MAC Select Cover-up Concealer vs MAC Pro Longwear Concealer

MAC Select Cover-up Concealer vs MAC Pro Longwear Concealer

Ik ben dol op vloeibare concealers. Klaar. Ja, er was een fase waarin ik alle crème-camouflagestiften ter wereld probeerde, maar het enige dat ze leken te doen, was het tegenovergestelde van verbergen. Ik voelde dat ze de nadruk legden op donkere kringen, gemakkelijk werden afgewreven, de hele dag vervaagden, vastzaten aan droge delen van de huid en het ergste van allemaal, als een gek tekenden. Nu moet ik toegeven dat ik iets diepere fijne lijntjes rond de ogen heb dan andere, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de taartachtige effecten van crème concealers. Moraal van het verhaal, als je geen geluk hebt gehad met concealers, schakel dan over op vloeibare en je zult er geen spijt van krijgen. Bedank mij later. Een van de bekendste make-up merken is natuurlijk MAC en ik gebruik standaard hun vloeibare concealer. In dit artikel vergelijk ik de MAC Select Cover-up Concealer vs MAC Pro Longwear Concealer!

MAC Select Cover-up Concealer review

MAC Select Cover-up Concealer vs MAC Pro Longwear Concealer

Ik gebruik MAC Select Cover-up Concealer nu ongeveer 5 jaar, dus je kunt je voorstellen dat de talloze Back to MAC-dingen zich op mijn dressoir opstapelen. Ik begon ze aanvankelijk te gebruiken om mijn lijntjes onder oogzakken te camoufleren en het werkte prima. Het doet het nog steeds, maar ik gebruik het niet omdat ik mijn spiegel een paar keer per dag moest uittrekken om eventuele plooien onder de ogen te corrigeren. Als je geluk hebt en geen diepgewortelde lijnen rond de ogen hebt, zal je dit geweldig vinden. Het is licht van gewicht, ziet er niet taartachtig uit, mengt zich als een droom en als het je lukt om jezelf de juiste tint te kiezen, ben je voor altijd op en top gecamoufleerd van levensproblemen zoals slapeloze nachten en katers.

MAC Select Cover-up Concealer gaat ook een paar maanden goed, zelfs na dagelijks gebruik. Het is bijna alsof het elke nacht op magische wijze wordt aangevuld. De afwerking hiervan is gedeeltelijk bedauwd, maar het hardt in een paar minuten uit, waardoor het de perfecte keuze is om te gebruiken met bedauwde Foundations. Het is ook heel mooi om elke vorm van pigmentatie te bedekken die Zuid-Aziatische huidtinten rond de mond kunnen krijgen. Dit is waar ik het momenteel voor gebruik en het werkt als een droom.

MAC Pro Longwear Concealer review

MAC Select Cover-up Concealer vs MAC Pro Longwear Concealer

Laten we het nu hebben over de nieuwste MAC Pro Longwear Concealer. Ik vermeed het enigszins na de release, omdat ik aannam dat het naar mijn smaak extreem zwaar en vol zou zijn. Nadat ik er een paar maanden geleden mijn groezelige handjes op had gekregen, was ik verrast om te zien dat het vloeibaar en licht is! Wie wist dat? Het enige minpunt zou zijn dat het in dit ongemakkelijke flesje zit dat eruitziet alsof het een foundation was die tijdens het maken door een krimppistool werd neergeschoten. Het geeft te veel product af en mijn trillende handen zijn ‘s ochtends niet uitgerust om de’ druk hem halverwege ‘correct te krijgen. Doe dit in een buisje MAC, alsjeblieft?

En dat dames is het enige nadeel. Behalve dat is het perfect. Waarom vraag je dat? Omdat het bijna een foundation is. Het heeft de dekking van een concealer en de consistentie en afwerking van een foundation waardoor het eindresultaat er fantastisch uitziet. Geen taartachtige puinhoop. Gewoon pure kleurcorrectie en een betere dekking. Ik gebruik dit onder de ogen omdat het de enige vloeibare concealer is die niet in mijn fijne lijntjes gaat zitten, gekreukt of verzonken. Het werkt geweldig om pigmentvlekken rond de mond of puistjes te bedekken, maar daar reserveer ik Select Cover-up voor. De afwerking is bedauwd bij het aanbrengen, het hardt snel uit en droogt tot een halfmatte afwerking. Zou beter werken met matte Foundations, maar ik gebruik het ook met MAC’s Face & Body, dus het is veelzijdig genoeg.

Ook populair: MAC Strobe Cream review: een stralende huid in een potje

Dit vind je misschien ook leuk: