Loop oordoppen review: op jouw ideale volume het geluid horen

loop oordoppen review

Welkom bij mijn Loop oordoppen review! Als je gevoelig bent voor geluid, kan het volume van invloed zijn op hoe je je voelt bij ondraaglijke maatregelen. Zeker, auto-alarmen, drilboor en vrachtwagengeluiden schokken iedereen uit het moment. Maar wanneer overgevoeligheid voor allerlei soorten geluiden de cognitieve functie irriteert en de pijn verergert, hebt u een hulpmiddel voor gehandicapten nodig dat die knop lager zet.

Ook voor mensen met de post-virale ziekte Myalgische Encefalomyelitis (ME/CVS) kunnen luide, onverwachte geluiden hun hart sneller doen slaan in de vecht-of-vluchtmodus. Post-exertionele hersenmist en pijn volgen vaak. Geluidsgevoeligheid voor het subtiele gezoem van elektronica, straatverkeer of kokend water kan ook de basislijn kan doen ontsporen.

De meeste hulpmiddelen voor mensen met een handicap die worden aangeboden aan mensen met geluidsgevoeligheid door autisme, ME/cvs, fibromyalgie of langdurige COVID-19-centra rond ruisonderdrukkende hoofdtelefoons. Deze zorgen voor een goed vacuüm of omgevingsgeluid om overweldiging te verminderen, en ik heb ze keer op keer opgeroepen. Maar ze zijn vaak groot, omvangrijk en niet de meest subtiele hulpmiddelen voor mensen met een handicap. Ze moeten ook worden opgeladen en verbinding maken met een geluidsapp, dus ze zijn geen naadloze optie voor als je een eenvoudige geluidsontsnapping wilt.

Dat brengt me bij Loop, een bedrijf dat belooft dat je “het leven op jouw volume kunt leven”. In deze Loop oordoppen review beoordelen we naar de Loop Earplugs Experience Pro. Je kunt ze voor €35,95 bij bol.com bestellen.

Loop oordoppen review

Hoe werken Loop Earplugs?

Loop Experience-oordopjes maken schadelijk geluid beter beheersbaar en verminderen het volume met 18 dB, 27 dB en zelfs 5 dB extra. Geluid boven de 85 decibel is schadelijk voor je oren. Dat komt overeen met alles waardoor je je stem verheft om met iemand op een paar meter afstand te praten. Standaard oordopjes van schuim of wax verminderen het volume van 10 tot 30 decibel (dB), terwijl ze geluiden dempen.

Ter vergelijking: de oordopjes van Loop Experience bootsen de functie van het oor na. Ze verminderen het volume met 18 dB, maar het resterende geluid klinkt natuurlijk.

Hun Quiet-toppen bieden een meer standaard reductie van 27dB. Ze zijn gemaakt om supercomfortabel te zijn, zodat u gemakkelijker kunt slapen en reizen.

Een Mute-add-on die in de ring van een van deze twee wordt gestoken, vermindert het volume met nog eens 5 dB.

Wat ik goed vind:

Ze zijn effectief

Zowel de Quiet- als Experience-pluggen helpen mijn geluidsgevoeligheid, migraine, lichaamspijn en vermoeidheid te verminderen.

Door met de Quiet Earplugs in te werken, heb ik meer focus en kan ik me langere tijd concentreren. Het klinkt alsof de schokkende schors van mijn terriër zachter wordt, wat me een groter gevoel van rust geeft. Na een tijdje merk ik niet meer dat ik minder geluid hoor. Ik merk alleen opluchting.

Ik heb niet een geheel gelijk resultaat als ik met de Experience pluggen werk. Ik denk dat het verschil maakt hoeveel decibel je reduceert! Dat gezegd hebbende, kook- en schoonmaakgeluiden zijn veel aangenamer. Ik word niet constant afgeleid door voorbijrijdende vrachtwagens of het gekletter van een pan op het fornuis. Ze helpen ook als ik tijd doorbreng met een familielid met gehoorverlies en de televisie zo hard zet dat ik meestal de kamer uit ren. Met de Experience Earplugs in hoor ik het geluid nog steeds, maar het verdrinkt me niet.

Ze zijn aanpasbaar

Door de twee oordopjes variaties en Mute add-on, kun je kiezen hoeveel ruis je dempt. Quiet en Experience sets worden geleverd met siliconen tips in vier maten om een ​​goede pasvorm te garanderen. Experience Pro voegt vier maten thermovormend traagschuim toe, die zich nog meer aan het oor aanpassen.

Elke set is verkrijgbaar in verschillende kleuren – van zwart tot goud tot pastel mint – dus ze zijn een stijlvolle optie in vergelijking met andere herbruikbare oordopjes. Je kunt zelfs een kleurrijk “Party Pack” van Mute bestellen om te coördineren met je outfit of stemming.

Ze zijn comfortabel

De Quiet Earplugs zijn volledig gemaakt van lichte, zachte siliconen en zijn luxueus comfortabel. Ik merkte zelden dat ik ze droeg, zelfs niet na vele uren. De Experience Earplugs zijn gemaakt van ABS (een niet-giftig, duurzaam plastic) en gecoat met een metalen afwerking. Ik vond de Quiet-pluggen een beetje comfortabeler, maar te verwaarlozen.

Wat ik minder goed vind:

De Experience pluggen nodigen niet uit tot een gesprek

De Loop-website beweert dat je een gesprek kunt voeren terwijl je de Experience-pluggen draagt, maar ik denk niet dat dit waar is. Ik kan anderen nauwelijks horen praten met een volume dat ik als gemiddeld zou beschouwen, dus ik haal ze eruit en plaats ze opnieuw als dat nodig is.

De verpakking is niet perfect

Het pakketontwerp is prachtig. Maar de gedrukte instructies komen in een lachwekkend klein lettertype. Dit heeft natuurlijk geen invloed op de werkzaamheid van de pluggen, maar het kan frustrerend zijn om ze in te stellen, vooral voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Loop oordoppen review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Loop oordoppen review: oordeel

Zijn de Loop Earplugs Experience Pro een aanrader om te kopen? Als je regelmatig geluid wilt blokkeren, zeker!

Ik leef een rustig leven alleen in voorstedelijke en landelijke ruimtes en voel me nog steeds beter als ik ze draag dan zonder. Als ik nog steeds in Amsterdam woonde, zouden ze een wonderproduct zijn.

Als je op zoek bent naar een hoge volumereductie, raad ik de Quiet aan. Ik zou die kiezen voor het openbaar vervoer of overal waar luide concentratie vereist is.

Als je opties wilt en er maar één hoeft te kiezen, zou ik voor de Experience Pro gaan. Ze zijn iets duurder, maar ze worden geleverd met twee soorten knoppen plus twee sets Mute. Dit maakt ze een tussenpersoon tussen de Experience en Quiet-opties.

En als u op zoek bent naar een hulpmiddel voor mensen met een handicap om de geluidsgevoeligheid subtiel te verminderen terwijl u het gesprek gemakkelijk houdt, raad ik nog steeds de Flare Audio Calmer oordoppen aan. Ze zijn even comfortabel. En hoewel ze het algehele volume niet verminderen, verzachten ze de klap aanzienlijk. Voor degenen die een meer geavanceerde oplossing willen: Loop Earplugs werken zoals geadverteerd, ongeacht het type dat u kiest.

U leest: Loop oordoppen review: op jouw ideale volume het geluid horen

Ook populair: 11x de beste festival oordoppen om van luide muziek te genieten

Dit vind je misschien ook leuk: