gebruik deze 6 tips