Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review

Er zijn veel favoriete cosmetica van beautybloggers die, als je ze in een klein detail bekijkt, niet kloppen. Zo wordt de all time favorite MAC Fix+ ten onrechte gebruikt als setting spray terwijl de ingrediënten die erin zitten je make-up niet echt beschermen. Vermeldenswaard is dat MAC dit product ook niet omschrijft als een setting spray! Het zijn allebei sprays en welke is het beste? In deze Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review ga ik in elk geval dieper in op de populaire setting poeder waarvan veel beautybloggers ook diep onder de indruk zijn.

Want een van die voorbeelden is ook het Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder dat, hoewel het inderdaad heel goed werkt en zeker doet wat het moet, de combinatie van ingrediënten en prijs teleurstellend is en niet genoeg aandacht krijgt. Al eerder stond hij in de lijst met de top 5 beste setting powders, en dit is niet voor niets. Laten we het product in meer detail bekijken.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review

Over Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder

De verpakking

De Laura Mercier Translucent Powder verpakking is typerend voor een setting powder. Het wordt geleverd met een eenvoudige zilverachtige buitenverpakking en het poeder zelf wordt geleverd in een pot. De pot gaat open door het deksel los te draaien en het poeder komt eruit door de pot ondersteboven te tikken, meestal in het deksel. Er zijn 20 vierkante gaten waardoor het poeder erdoorheen kan, maar er is geen manier om ze opnieuw te bedekken. Over het algemeen is de verpakking eenvoudig maar elegant en doet het zijn werk.

Kleuren

Dit poeder is er in twee kleuren, de translucent en translucent medium deep.

Prijs

Een Laura Mercier Translucent Powder-pot bevat 29 gram en is te koop voor €47,11. Dat is ruim 1,5 euro per gram en gezien de ietwat goedkope ingrediënten die erin zitten, zoals parabenen, is dit een teleurstellende prijs. Voor meer info bekijk de ingrediënten sectie hieronder.

Praktisch gebruik – gebruikerservaring

Poeders zijn over het algemeen vervelend om te gebruiken, omdat ze gemakkelijk een puinhoop veroorzaken. Dit poeder is net zo gemakkelijk te irriteren als elk ander en er is niets bijzonders aan behalve het feit dat het een beetje plakkerig is. Je kunt zien dat een deel van het poeder aan de wanden van de pot blijft plakken, wat betekent dat het poeder nat of statisch geladen is. Dit betekent misschien niets of het kan je make-up beïnvloeden, het is moeilijk te vergelijken zonder een volledig droge poederversie.

Resultaten

Dit poeder werkt goed, fixeert make-up gemakkelijk zonder het aan te koeken of van kleur te veranderen. Het reflecteert ook geen licht bij flitsfotografie en ziet er over het algemeen geweldig uit en werkt geweldig.

Geur

Dit poeder ruikt naar…nou ja, poeder. Het bevat geen extra geur en de geur komt van nature uit de ingrediënten die erin zitten. Houd er rekening mee dat het raadzaam is om geen poeders te ruiken, omdat het inademen van sommige ingrediënten een gevaar voor de gezondheid kan zijn.

Overig

De Laura Mercier Translucent Powder gaat 12M mee.

Dit is wat het merk over dit product zegt:

“Cultfavoriet en winnaar van meerdere grote prijzen, Laura Mercier’s “best in beauty”, #1 setting powder* is jouw favoriete poeder. Pro’s zijn dol op de supergladde applicatie, die gelijkmatig wordt aangebracht, moeiteloos mengt en zorgt voor een geweldige slijtage. Stelt 12 uur lang make-up in zonder gewicht of textuur toe te voegen.

 • 12 uur matte afwerking
  Een vleugje pure dekking met een matte finish zorgt voor een onberispelijke make-up gedurende 12 uur.
 • Gewichtloze textuur:
  Dit lichtgewicht, fijngemalen poeder voegt geen gewicht of textuur toe aan de huid. Valt niet in fijne lijntjes en ziet er nooit cakeachtig uit.
 • Geen foto-flashback
  Deze formule zonder flashback is perfect voor foto’s en creëert een soft-focuseffect om het uiterlijk van fijne lijntjes en onvolkomenheden subtiel te vervagen.
 • Twee tinten voor vrijwel alle huidskleuren:
  Doorschijnend: perfect voor lichte tot medium en gebruinde huidtinten.
  Translucent Medium Deep: Ideaal voor medium-diepe tot diepe huidtinten.
 • Olievrij. Niet comedogeen. Klontert niet. Dermatologisch getest.
 • Laura raadt aan om aan te brengen met de Velour Puff (apart verkrijgbaar).

Over de ingrediënten

In deze Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review gaan we uitgebreid kijken naar de ingrediëntenlijst. De Laura Mercier Translucent Setting Powder bevat 15 ingrediënten waarvan 11 positieve, 3 negatieve en 6 potentiële irriterende stoffen kunnen zijn.

Dit poeder bevat talk als hoofdbestanddeel en dat geldt ook voor de meeste hardingspoeders. Talk is veilig in gebruik, bekijk Is talk in cosmetica veilig? voor alle wetenschappelijke informatie kunnen poeders zoals talk en silica echter een gevaar voor de gezondheid vormen bij inademing. Wees daarom zeer voorzichtig bij het gebruik van hardingspoeders in het algemeen.

Om dit artikel kort te houden, vermeld ik alleen de ingrediënten die huid- of haarvoedend of positief/negatief zijn, terwijl ik degenen negeer die alleen formulerings- of kleurstofdoeleinden spelen. Voor de volledige ingrediëntenlijst scrolt u naar beneden naar het gedeelte “volledige ingrediëntenlijst”.

Positieve ingrediënten:

 • Talk – Een absorberend middel.
 • Magnesium Myristaat – Antiklontermiddel en opaakmakend middel.
 • Nylon-12 – Vermindert glans en mattert.
 • Caprylic / Capric Triglyceride – Een huidconditioner en aanvulling. Kan de afgifte van vitamines, pigmenten en andere ingrediënten verbeteren.
 • Ethylhexylpalmitaat – Huidbevochtiger.
 • Zea Mays (Maïs) Zetmeel – Een huidbeschermer.
 • Lauroyl Lysine – Een huidconditioner.
 • Polymethylmethacrylaat – Kan fungeren als een smeermiddel en het gemakkelijker maken om cosmetica soepel aan te brengen en tegelijkertijd lijntjes en rimpels te bedekken. Afhankelijk van het soort deeltjes dat het is, kan het ook een absorberend middel zijn.
 • Methicon – Huidconditioner. Vormt ook een filmbarrière waar make-up aan kan blijven kleven, wat kan voorkomen dat zweet en olie doorkomen. Voorkomt ook waterverlies. Antistatisch middel.
 • Ascorbylpalmitaat – Vorm van vitamine C. Anti-oxidant, helpt bij het binden van andere vitamines. Deze vorm van vitamine C dringt sneller door in de huid. Collageenbouwer en vrije radicalenvanger. Anti veroudering. Werkt synergetisch met vitamine E. Voor meer details zie post “Vitaminen C & E – werken ze in de huidverzorging?”
 • Tocoferol – Verwijst naar een klasse van verbindingen met vergelijkbare activiteiten als vitamine E. Een huidconditioner, antioxidant en geurstof. Check out: Vitaminen C & E – Werken ze in de huidverzorging?

Negatieve ingrediënten:

 • Methylparaben – Houd van ze of haat ze, er is nog steeds niet genoeg wetenschappelijk bewijs om onomstotelijk te bewijzen dat parabenen schadelijk zijn. Sommige mensen vermijden ze echter liever voor “gemoedsrust” en sommige landen zijn nu bezig ze te verbieden. Dus als u op zoek bent naar producten zonder parabenen, dan is dit product niet iets voor u.
 • Propylparabeen – Zie hierboven.
 • Butylparaben – Zie hierboven.

