Maakt het gebruik van rijstwater je haar echt langer?

rijstwater haar

Ooit het brein van een schoonheidsredacteur willen kiezen? Of aanbevelingen voor schoonheidsproducten krijgen van iemand die ze allemaal heeft geprobeerd? U bent hier aan het juiste adres. In onze wekelijkse serie beantwoordt beauty-editor Nathalie je grootste vragen over huidverzorging, haarverzorging en make-up, allemaal ingediend door lezers van BeautyToko. Lezersvraag: Maakt het gebruik van rijstwater je haar echt langer?

Een beauty hack uit Japan

Als iemand die regelmatig rijst eet, heb ik altijd gezegd dat het een van de meest onderschatte ingrediënten voor natuurlijke schoonheid is. In de afgelopen jaren is het echter op stoom gekomen (rijstwoordspeling #1) als een behandeling voor lang, zijdeachtig haar. De tag #ricewater heeft een storm op TikTok veroorzaakt en beroemdheden als Kim Kardashian zweren erbij omdat ze hun lange manen behouden.

Het gebruik van rijstwater voor haar is natuurlijk niet op sociale media ontstaan. Het dateert eigenlijk uit Japanse vrouwen in de Heian-periode, waar hofdames naar verluidt hun haar tot op de grond elke dag hadden gekamd met het water dat over was van het spoelen van rijst (genaamd Yu-Su-Ru).

Maar werkt het ritueel van het wassen van haar in rijstwater echt? Kort en persoonlijk antwoord: Ja. Ik ben dol op de behandeling sinds ik een kind was (en gebruikte het om mijn traumatische bowl-cut van ’07, #neveragain, te versnellen). Maar neem het niet alleen van mij aan: ik heb twee experts ingeschakeld om mijn bevindingen te staven.

Kant-en-klare rijstwater behandelingen bestellen? Rice & Glow (500 ml) bevat de perfecte mix van gefermenteerd rijstwater, jojoba, vitamines B1, B3, B5, E en pepermunt – vers voor jou gemaakt

rijstwater haar

Voordelen van rijstwater

Hoewel je niets kunt zien door de troebele troebelheid, zit rijstwater eigenlijk boordevol mineralen, vitamines en aminozuren die actuele voordelen bieden voor het haar en de hoofdhuid.

“De aminozuren die aanwezig zijn in rijstwater versterken de haarwortels en helpen bij de regeneratie van het haar, wat leidt tot een snellere groei in het algemeen”, zegt haarstylist Jennifer Korab. “Bovendien bevat het vitamine B, C en E, die allemaal helpen bij de haargroei.” Nog een pluspunt? Een koolhydraat dat bekend staat als inositol, waarvan Korab zegt dat het beschadigd haar herstelt en het haar beschermt tegen verdere breuk.

Toegegeven, deze haargroeiresultaten zullen een tijdje duren (haargroei gebeurt tenslotte niet van de ene op de andere dag), maar er zijn in de tussentijd andere voordelen waar u van kunt genieten. Rijstwater bevat ook zetmeel en eiwitten die het haar omhullen en het er dikker en glanzender uit laten zien. Daarom merk je meteen zichtbare resultaten. “Na verloop van tijd kan consistent gebruik de nagelriemen versterken, strengen verzachten en zelfs het uiterlijk van gespleten haarpunten minimaliseren”, zegt Yoram Harth, MD, board-gecertificeerde dermatoloog en medisch directeur van MDHair. Zachtere lokken zorgen ervoor dat het haar gemakkelijker te ontwarren is, wat je nodig hebt na al die lengte die je gaat krijgen.

Bijwerkingen

Zijn er nadelen aan rijstwater? Dr. Harth zegt mogelijk, maar alleen als het overmatig wordt gebruikt of te lang blijft zitten. “Overmatig gebruik van doe-het-zelf rijstwater kan leiden tot ophoping van eiwitten en zetmeel op de hoofdhuid – deze ophoping zal uiteindelijk de hoofdhuid beschadigen en de hergroei van het haar vertragen”, zegt hij. De ideale frequentie is een of twee keer per week voor een optimaal resultaat.

En langer is niet beter: spoel het rijstwater altijd na maximaal 20 minuten uit. Dr. Harth waarschuwt dat het hoge eiwitgehalte in rijstwater het haar en de hoofdhuid (lees: schilfering) kan overmatig verwerken en uitdrogen als het te lang wordt bewaard.

Wie moet rijstwater gebruiken?

Het goede nieuws is dat de meeste haartypes baat kunnen hebben bij de behandeling, inclusief gekleurd en natuurlijk haar dat een eiwitboost nodig heeft. Fijn / dof haar zal merken dat het haar sterker en glanzender wordt, terwijl krullende haartypes zullen profiteren van alle elasticiteit (lees: veerkracht) die rijstwater geeft. En natuurlijk zal beschadigd en dunner wordend haar dol zijn op de inositol die de haargroei bevordert en de lokken dikker maakt.

Slechts één ding: degenen met haar met een lage porositeit willen het misschien met mate gebruiken omdat de eiwitten zich aan je haar kunnen hechten in plaats van ze te absorberen. (Weet u niet zeker wat uw haarporositeit is? Probeer deze test om erachter te komen.)

Rice & Glow rijstwater stimuleert de haargroei en zorgt voor sterker, dikker en meer glanzend haar. Of je nou krullend of stijl haar hebt ons haarmasker is geschikt voor elk haartype

rijstwater haar

Hoe maak je rijstwater?

De beste manier om een ​​rijstwaterbehandeling te doen, is door je haar er na het wassen mee uit te spoelen. Zorg ervoor dat je de lokken en hoofdhuid verzadigt en masseer daarna de vloeistof in je wortels. Houd er rekening mee dat rijstwater de conditioner niet vervangt – de stof is sterk geconcentreerd in zetmeel, dus het kan je haar uitdrogen als je niet opvolgt met iets hydraterends.

Als alternatief kunt u rijstwater gebruiken als pre-poepbehandeling: in dit geval, breng het rijstwater aan als haarmasker voor het wassen, laat het 20 minuten intrekken en was het dan af onder de douche.

Volg de onderstaande instructies voor het maken van het eigenlijke rijstwater (de verhouding rijst tot water is belangrijk!).

  • Neem 2 kopjes rijst en voeg er 4 kopjes water aan toe. (Een verhouding van rijst tot water van 1:2.)
  • Giet alles in een glazen fles, sluit deze en laat 8 tot 16 uur op een donkere plaats bij kamertemperatuur staan. Terwijl de rijst zit, zou het water geleidelijk een mistige witte kleur moeten krijgen.
  • Nadat de rijst is geweekt, pak je een lege pot (spuitfles wordt aanbevolen voor gemakkelijke toepassing) en zeef het rijstwater in de container.
  • Als je na het spoelen rijstwater over hebt, kun je het in de koelkast bewaren om het te bewaren. De vloeistof moet maximaal vijf dagen goed blijven in de koelkast, maar zorg ervoor dat je hem weggooit als er een zure geur verschijnt (dat betekent dat hij overgefermenteerd is en je haar kan beschadigen).

U leest: Maakt het gebruik van rijstwater je haar echt langer?

Ook populair: 12x het beste haarmasker volgens haarexperts voor elk haartype