La Mer Crème de la Mer review: is het de holy grail status waard?

La Mer Creme De La Mer Review

Als ik aan luxe huidverzorging denk, denk ik meteen aan Crème de la Mer. Deze OG-moisturizer heeft een cultstatus als geen ander, met een hele reeks actrices en modellen met een stralende huid die zweren bij het vermogen om de algehele glans te kalmeren en te verbeteren. JLo’s oude visagist, Scott Barnes, deelde ooit dat het gloeiende multi-afbreekstreepje zweert bij Crème de la Mer, bewerend dat het “het enige is dat op haar make-upstation staat, wat er ook gebeurt.” Maar wat maakt deze legendarische crème zo aantrekkelijk? In deze La Mer Crème de la Mer review deel ik mijn bevindingen met dit legendarische product om te zien of het zijn beroemde reputatie waarmaakt.

Om te beginnen heeft het een legendarisch achtergrondverhaal over een ruimtevaartfysicus, een laboratoriumexplosie, onderwatermysteries, 6.000 experimenten en een verbijsterde paranormaal begaafde. Met andere woorden, Crème de la Mer komt met genoeg drama dat het een eigen miniserie op Netflix zou moeten hebben, maar de vraag blijft: is het een plaats waard in je huidverzorgingsroutine? Zoals elke goede beauty-editor, heb ik de crème twee keer op de proef gesteld in verschillende decennia van het leven.

La Mer Creme De La Mer Moisturizing Cream is voor €175,98 (30ml) bij bol.com verkrijgbaar

La Mer Crème de la Mer review

La Mer Crème de la Mer review: de ingrediënten

Ingrediënten: Algenextract (zeewier), minerale olie, petrolatum, glycerine, isohexadecaan, microkristallijne was, lanolinealcohol, extract van Citrus Aurantifolia (limoen), Sesamum Indicum (Sesam)zaadolie, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Bladolie, Sesamum Indicum (Sesam Indicum) ) Zaadpoeder, Medicago Sativa (Alfalfa) Zaadpoeder, Helianthus Annuus (Zonnebloem) Zaadcake, Prunus Amygdalus Dulcis (Zoete Amandel) Zaadmeel, Natriumgluconaat, Kopergluconaat, Calciumgluconaat, Magnesiumgluconaat, Zinkgluconaat, Magnesiumsulfaat, Paraffine, Tocoferyl Succinaat, Niacine, Water, Beta-Caroteen, Decyl Oleaat, Aluminium Distearaat, Octyldodecanol, Citroenzuur, Cyanocobalamine, Magnesiumstearaat, Panthenol, Limoneen, Geraniol, Linalool, Hydroxycitronellal, Citronellol, Benzyl Salicylaat, Citral, Natriumbenzoaat, Alcohol Geur.

  • La Mer is geen dierproefvrij merk.
  • Kopergluconaat bevordert celregeneratie en huidgenezing.
  • Zinkgluconaat is uitstekend voor het bestrijden van inflammatoire acne.
  • Bevat geur, wat niet handig is voor de gevoelige huid.

Eerst een beetje over mijn huid

Mijn huid heeft de trends van bruine lipliners, Bath & Body Works roll-on glitter en M.A.C.’s LipGlass meegemaakt. Hoewel het ooit normaal was voor gecombineerd, is het met de jaren merkbaar droger en geïrriteerder geworden. Zelfs nadat ik ‘s nachts heb gehydrateerd, word ik vaak wakker met droge, schilferige plekken op mijn hele gezicht. Zoals je je kunt voorstellen, ben ik constant op zoek naar een hydraterende vochtinbrengende crème die ook na de eerste paar uur werkt – een die mijn huid stevig en soepel houdt en tegelijkertijd helpt om mijn fijne lijntjes, dofheid en hyperpigmentatie te bestrijden. Ik ben al jaren bekend met de hype rond de vochtinbrengende crème van La Mer, dus ik moest er zelf achter komen of het me kon helpen om maximale helderheid à la JLo te bereiken.

Over Crème de la Mer

Deze legendarische crème werd in 1965 gemaakt door Max Huber, een ruimtevaartfysicus die ernstige brandwonden op zijn gezicht opliep na een laboratoriumexplosie. Wanhopig op zoek naar een zalf die zijn huid zou genezen, nam hij het heft in eigen handen en begon zijn zoektocht in de buurt van zijn huis voor de kust van San Diego. Huber kende intuïtief de krachten van de oceaan, dus gebruikte hij zeekelp (waarvan bekend is dat het uitzonderlijke zelfherstellende krachten heeft) om een ​​celvernieuwend elixer te ontwikkelen dat hij Miracle Broth bedacht. Na 12 jaar en 6000 herhalingen, bracht hij die bouillon in wat we nu kennen als Crème de la Mer.

La Mer Crème de la Mer review

Wat is Miracle Broth?

Het bleek dat zelfs een helderziende het niet kon achterhalen. Huber deed zo geheimzinnig over zijn formulering dat hij het in 1992 mee naar zijn graf nam. Hoewel Huber’s dochter, Marley, het streng bewaakte recept had geleerd, verkocht ze het merk in 1995 aan Estée Lauder en liet ze nauwgezette aantekeningen achter over hoe de formule opnieuw kon worden gemaakt . Wat Estée Lauder ook deed (waaronder het inhuren van een paranormaal begaafde), het merk kon de originele formule niet evenaren. We weten nu dat dit unieke recept inhoudt dat elke partij kelp gedurende drie maanden in een aquarium wordt gefermenteerd, terwijl continu een soundtrack wordt afgespeeld die is gemaakt door de vorige fermentatie. Het moet ook worden blootgesteld aan gepulseerd licht. Aanvankelijk dacht het team van Estée Lauder dat deze laatste stap een grap was (en dat nemen we ze niet kwalijk), maar het bleek de sleutel tot het succes van de formule.

De unieke formule genas Huber’s brandwonden volledig en liet geen sporen van littekens achter. Sindsdien juichen gebruikers het vermogen van de crème toe om droogheid te genezen, de natuurlijke barrière van de huid te versterken, fijne lijntjes en rimpels te verzachten en de teint te revitaliseren. Naast de Miracle Broth is de crème ook doordrenkt met sesamzaadolie en vitamine E, die schade door UVA- en UVB-stralen en luchtvervuiling tegengaat. Een ander belangrijk ingrediënt is glycerine, dat werkt om vocht vast te houden, de hydratatie van de huid te verhogen en droogheid te verlichten.

Hoe toepassen?

De verpakking raadt aan om de crème dag en nacht te gebruiken, maar eerlijk gezegd is de textuur erg dik en zwaar, wat voor sommige gebruikers misschien te veel is om overdag te dragen. Als je een gecombineerde of vette huid hebt, raad ik aan om deze te reserveren voor je nachtelijke routine. Terzijde: La Mer biedt een andere versie van deze formule, genaamd The Soft Cream, die exact dezelfde ingrediënten en voordelen bevat, met als enige verschil een lichtere textuur. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan de zachtere consistentie van The Soft Cream, terwijl anderen de voorkeur geven aan de rijkdom van de OG-crème.

Terug naar het applicatieproces – om de Miracle Broth te activeren, moet je de crème tussen je vingers opwarmen totdat deze doorschijnend en zijdeachtig wordt. Dit zal de consistentie helpen verdunnen, waardoor het gemakkelijker aan te brengen is. In plaats van het in je huid te wrijven, dep je het zachtjes met je vingers (niet masseren). Omdat de crème zo dik is, minimaliseert u de kans op trekken of slepen op uw huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels kunnen ontstaan.

La Mer Crème de la Mer review: mijn beoordeling

Als beautyliefhebber ben ik al jaren gefascineerd door Crème de la Mer. Toen ik 23 jaar oud was, besteedde ik een aanzienlijk deel van mijn kerstbonus aan het kopen van mijn eerste pot. Ik was zo opgewonden om het mee naar huis te nemen en het te gaan gebruiken, ervan overtuigd dat de felbegeerde crème me de JLo-huid van mijn dromen zou geven. Helaas droeg het alleen maar bij aan enorme puistjes en een vette teint, om nog maar te zwijgen van een lege bankrekening (een ons Crème de la Mer wordt verkocht voor €175,98). De crème kon niet in mijn huid worden opgenomen (zoals helemaal niet), waardoor mijn gezicht bedekt aanvoelde. Ik vond het ook moeilijk om ‘s nachts te gebruiken omdat de crème overal op mijn kussen zou komen en residu achterliet dat ik om de paar dagen moest afwassen. Onnodig te zeggen dat ik niet onder de indruk was.

