Mag een glazen flesje parfum in de handbagage als je vliegt?

Mag glazen flesje parfum in handbagage

Ik ga regelmatig op reis en ik heb veel tijd besteed aan het bestuderen van wat je wel en niet mee kunt nemen in het vliegtuig. Zelf vind ik het altijd fijn op een deodorant, handcrème en parfum mee te nemen. Maar nu stel je jezelf misschien net als ik deed de vraag: mag een glazen flesje parfum mee in de handbagage? Het antwoord op die vraag is ja en in dit artikel leg ik uit wat de regels zijn als het gaat om parfum op reis.

De best beoordeelde (handbagage)koffer op bol.com! Jouw kostbare spullen moeten uiteraard veilig aankomen. De reiskoffer met wielen van TRVLMORE is geschikt voor zowel handbagage als ruimbagage en heeft een inhoud van 38 liter. Ideaal voor een weekendje weg, vakantie of als reiskoffer voor kinderen. De koffer heeft tevens een cijferslot ter beveiliging

Mag glazen flesje parfum in handbagage

Mag een glazen flesje parfum in je handbagage?

Ja, u kunt glasparfum meenemen in uw handbagage. Het is toegestaan in de handbagage zolang het minder dan of gelijk is aan 100ml. Als je het in je handbagage meeneemt, moet het in een enkele doorzichtige, hersluitbare tasje zitten volgens de TSA-voorschriften. Je parfum van100ml is toegestaan in handbagage en moet samen met andere toiletspullen van reisformaat of maximaal 100ml in een tas van een liter worden geplaatst. Het gwicht van 1 liter (maximaal 10 stuks toilletartikelen van maximaal 100ml per stuk) is tevens het maximum.

Hoe glazen voorwerpen voor een vlucht te beschermen

Wanneer je glazen parfumflessen van meer dan 100ml meeneemt, dan moeten die in de koffer/ruimbagage. Hier zijn een paar tips om glazen voorwerpen te beschermen voor een reis in een vliegtuigruim:

  • Als er lucht tussen het glas zit (zoals een glazen vaas of drinkglas), probeer dit dan op te vullen met wat kleding of spullen voordat je vertrekt.
  • Kleinere voorwerpen van glas passen perfect in een schoen, die ontworpen is om schokken op te vangen.
  • Zet je glas in het midden van je koffer omringd door zoveel mogelijk zachte kledingstukken.
  • Pak geen glazen voorwerpen bij elkaar, maar houd ze uit elkaar in de koffer zodat ze niet botsen en kapot gaan.
  • Vraag de luchtvaartmaatschappij om een ‘breekbaar’ bagagelabel. Het is belangrijk dat het afkomstig is van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist, aangezien bagageafhandelaars oude labels van verschillende luchtvaartmaatschappijen kunnen negeren.
  • Koop een koffer met een harde schaal.

Deze transparante toilettas van TRVLMORE is ideaal voor op reis. De toilettas past gemakkelijk in de handbagage en mag mee door de douane. Je kan je glazen parfumflesje van maximaal 100ml hierin opbergen, te samen met andere toiletartikelen tot 100ml

Mag glazen flesje parfum in handbagage

Ontploft glas in een vliegtuig als gevolg van druk?

Nee, dat doet het niet. Als u na een reis merkt dat uw glas gebroken is, is dat te wijten aan beweging in het ruim of slechte bagageafhandeling, niet aan druk. Als een glazen fles of vaas open is, ontploft hij niet omdat de druk binnen en buiten gelijk is. Zelfs als een glazen fles is afgesloten met lucht vanaf zeeniveau, mag deze nog steeds niet exploderen onder druk.

Moderne passagiersvliegtuigen staan onder druk, wat betekent dat het drukverschil tussen de lucht in uw fles en die in de cabine niet meer dan 5 psi mag bedragen. Ter vergelijking: de lucht in een frisdrankfles in een hete auto kan zonder zorgen meer dan 100 psi bereiken.

U leest: Mag een glazen flesje parfum in de handbagage als je gaat vliegen?

Ook populair: 9x de beste tas voor handbagage tijdens het vliegen