L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review

L’Oréal-Elvive-Hydra-Hyaluronic-Shampoo-review-

Hyaluronzuur wordt al tientallen jaren gebruikt in huidverzorgingsproducten. Maar het is nog maar een tijdje geleden dat het op de markt gebracht werd. Het is ongetwijfeld een geweldig ingrediënt en ik ben ook dol op mijn hyaluronzuurserums. Het L’Oreal Hyaluronic Acid Serum is zelfs een van de beste hydraterende serums die er zijn om je huid sappig te maken. Maar de markt is verzadigd met te veel actieve producten die overweldigend kunnen zijn. Daarom kijken we in deze L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review of de shampoo de aanschaf waard is.

Nu we ons in het tijdperk van hyaluronzuur in haarverzorging bevinden, heeft L’Oreal Paris, het baanbrekende merk voor persoonlijke verzorging, een nieuwe reeks haarverzorgingsproducten gelanceerd met het belangrijkste ingrediënt. Een van die producten is deze L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo. Het is gericht op uitgedroogd haar. Ik gebruik de shampoo al meer dan 3 maanden en hier is mijn mening erover. De shampoo is in een fles van 250ml voor €5,99 bij bol.com verkrijgbaar.

L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review

Over de Hydra Hyaluronic lijn

De L’Oreal Laboratories hebben deze Hydra Hyaluronic Shampoo ontwikkeld om het haar onmiddellijk te vullen met langdurig vocht voor glanzender, 10x meer gehydrateerd haar zonder het te verzwaren. Het is geformuleerd met de kracht van hyaluronzuur om vocht in het haar aan te trekken en futloos haar te doen herleven. Als we de ingrediëntenlijst analyseren, is de shampoo niet sulfaatvrij. Het bevat natriumlaurethsulfaat (SLES), siliconen en geur, naast hyaluronzuur en salicylzuur.

Hoe belangrijk de ingrediënten ook zijn, de formulering is ook van belang. We kunnen de prestaties dus niet concluderen op basis van alleen de ingrediëntenlijst. Ik stel voor om de ingrediëntenlijst te controleren als u allergisch bent voor een van de ingrediënten. Zo niet, ga je gang en probeer het. Tenzij u het probeert, weet u misschien niet of een product bij u past.

De prijsklasse is ook goed. Het is niet erg duur en valt in het middensegment. De shampoo is verkrijgbaar in een fles van 250ml en kost €5,99.

Hoe te gebruiken?

Breng de shampoo aan op nat haar, masseer je hoofdhuid tot de shampoo schuimt. Goed uitspoelen en opvolgen met de Hydra Hyaluronic Conditioner.

L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review

Verpakking: Net als alle drogisterij-shampoos, is deze shampoo van L’Oréal gevuld in een lange, stevige plastic fles met een klepopening. Het is gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk op te bergen en gemakkelijk mee te nemen. Ik heb geen klachten over de verpakking. Het is eenvoudig maar klassiek.

De gehele Hyaluron Moisture Range is kleurgecodeerd in lichtviolet. Het is een aangename kleur en je kunt hem gemakkelijk uitkiezen in een rek met andere L’Oreal-shampoos of welke andere shampoo dan ook. In tegenstelling tot Dove waar elke shampoo wordt geleverd in een witte fles met nauwelijks gekleurde details – waar ik duidelijk naar de naam van de shampoo moet zoeken voordat ik hem oppak.

Kleur en textuur: Het is een lichtpaarse kleurenshampoo met de gebruikelijke gladde, glanzende geltextuur. Het heeft een gemiddelde consistentie waarmee je gemakkelijk kunt werken.

Geur: Het heeft een mooie fruitige geur die niet lang aanhoudt na het wassen. Het is een synthetisch toegevoegde geur, net als de meeste drogisterij-shampoos. Ik vind het echter niet erg. Sterker nog, ik hou niet van geurvrije shampoos. Ik hou ervan dat mijn haar lekker en aangenaam ruikt.

L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review

Mijn ervaringen:

Om te beginnen wat achtergrondinformatie over mijn haar. Ik heb fijn, steil haar dat tot halverwege mijn rug reikt. Mijn hoofdhuid en haar worden meestal op de derde wasdag vettig en slap. Ik heb soms terugkerende roos, wat meestal verholpen kunnen worden met een goede shampoo. Normaal verwacht ik niet veel van een shampoo, behalve dat het reinigt zonder mijn haar uit te drogen of overmatige haaruitval te veroorzaken

Deze L’Oreal Shampoo is echt goed in het voeden van mijn haar. Het reinigt heel goed en maakt mijn haar zacht, glanzend en glad. Ik olie mijn haar meestal en conditioneer het diep voor een haarwasbeurt. En ik shampoo mijn haar twee keer. Ik gebruik een hoeveelheid shampoo ter grootte van een munt en verdun het in water voordat ik het op mijn natte haar masseer. Het emulgeert alle oliën in de eerste wasbeurt en in de tweede wasbeurt schuimt het vrij goed.

Als je iemand bent die niet oliet, heb je geen twee wasbeurten nodig. De shampoo schuimt heel goed op niet-geoliede goed en reinigt de hoofdhuid en het haar in één keer.

Zoals gezegd is de shampoo erg voedend. Het is zelfs een beetje voedzamer naar mijn smaak, omdat mijn fijne haar eerder vettiger wordt dan wanneer ik andere shampoos gebruik. Ik hou van mijn shampoos om een mooie veerkracht te geven, wat deze shampoo niet doet. De shampoo zou meer werken voor dikke, golvende en krullende haartypes.

Ik gebruik er geen conditioner bij, maar het maakt mijn haar handelbaarder en pluisvrij. Het droogt niet uit en veroorzaakt geen klitten die leiden tot breuk. De shampoo heeft geen effect op roos. Ik heb daarvoor mijn Ketoconazol shampoo, die ik eens in de 10 dagen gebruik om roos op afstand te houden.

Over het algemeen is deze L’Oreal Hyaluronic Shampoo wat hij beweert. Het is bedoeld voor uitgedroogd haar om langdurige hydratatie te bieden. Het reinigt echt goed zonder uit te drogen, voedt intens en maakt het haar gemakkelijk te hanteren en te onderhouden.

Voordelen:

 • Speciaal ontwikkeld voor uitgedroogd haar.
 • Bevat hyaluronzuur.
 • Aantrekkelijke verpakking.
 • Makkelijk overal verkrijgbaar.
 • Schuimt, spoelt en reinigt heel goed.
 • Droogt het haar niet uit.
 • Maakt het haar zijdezacht en glad.
 • Gaat kroezen tegen en maakt het beheersbaar.
 • Intens voedend.
 • Geweldig voor dik, krullend haar.

Nadelen:

 • Kan fijn haar verzwaren.

Beoordeling: 4/5

L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review

Conclusie

Zou ik het aanbevelen? Ja, als je dik, golvend, krullend, pluisgevoelig, droog, uitgedroogd haar hebt, kan dit je favoriete shampoo worden. Het is gemakkelijk verkrijgbaar, goed geprijsd, maakt goed schoon zonder uit te drogen en maakt het haar zacht en handelbaar. Ik denk echter niet dat deze shampoo bedoeld is voor mijn fijne haar, ik zal het niet opnieuw kopen. Ik voelde dat de L’Oréal Extraordinary Clay Shampoo beter werkte voor mijn haartype.

U leest: L’Oréal Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo review

Ook populair: Top 5 beste stijltang met titanium platen voor superglad haar