Gesneden tot twee decennia later, en het is een heel ander verhaal. Na jarenlang ervan overtuigd te zijn geweest dat dit product niet bij mijn huid paste, vond de witte porseleinen pot zijn weg naar mijn bureau, wat me inspireerde om het nog een kans te geven. Deze keer gebruikte ik het als onderdeel van mijn nachtelijke routine en, nadat ik me herinnerde hoe dik het is, besloot ik het niet naast andere producten te gebruiken. Na het reinigen en aanbrengen van mijn go-to-toner, schepte ik een kleine klodder van de crème op en ging aan de slag.

De geur deed me meteen denken aan de Ponds-crème van mijn grootmoeder – schoon, poederachtig, met een vleugje roos. De textuur was precies zoals ik me het herinnerde: dik, plakkerig, kleverig, zwaar en moeilijk uit te smeren. Nadat ik het echter tussen mijn vingers had gewreven (minder dan een minuut), veranderde het in een mooie zijdezachte, gladde consistentie.

Ik klopte de crème zachtjes op mijn gezicht en tot mijn verbazing dronk mijn huid het meteen op. Het voelde koel en verfrissend aan, zoals een groot glas water op een warme dag. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, was ik geschokt toen ik ontdekte dat er ook geen droge plekken te zien waren, alleen een gehydrateerde en stralende gloed. Bovendien werd mijn huidskleur bij langdurig gebruik egaler en verdwenen de roodheid en zonnevlekken op mijn wang. Over het algemeen is de textuur van mijn huid ook merkbaar gladder. Ik ben de crème dag en nacht gaan gebruiken en vind dat het een uitstekende basis vormt voor mijn make-up. En omdat ik een satijnen kussensloop gebruik, heb ik niet dezelfde problemen met resten als voorheen.

La Mer Crème de la Mer review

Dus, is het allemaal hype of mijn nieuwe heilige graalproduct?

Het is een heilige graal, maar wel met kanttekeningen.

Hoewel ik helemaal verliefd ben op deze crème, raad ik het niet aan de jonge huid. In mijn ervaring werkt dit product het beste voor mensen die te maken hebben met een ongelijkmatige textuur, hyperpigmentatie, grauwheid, fijne lijntjes en rimpels. Ik zou het echter ook aanraden aan iedereen met een uitzonderlijk droge huid, omdat het uitstekend werk levert door langdurig vocht te geven. Weet je hoe een droge huid vatbaar is voor roodheid en irritatie? Dat is allemaal geen probleem met dit product, waardoor de huid er bij elk gebruik kalm en verjongd uitziet.

Dat gezegd hebbende, denk ik niet dat Crème de la Mer veel verschil zal maken voor mensen met een normale tot gecombineerde huid, of voor degenen die geen tientallen jaren van blootstelling aan de zon of slijtage hebben meegemaakt. Als je een soepelere huid hebt en op zoek bent naar een langdurige hydraterende vochtinbrengende crème, raad ik aan om Weleda Skin Food te proberen. Dit is een uitstekende keuze dankzij een krachtige combinatie van essentiële vetzuren en vitamine E, die hydrateren en verzachten en tegelijkertijd de gestreste huid herstellen. Je kunt ook niet fout gaan met de Avène Revitalizing Nourishing Cream, die natuurlijk bronwater gebruikt om te beschermen tegen oxidatieve stress en tegelijkertijd langdurige hydratatie biedt voor een levendige teint.

Ik zal bij Crème de la Mer blijven omdat, laten we eerlijk zijn, alles wat me dichter bij die JLo-gloed brengt, is een overwinning in mijn boek.

U leest: La Mer Crème de la Mer review: is het de holy grail status waard?

Ook populair: 13x de beste dagcrème vette huid volgens dermatologen

Dit vind je misschien ook leuk: