Krullen zakken uit met de krultang? Gebruik deze eenvoudige tips!

Krullen zakken uit krultang

De kans is groot dat je hebt geprobeerd je haar te krullen, of je nu van nature krullend, steil of golvend haar hebt. Een veelvoorkomend probleem waar veel mensen tegenaan lopen, is dat de krullen eruit zakken, zelfs met haarlak. Sommigen vragen zich af of het wel mogelijk is voor hen om mooie, langdurige krullen te krijgen zonder hun haar te beschadigen met overmatige hitte en producten. Gelukkig is het mogelijk om deze krullende stijl te bereiken zonder daarbij je haar te ruïneren. Hieronder een gids voor de beste voorbereiding, manieren om warmte te gebruiken en alternatieve krulmethodes om gekruld haar te krijgen dat de hele dag blijft zitten.

Je krullen zakken minder snel uit wanneer je vooraf een mousse gebruikt! De Elnett Crème de Mousse Volume helpt de haarvezels te verdikken en creëert direct zichtbaar langdurig volume vanaf de haaraanzet tot aan de lengten van het haar. De verzachtende crème textuur zorgt voor een beter stylingresultaat en geeft je haar een zijdezacht gevoel

 Krullen zakken uit

Krullen zakken uit: algemene tips

Sommige mensen realiseren zich niet dat de beste krullen voortkomen uit de beste voorbereiding, en deze stappen worden vaak overgeslagen. Maar voordat u verder gaat met krulmethodes, volgt u deze stappen om uw haar voor te bereiden om het beter te stylen en het de hele dag vast te houden. Je krullen zakken uit? Gebruik ondertsaande algemene tips:

 • Probeer conditioner over te slaan. Conditioner kan het haar vaak te glad en glad maken om het in model te houden. Dus als je moeite hebt om krullen vast te houden, probeer dan die dag conditioner over te slaan. Je kunt ook proberen een lichtere conditioner te gebruiken die je haar niet verzwaart.
 • Style het haar van de tweede of derde dag. Terwijl vers gewassen haar geweldig aanvoelt, is het moeilijker te stylen en zal je haar binnen enkele uren plat zijn. Haar heeft eigenlijk een beetje pit nodig om een stijl vast te houden. Dus als je kunt, krul je haar dan op de tweede of derde dag na het wassen.
 • Voeg wat textuur toe. Net zoals haar beter blijft zitten met een beetje spray, zal wat extra textuur een lange weg banen om je haar de hele dag gekruld te houden. Mousse zoals de Elnett Crème de Mousse Volume is een van de gemakkelijkste manieren om textuur toe te voegen. Breng het aan op je wortels en werk het naar je uiteinden toe. Krulspray is een andere geweldige manier om textuur toe te voegen. Het wordt meestal gelabeld als zijnde voor natuurlijk krullend haar, het kan helpen om elk type krul vast te houden.
 • Eerst föhnen. Naast textuur heeft het haar meer volume nodig om stijlen vast te houden, dus probeer het te föhnen voordat je krult. Regelmatig föhnen kan volume toevoegen, maar föhnen met een diffuser kan nog meer toevoegen.
 • Gebruik hittebescherming. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid van je haar. Maar het kan je haar ook helpen om de stijl vast te houden. Pak een krultang pas op als u een hittebeschermer zoals de Biosilk Thermal Shield Hittebescherming hebt gebruikt! Gebruik het diffusorhulpstuk op je föhn voor krullen die langer blijven zitten.

BioSilk Thermal Shield zorgt voor optimale bescherming tegen de hitte van je krultang. Deze geavanceerde formule bevat zijde en andere ingrediënten om het haar te beschermen en tegelijkertijd zorgt het voor langhoudende stylingresultaten met een ultieme glans

 Krullen zakken uit

Hoe een krultang te gebruiken

Je zou kunnen denken dat je jaren geleden hebt geleerd hoe je een krultang moet gebruiken. Maar hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je gekrulde haar langer meegaat.

 • Investeer in een kwaliteitskrultang. Metalen krultangen kunnen het haar beschadigen, dus het is belangrijk om te investeren in een krultang die is bedekt met keramiek of toermalijn. Veel hoogwaardige krultangen hebben meer mogelijkheden om de warmtestanden aan te passen, zodat je op een lagere temperatuur kunt krullen.
 • Probeer niet te krullen vanaf de uiteinden. Het haar dat het eerst in contact komt met de krultang zal de meeste hitte ervaren. Aangezien je punten al het meest risicovolle deel van je haar zijn, kies je voor een krultang en wikkel je je krullen vanaf de wortel naar beneden.
 • Sla de klem over. Hoewel krultangen worden geleverd met een klem, kan het gebruik van de klem deuken in je krullen achterlaten. Als je een tang met klem hebt, laat je de klem gewoon gesloten en wikkel je het haar om de staaf. Je hebt meer controle en je kunt de uiteinden van je haar uit de buurt van directe hitte houden om schade en gespleten haarpunten te voorkomen.
 • Laat de krul afkoelen. Door een krul af te koelen, gaat deze langer mee. Je kunt de krul in je handpalm houden totdat hij afkoelt, of je kunt hem tegen je hoofd spelden en blijven krullen. Als je klaar bent, maak je alle spelden weer los.

Met deze BaByliss 32mm krultang C452E maak je een grote krul of slag in je haar. Keramiek zorgt ervoor dat de krultang zachtjes door jouw haar gaat, door de toevoeging van Quartz is de coating nog gladder. Soepeler en met nog meer bescherming je haar krullen

 Krullen zakken uit

Hoe je hitteloze krullen maakt

Sommige mensen kunnen hun haar krullen en warmte helemaal overslaan. Om ‘s nachts prachtig gekruld haar te krijgen, volg je dezelfde voorbereidingsstappen behalve het aanbrengen van een hittebeschermer. Probeer dan deze vier methodes voor langdurige nachtelijke krullen.

 • Flexibele staafkrulspelden. Voorbij zijn de dagen dat je ronde en oncomfortabele krulspelden moest gebruiken. Om deze te gebruiken, wikkelt u het haar rond de flexibele staven en draait u de krultang om uw haar op zijn plaats te houden. Probeer te spritsen met water en haarlak of krulspray voor een extra sterke fixatie. Als je lossere krullen wilt, knoop dan twee staven aan elkaar om een grotere krultang te maken.
 • Speld krullen. Wikkel een pluk haar om je vinger en rol het op richting je hoofd. Gebruik een haarspeld om hem aan je hoofd te bevestigen. Spray met water of krulspray voor langduriger krullen. Laat de speldkrullen een paar uur of een nacht intrekken voor ultralanghoudende krullen.
 • Bantoe knopen. Sectie haar en draai elke sectie van de wortel tot de punten. Wikkel de twist vervolgens in een spoel en speld deze op uw hoofd. Voor de meeste haartypes heb je slechts acht tot tien knopen nodig. Nogmaals, probeer te spetteren met water of golfspray om de krullen beter te laten fixeren. Om te voorkomen dat de knopen er rommelig uitzien, bedek je ze met een hoofdband of zijden muts. Untwist in de ochtend voor gekruld haar zonder hitte.
 • Topknot. Bind je haar in een simpele, gedraaide topknot, of maak een paar topknots voor strakkere krullen. Probeer de knopen vochtig te krijgen of gebruik een spray voor langdurige krullen. Met topknots kan het zijn dat je ‘s ochtends wat krullen moet bijwerken met een krultang of een staaf.

Voeg ‘s ochtends een beetje haarlak of fixerende spray toe om je krullen de hele dag te laten zitten. Vergeet niet om haarlak aan te brengen vanaf een afstand van ongeveer 25 cm. Het doel is om je krullen licht te vernevelen, waardoor wordt voorkomen dat de haarlak je krullen verzwaart.

U leest: Krullen zakken uit met de krultang? Gebruik deze eenvoudige tips!

Ook populair: Top 7 beste krultang voor dik haar die langdurige krullen maken