Dit is eigenlijk heel specifiek, omdat verschillende mensen verschillende gevoeligheden en allergieën hebben. Alleen omdat door sommigen is gemeld dat een verbinding gevoeligheid veroorzaakt, betekent dit niet dat u een probleem zult hebben. De aanwezigheid van “sensibiliserende” verbindingen is naar mijn mening niet negatief, aangezien dit het geval is met vrijwel alles wat er is en grappig genoeg heb ik producten gezien die specifiek zijn gericht op de gevoelige huid, die enkele verbindingen bevatten die door sommigen zijn gemeld , of waarvan bekend is dat ze sensibilisatoren zijn.

Als je een gevoelige huid hebt of vatbaar bent voor huidsensibilisatie en ongewenste reacties, probeer dit dan eerst een beetje uit je hand en raadpleeg een arts als je je zorgen maakt.

Van de volgende verbindingen die in dit poeder aanwezig zijn, is bewezen of wordt door sommigen beweerd dat ze sensibilisatoren, irriterende stoffen, allergenen enz. zijn: Ethylhexylpalmitaat, Methylparaben, Propylparaben, Polymethylmethacrylaat, Methicone, Butylparaben.

Volledige lijst van ingrediënten:

Talk, magnesiummyristaat, nylon-12, capryl-/caprinetriglyceride, ethylhexylpalmitaat, zea mays (maïs)zetmeel, natriumdehydroacetaat, methylparaben, lauroyllysine, propylparaben, polymethylmethacrylaat, methicon, ascorbylpalmitaat, butylparaben, tocoferol. Kan bevatten/ Peut Contenir/(+/-): CI 77491, Ci 77492, CI 77499 (ijzeroxiden), CI 77007 (Ultramarines).

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Mijn ervaringen met de Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder

De Laura Mercier Translucent Powder werkt inderdaad erg goed en de pot gaat lang mee, zelfs bij dagelijks gebruik. De prijs is echter ietwat teleurstellend als we kijken naar de ingrediënten. Als iemand met een zeer droge huid en eczeem, kan ik niet te veel lagen hebben met mijn huid. Ik heb wel een fixeerpoeder nodig dat de hele dag blijft zitten en de Laura Mercier Translucent losse fixeerpoeder kan dat. Het heeft een lichtbeige tint die zoals beloofd doorschijnend op de huid wordt.

Het poeder is heel, heel fijn en voelt zacht aan. Geen korrelige textuur of klontjes poeder. Je kunt de poederdons gebruiken die Laura Mercier aan deze set heeft toegevoegd of een poederkwast. Ik gebruik liever een kabuki met ronde bovenkant, omdat dat me meer controle geeft. Ik werk altijd met laagjes en een kabuki kwast maakt dat heel gemakkelijk. De Laura Mercier Translucent loose setting powder is goed op te bouwen, dus twee of drie lagen toevoegen is geen probleem. Dit is een poeder waarmee je kunt bakken, al is dat niet iets wat ik graag doe. Ik geef de voorkeur aan lichte en luchtige lagen.

Weet je nog dat ik zei dat ik een erg droge huid heb? Welnu, het Laura Mercier Translucent losse poeder droogt mijn huid helemaal niet uit. Bij de meeste hardingspoeders lijkt mijn huid op een gebarsten porseleinen pop, wat natuurlijk vreselijk is. Die fijne droge lijntjes zien er niet goed uit als ze aangekoekt zijn. Omdat het vrijwel doorschijnend is, ziet het er ook goed uit met mijn sterke gele ondertoon. Dat is precies waarom ik dit poeder kocht, want de meeste zijn te roze of oranje voor mij. Dit zetpoeder heeft een heel, heel lichte tint, maar het is niet te sterk. Dus mijn foundation verandert niet in een andere kleur en oxideert niet met dit poeder.

Om deze redenen kan ik met deze Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder review inderdaad bevestigen dat de poeder zijn werk gewoon goed doet. Klaar. Als jij geen moeite hebt met parabenen en je kan het missen met je budget, is deze setting poeder wat mij betreft een van de beste op de markt!