MAC Pro Longwear Paint Pot review: dé oogschaduwprimer

MAC Pro Longwear Paint Pot review

MAC Paint Pots zijn een van die producten die de tand des tijds hebben doorstaan. Ik herinner me dat Soft Ochre een van de meest populaire oogschaduwprimers was in de tijd dat ik geïnteresseerd raakte in make-up en ik zie nog steeds dat professionele visagisten ze als oogschaduwbasis gebruiken. Ik wist dat ik dit ooit eens zou willen proberen. Inmiddels draag ik Paint Pot vrijwel dagelijks en in deze MAC Pro Longwear Paint Pot review vertel ik waarom ik er zo’n fan van ben.

MAC Pro Longwear Paint Pot review

Verpakking

Het wordt geleverd in een glazen pot  met een zwarte plastic bovenkant. Er zit 5 gram product in en het kost ongeveer €21,99. Je kan hem bij bol.com bestellen in drie tinten: Painterly, Layin’ Low en Soft Ochre.

Formule

Het is een dikkere crème , maar hij glijdt nog steeds soepel. Dit is een crème-oogschaduw die ook gebruikt kan worden als oogschaduw primer. Ik vind het dikker dan de meeste crèmekleurige oogschaduws die ik tot nu toe heb geprobeerd. Daarom is pigmentatie ook erg fijn. Je kunt het uitblenden of het opbouwen tot volledig medium. De afwerking is mat .

Kleuren

Het is bij bol.com verkrijgbaar in 3 tinten, De neutrale kleuren zijn al jaren populair als oogschaduwprimers. Soft oker is een lichte warme oker tint. Ik was bang dat het te donker zou zijn voor mijn huidskleur, omdat het donkerder is in de pot, maar het mengt een beetje en past goed bij mij. Als je een warme, lichte huidskleur hebt, zal dit bij je passen. Voor meer neutrale tot koele huidtinten zou Painterly een betere keuze zijn, omdat het meer roze is.

Uitvoering

Meestal hebben oogschaduwprimers een zekere plakkerigheid, maar dit is net een echte matte crèmekleurige oogschaduw. Je kan hem zowel als een primer als oogschaduw gebruiken. Oogschaduw plakt eraan, maar ziet er niet vlekkerig uit en je kunt het gemakkelijk blenden. Bovendien blijven je oogschaduws de hele dag op het ooglid zitten. 

Ik heb er geen kreukels mee ervaren, maar ik heb het ook niet in de zomerhitte geprobeerd, dus ik kan niet zeggen hoe het werkt op extreem vette oogleden. Het feit dat het zo goed gepigmenteerd is, betekent dat je dit bijna als een concealer kunt gebruiken, omdat het de meeste roodheid of verkleuring verbergt. 

Mijn enige zorg zou zijn om dit op een zeer gestructureerde en droge huid te gebruiken. Ik heb het gevoel dat het op drogere plekken kan blijven zitten en op een rijpe huid kan dit er zwaar uitzien vanwege de hoge pigmentatie. Je moet het ook goed smeren, want het is dik en hardt vrij snel uit.

MAC Pro Longwear Paint Pot review

Mijn MAC Pro Longwear Paint Pot review geeft de Paint Pot een 8

Dit is een geweldige oogschaduwprimer, als het past bij je huidskleur en als je iets wilt dat die kleine aderen en verkleuring op je oogleden bedekt. Het heeft een vrij hoge pigmentatie, wordt mat en verlengt de slijtage van je oogschaduw. 

Ik gebruik dit graag bij die gelegenheden wanneer ik een perfect schone oogleden wil om mee te werken en wanneer ik wil dat mijn kleuren op een neutrale basis uitkomen. Het kan er soms zwaar uitzien en je moet het goed blenden, als je huid niet bijzonder jong meer is. 

Ook als oogschaduw op zich is het een fantastische optie wegens de lange draagbaarheid.

Mijn MAC Pro Longwear Paint Pot review geeft de Paint Pot wegens alle bovengenoemde redenen een 8. Ik kan hem van harte aanbevelen wie een hoogkwalitatieve oogschaduw primer zoekt die tevens als oogschaduw in een nude kleur draagbaar is.

U leest: MAC Pro Longwear Paint Pot review: dé oogschaduwprimer

Ook populair: Top 10 beste MAC producten die je geld meer dan waard zijn