Mag je je haar stijlen na het verven? Haarexperts leggen uit!

Mag je je haar stijlen na het verven

Mag je je haar stijlen na het verven? Als je van nature krullend en kroeshaar hebt en het recent hebt gekleurd, en je gewend bent om een ​​of twee keer per week een stijltang te gebruiken, dan stel je jezelf deze vraag wellicht. Dus, kan je je lokken zoals gewoonlijk stijlen nadat je een kleurbehandeling hebt ondergaan? Wij vroegen het aan haarstylisten en kappers. Lees verder om hier het antwoord op te krijgen.

Mag je je haar stijlen na het verven?

Over het algemeen wel. Zolang je je krullen goed beschermt tegen hitte en haarverf, kun je elk elektrisch apparaat gebruiken om ze te stijlen. Als je je haar gaat kleuren, zorg er dan voor dat je de haarverf van hoge kwaliteit kiest en volg de instructies.

Bescherm je haar met een heat proction spray

Je kunt maar beter een goede vochtinbrengende shampoo en een fatsoenlijke conditioner kiezen. En breng altijd een thermische beschermingsspray of arganolie aan op het haar voordat je het met de borstel of stijltang steil maakt. Het zal de potentiële schade tot een minimum beperken en je krullen zacht, sterk en gezond houden.

De L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Protection Hairspray is de best beoordeelde hitte beschermer voor je haar op bol.com

Mag je je haar stijlen na het verven

Gebruik een beschermende stijltang bij opgelicht haar

Er is een belangrijke uitzondering op de algemene regel: als je haar opgelicht is, zelfs als je haar oplicht is zonder bleekmiddel, gebruik er dan geen elektrisch stijltang op! Probeer in ieder geval niet alles zelf stijlen. Haar wordt verzwakt en beschadigd na het bleken, dus je wilt het niet meer beschadigen met een stijltang. Gebruik in plaats van een gewone stijltang daarom een stoom stijltang. De zachtheid en de kracht van het stoom van de Steampod beschermt én transformeert je haar tegelijkertijd tot prachtige, glanzende lokken.

De L’Oréal Professionnel – Steampod 3.0 is de meest verkochte stoom stijltang op bol.com

Mag je je haar stijlen na het verven
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Gebruik een verzorgende haarolie

Als je je zorgen maakt over de haarkleur na het stijlen, kunnen experts je verzekeren dat de kleur net zo helder en diep zal zijn als direct na het kleuren. En de gezondheid van het haar zou sowieso de belangrijkste zorg moet zijn. Gebruik alle producten die de styling nodig heeft om je krullen sterk en gezond te houden. En het is sowieso goed om je lokken niet zo vaak stijlen – over het algemeen geldt dat een of twee keer per week oké is.

De Kérastase Elixir Ultime L’Huile Rose Haarolie voor Gekleurd Haar geeft gekleurd haar glans en beschermt tegen pluis

Mag je je haar stijlen na het verven

U leest: Mag je je haar stijlen na het verven? Experts leggen uit!

Ook populair: 7x de beste shampoo voor rood gekleurd haar volgens kappers

Aanbevolen artikelen